Asaltul bucătăriei a avut o mică vacanță, ca toată lumea. Am stat la noi în bucătărie, cuminți, mâncând din producția proprie, dar iată că a venit momentul să dăm iarăși iama și să ne băgăm nasul prin bucătăria oamenilor buni. De data aceasta a acceptat invitația Sandra, care are un blog foarte fain de carte – sandradeaconu.blogspot.com. Blogul conține articole scrise cu talent și onestitate, cu scânteie, Sandra având un stil propriu, foarte clar odată ce citești mai multe recenzii semnate de ea. Eu vă invit să îi vizitați blogul și să citiți, ca să va convingeți. Până atunci, haideți să vedem ce ne propune Sandra din punct de vedere culinar:
Sos de pipote
Ingrediente:
-500 grame pipotă
– 1 ceapă mare
– 1 ardei gras
– 2 roșii
– boia de ardei iute, sare, piper, ulei
– pătrunjel verde
Pipota se curăță și se spală bine de tot. Ceapa și ardeiul se taie peștișori, roșiile se decojesc și se taie cubulețe, pătrunjelul se toacă mărunt.
Ceapa se pune la călit în ulei încins. Când se înmoaie, se adaugă sarea, ardeiul și se lasă puțin la prăjit. Când scade lichidul, se pune pipota, se presară boiaua de ardei și se prăjesc toate împreună un minut-două. Apoi se adaugă apă caldă, astfel încât carnea să fie acoperită aproape complet și se lasă până pipota este pătrunsă bine. Dacă e nevoie, se mai completează cu apă fierbinte pe parcurs. La final se potrivește de sare, se pune piper după gust și se presară pătrunjelul verde tocat.
Se servește cu cartofi natur, piure, cu orez sau cu mămăliguță.
O rețetă simplă, ușor și rapid de preparat. Ce apetisant arată! O idee foarte bună, ceva inedit. Mulțumesc mult, Sandra, pentru implicarea în micul meu proiect! Vă invit încă o dată să vizitați sandradeaconu.blogspot.com și vă aștept să rămâneți în continuare alături de Asaltul bucătăriei și invitații mei minunați. Țineți minte, lunea luăm bucătăriile cu asalt!
Storming the Kitchen has had a little break, like everyone else. We stayed in our kitchen, as good as gold, eating our own products, but hey, the moment arrived for us to poke our nose in good people’s kitchens again. This time it was Sandra who accepted my invitation, she has a fine book blog – sandradeaconu.blogspot.com. The blog contains articles written with talent and honesty, with a spark. Sandra has an original style, very clear once you’ve read more of her reviews. I invite you to visit her blog and read, so you make it certain. Until then, let’s see what Sandra has got for us, from the culinary point of view:
Gizzards Stew
Ingredients:
- 500 g gizzards;
- one onion;
- one sweet pepper;
- 2 tomatoes;
- hot paprika, salt, pepper, oil;
- green parsley.
Clean the gizzards and wash them thoroughly. Cut the onion and pepper julienne, peel the tomatoes and dice them, chop the green parsley.
Cook the onion in hot oil. When it softens, add the salt, the pepper and cook a bit more. After it reduces, add the gizzards, the paprika and fry them stirring a couple of minutes. Add hot water to cover it all and cook until the gizzards are done. Add more water during cooking, if needed. Finally, season it with more salt and pepper, after your taste and sprinkle the chopped parsley.
Serve with boiled potatoes, mashed potatoes, rice or polenta.
A simple, easy and quick recipe. It looks so yummy! A very good idea, something different. Thank you very much, Sandra, for contributing to my little project! I invite you all one more time to visit sandradeaconu.blogspot.com and to stay tuned to Storming the Kitchen and my wonderful guests. Remember, on Mondays we storm the kitchens!
Pare delicios 🙂
LikeLiked by 1 person
Da, arata de nota zece! Plus ca se face usor. 🙂
LikeLiked by 1 person
Asta e cel mai important 🙂
LikeLiked by 1 person
Arată fantastic!
LikeLiked by 1 person
Asa am zis si eu! ❤
LikeLike
Chiar arată apetisant, am să încerc și eu mai ales că e atât de simplu și rapid de făcut. Zi frumoasă și o săptămână rodnică !
LikeLiked by 1 person
Multumesc, Georgeta! O saptamana frumoasa si pofta buna!
LikeLiked by 1 person
O reteta usoara si foarte gustoasa, cu siguranta! Multumesc pentru idee!
LikeLiked by 1 person
Multumim si noi, Oli! ❤
LikeLike
Este delicios acest fel! Si arată foarte bine!
LikeLiked by 2 people
Arata intr-un mare fel! ❤
LikeLiked by 1 person
Ce ușor de prepară. Voi încerca rețeta.
LikeLiked by 2 people
Se*
LikeLiked by 1 person
Sa ai spor si pofta mare! ❤
LikeLike
eu nu sunt fana organe in general, dar as incerca pentru Mr., cu un piure alaturi il cuceresc sigur!
LikeLiked by 1 person
Sper sa ii fie pe plac! Pofta buna! 🙂
LikeLike
Delicios! Nu am mâncat de mult, dar chiar e gustos!
LikeLiked by 1 person
Da, nici eu nu am mancat de mult! 🙂
LikeLiked by 1 person