Asaltul bucătăriei cu… Sandra: Sos de pipote – Storming the Kitchen with… Sandra: Gizzards Stew

Asaltul bucătăriei a avut o mică vacanță, ca toată lumea. Am stat la noi în bucătărie, cuminți, mâncând din producția proprie, dar iată că a venit momentul să dăm iarăși iama și să ne băgăm nasul prin bucătăria oamenilor buni. De data aceasta a acceptat invitația Sandra, care are un blog foarte fain de carte – sandradeaconu.blogspot.com. Blogul conține articole scrise cu talent și onestitate, cu scânteie, Sandra având un stil propriu, foarte clar odată ce citești mai multe recenzii semnate de ea. Eu vă invit să îi vizitați blogul și să citiți, ca să va convingeți. Până atunci, haideți să vedem ce ne propune Sandra din punct de vedere culinar:

Sos de pipote

Ingrediente:

-500 grame pipotă

– 1 ceapă mare

– 1 ardei gras

– 2 roșii

– boia de ardei iute, sare, piper, ulei

– pătrunjel verde

Pipota se curăță și se spală bine de tot. Ceapa și ardeiul se taie peștișori, roșiile se decojesc și se taie cubulețe, pătrunjelul se toacă mărunt.

Ceapa se pune la călit în ulei încins. Când se înmoaie, se adaugă sarea, ardeiul și se lasă puțin la prăjit. Când scade lichidul, se pune pipota, se presară boiaua de ardei și se prăjesc toate împreună un minut-două. Apoi se adaugă apă caldă, astfel încât carnea să fie acoperită aproape complet și se lasă până pipota este pătrunsă bine. Dacă e nevoie, se mai completează cu apă fierbinte pe parcurs. La final se potrivește de sare, se pune piper după gust și se presară pătrunjelul verde tocat.

Se servește cu cartofi natur, piure, cu orez sau cu mămăliguță.

O rețetă simplă, ușor și rapid de preparat. Ce apetisant arată! O idee foarte bună, ceva inedit. Mulțumesc mult, Sandra, pentru implicarea în micul meu proiect! Vă invit încă o dată să vizitați sandradeaconu.blogspot.com și vă aștept să rămâneți în continuare alături de Asaltul bucătăriei și invitații mei minunați. Țineți minte, lunea luăm bucătăriile cu asalt!

Mancarica de pipote

Storming the Kitchen has had a little break, like everyone else. We stayed in our kitchen, as good as gold, eating our own products, but hey, the moment arrived for us to poke our nose in good people’s kitchens again. This time it was Sandra who accepted my invitation, she has a fine book blog – sandradeaconu.blogspot.com. The blog contains articles written with talent and honesty, with a spark. Sandra has an original style, very clear once you’ve read more of her reviews. I invite you to visit her blog and read, so you make it certain. Until then, let’s see what Sandra has got for us, from the culinary point of view:

Gizzards Stew

Ingredients:

  • 500 g gizzards;
  • one onion;
  • one sweet pepper;
  • 2 tomatoes;
  • hot paprika, salt, pepper, oil;
  • green parsley.

Clean the gizzards and wash them thoroughly. Cut the onion and pepper julienne, peel the tomatoes and dice them, chop the green parsley.

Cook the onion in hot oil. When it softens, add the salt, the pepper and cook a bit more. After it reduces, add the gizzards, the paprika and fry them stirring a couple of minutes. Add hot water to cover it all and cook until the gizzards are done. Add more water during cooking, if needed. Finally, season it with more salt and pepper, after your taste and sprinkle the chopped parsley.

Serve with boiled potatoes, mashed potatoes, rice or polenta.

A simple, easy and quick recipe. It looks so yummy! A very good idea, something different. Thank you very much, Sandra, for contributing to my little project! I invite you all one more time to visit sandradeaconu.blogspot.com and to stay tuned to Storming the Kitchen and my wonderful guests. Remember, on Mondays we storm the kitchens!

Advertisements

16 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Sandra: Sos de pipote – Storming the Kitchen with… Sandra: Gizzards Stew

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.