Ouă colorate

This slideshow requires JavaScript.

În mod normal, nu aveam de gând să scriu acest articol și, să fiu sinceră, îl scriu mai mult pentru mine, dar și pentru alții care au două mâini stângi când vine vorba să vopsească ouă de Paște.

De ani de zile vopsesc ouă, dar extrem de rar am reușit să le fac să arate bine: ba se crapă, ba ies cu tot felul de pete de zici că sunt ouă de extraterestru. Mereu, înainte de Paște când intru pe fb văd zeci de prietene care afișează cu drag și spor ouă superbe, care mai de care mai ochioase. Acum am reușit și eu să le fac cel puțin să nu mai crape și m-am gândit să notez repede ce și cum.

În primul rând, am pus toate ouăle la fiert deodată, în apă rece (după ce le-am spălat bine). Cu sare și oțet. După ce au fiert, le-am mai lăsat puțin în apă și apoi le-am scos și le-am șters cu șervețele. Le-am lăsat să se răcească.

Apoi am pregătit vopseaua în borcane, dar întâi trebuie lăsată să se răcească puțin, nu să introducem ouăle în vopseaua aia fierbinte rău, că se crapă. Deci lăsăm vopseaua puțin la răcit, apoi introducem ouăle, le lăsăm câteva minute și le scoatem. Yay, evrika! Cred că am prins, în sfârșit, șpilul!

Au ieșit chiar rezonabil de arătoase, în condițiile în care eu nu prea mă pricep la modele și variațiuni. Nu mai arată de parcă ar fi ouă ciudate venite din spațiul cosmic.

Sărbători fericite tuturor!

15 thoughts on “Ouă colorate

  1. Sărbători luminate, draga mea! 💖 Interesant articol! Ouăle au ieșit foarte bine, spre deosebire de ale noastre. Poate data viitoare vom aplica ponturile tale.

    Liked by 1 person

    • Eu am avut mai mereu probleme cu ouale vopsite si de aceea am simtit ca ar fi bine sa notez aceste concluzii, atat pentru altii in aceeasi situatie cat si pentru alte ocazii. 🙂 Cu placere!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.