Știu că a trecut Paștele, dar vreau să vă împărtășesc rețeta mea preferată de drob, anume varianta fără carne. Întrucât, în general, de Paște se prepară cel puțin un fel principal cu carne (în cazul meu, de pasăre), nu este chiar bine, după părerea mea, să ne mai încărcăm și cu un drob tot cu carne. Acest drob din ciuperci este absolut delicios. În plus, dacă aveți invitați ovo-lacto-vegetarieni veți avea cu ce să îi serviți, pe lângă ouă, cozonac și alte produse tradiționale. Așadar:
Ingrediente:
-
4 cutii de ciuperci, scurse, tocate mărunt;
-
două legături de ceapă verde, spălate, tocate fin;
-
o legătură usturoi verde, spălată, tocată fin;
-
o legătură pătrunjel verde, spălat, tocat;
-
o legătură mărar, spălat, tocat;
-
7 ouă;
-
2-3 linguri pesmet;
-
sare, piper.
Se pun pe foc ciupercile în puțin ulei și se gătesc la foc mediu câteva minute, apoi se adaugă ceapa și usturoiul. Se călesc împreună până când orice zeamă rămasă de la ciuperci se evaporă. Luați de pe foc și lăsați să se răcească bine. Adăugați mărarul, pătrunjelul, pesmetul, ouăle întregi, sare și piper după gust, amestecați foarte bine.
Într-o tavă de dimensiuni medii puneți hârtie de copt și apoi compoziția, introduceți la cuptor preîncălzit la 180C până când se rumenește, circa 40 de minute. Lăsați să se răcească.
Poftă bună!
I know Easter has passed, but I want to share with you my favorite “drob” (Romanian Easter specialty, traditionally made from lamb meat or poultry, but with vegetarian versions too, like this one) recipe, the meatless version. Since, generally, on Easter there is at least one main course with meat (in my case, poultry), it’s not wise, in my opinion, to burden ourselves with a “drob” made of meat as well. This mushroom drob is absolutely delicious. More so, if you have some ovo-lacto-vegetarian guests you’ll have some more products to put on the table, except for the traditional eggs and sweet bread. So:
Ingredients:
- 4 cans mushrooms, drained, finely chopped;
- two bunches green onions, washed, finely cut;
- a bunch green garlic, washed, finely cut;
- a bunch green parsley, washed, chopped;
- a bunch dill, washed, chopped;
- 7 eggs;
- 2-3 tablespoons breadcrumbs;
- salt, pepper.
Cook the mushrooms in a bit of vegetable oil on medium heat for a few minutes, then add the onion and garlic. Cook together until the liquid evaporates. Remove from heat and let it cool very well. Add the dill, parsley, breadcrumbs, whole eggs, salt and pepper according to your taste and mix well.
Line a tray with baking paper and fill with the mixture, put to preheated oven at 180C until golden, around 40 minutes. Set to cool.
Enjoy!
Mie-mi place drobul de ciuperci mai mult decât cel cu carne!
LikeLiked by 2 people
Yea, it’s “the drob” 🙂 O zi de luni cu voie buna, Diana! ❤
LikeLiked by 2 people
imi place maxim drobul! de obicei il fac cu pui, dar la versiunea asta cu ciuperci nici nu m-am gandit pana acum. cred ca e super bun
LikeLiked by 2 people
Este foarte bun! De ani de zile il prefer pe acesta, am facut mai demult si de pui cu ciuperci, mi-a placut, dar am zis sa fie mai putina carne, ca tot am un fel principal cu carne.
LikeLiked by 1 person
Ce idee super! Nu am făcut nici un am mâncat drob cu ciuperci, dar merită incercat, cred că îmi va plăcea.
LikeLiked by 2 people
Daca iti plac ciupercile, in general, sunt convinsa ca nu are cum sa nu iti placa acest drob. 🙂
LikeLiked by 1 person
Deja salivez! 😅 Am de miel, dar parca as încerca si de ciuperci! Mulțumesc pentru rețetă!
LikeLiked by 2 people
Te poftesc sa incerci, e bun pentru toata lumea, inclusiv pentru cine nu consuma carne. 🙂
LikeLiked by 1 person
Suna delicios 🙂 ! O sa incerc si eu ! Multumim Ana 🙂 🙂
LikeLiked by 2 people
Cu mult drag, Nicole! ❤
LikeLiked by 2 people
😘
LikeLiked by 1 person
Nu mă dau în vânt după drob. Dar pe ăsta l-aş încerca, ciupercile-mi plac mult, în orice combinaţie. Mulţumesc!
LikeLiked by 2 people
Nu are in comun cu drobul de carne decat forma si aspectul, eventual. Eu zic ca ti-ar placea acesta!
LikeLiked by 2 people
N-am mâncat niciodată drob cu ciuperci, dar clar mi-ai făcut poftă. Voi încerca și eu. 💖
LikeLiked by 1 person
Chiar te poftesc sa incerci si sa-mi spui daca iti place! ❤
LikeLiked by 1 person
Pare delicios. Trebuie încercat!
LikeLiked by 1 person
E foarte bun. Nici nu e greu de facut. Daca il incerci, sa imi spui cum ti se pare.
LikeLike