Asaltul bucătăriei cu… Dana: varză călită – Storming the Kitchen with… Dana: Braised Cabbage

Tot colindând prin blogosferă, am intrat pe geam în bucătărie la Ups! Blog, unde stăpânește Dana Lionte. Acesta este un blog relativ nou, dar foarte fain, generalist ca și al meu. Ce găsiți acolo? Trebuie doar să aruncați o privire: sugestii de lectură, sfaturi, călătorii, impresii. E un loc plin de culoare. Cum vă spuneam, am intrat ușor pe fereastră și m-am strecurat după dulap, de unde am tras cu ochiul la ce pregătea Dana. Iată ce făcea ea acolo:

Varză călită

Ingrediente

– O varză verde 

– 1 morcov

– 1 felie de ţelină

– ½ păstârnac

– 2 fire de cabanos afumat

– sare

– piper

– se pot adăuga și alte legume, după preferință

Am tocat varza şi am frecat-o cu sare. Am pus-o la fiert, împreună cu morcovul, ţelina, păstârnacul. Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă cabanosul sau alt fel de carne, după preferinţă . După ce au fiert, am pus piperul. Mai adaug, uneori, ceapă verde, tocată, crudă. Merge foarte bine simplă sau cu smântână. Este o reţetă care poate fi gătită şi pe perioada postului, doar cu legume. Este o reţetă uşor de făcut când trebuie să gătești rapid.

Când nu era atentă, am inhătat și eu o farfurie și m-am strecurat afară, venind repede să vă arăt și vouă. Rețeta Danei se potrivește cu sloganul pe care îl repet adesea aici: ușor, rapid, gustos. Nu uitați să vizitați Ups! Blog pentru multe articole diverse și să rețineți că lunea se lasă cu rețete gustoase, ca să vă inspire la gătit pe parcursul săptămânii. Poftă bună!

Varza calita

Wandering into the blogosphere, I jumped through the window in the kitchen of Ups! Blog, where Dana Lionte is the big boss. This is a relatively new, but very fine general blog, just as mine. What can you find there? You only have to throw a glance: reading suggestions, advice, travels, impressions. It’s a colorful place. As I was saying, I entered lightly down the window and hid behind the cupboard, to peek at whatever Dana was preparing. Here is what she was up to:

Braised Cabbage

Ingredients:

– a green cabbage head

– 1 carrot

– a slice celeriac root

– half a parsnip

– 2 smoked sausages

– salt

– pepper

– you can add other vegetables, according to your taste

I chopped the cabbage and rubbed it with salt. I put it on a pot to boil, together with the carrot, the parsnip and the celery root. When half done, add the sausages or any other meat, as you prefer. After they’re done, I added the pepper. I sometimes add green onions, raw, chopped. It goes well plain or with cream. It can be cooked also in fasting time, only with vegetables. It’s an easy to do recipe when you need something fast.

When she wasn’t paying attention, I grabbed a plate and sneaked outside, running fast to show it to you. Dana’s recipe goes fine with the motto I often use here: easy, quick and tasty. Don’t forget to visit Ups! Blog for many different articles and remember on Mondays there are always fine recipes to inspire you through the week. Enjoy!

13 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Dana: varză călită – Storming the Kitchen with… Dana: Braised Cabbage

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.