Duminica dimineață

Vincent_van_Gogh_-_Green_Field_-_Google_Art_Project

Vincent van Gogh – Green Wheat Fields with Cypress, 1889

Duminica dimineață are un farmec al ei. Îmi amintesc chiar și atunci când lucram în ture, tot se simțea acel aer de duminică. Parcă însuși pământul îl degajă, ca pe niște aburi inmiresmati, iar cerul îl preia în sunet de clopote. Forfota de târg, sunet de aripi de porumbei, râsete în piață. Nu trebuie să fii un practicant religios ca să simți vibrația intensă de duminică. Trebuie doar să deschizi fereastra.

Dacă ești și suporter de fotbal, de obicei duminica înseamnă și emoții, senzații în plus. Campionatele interne s-au încheiat, la fel și cupele europene, dar azi începe EURO Under 21, unde ne-am calificat din nou cu naționala tânără după peste 20 de ani. Din păcate, am auzit aseară că Denis Drăguș s-a accidentat și nu va putea participa. Sincer, îmi pare foarte rău fiindcă îl găsesc foarte talentat pe acest fotbalist. Le urez mult succes tricolorilor, care vor avea primul meci peste două zile, cu Croația. Avem o super grupă care include și echipele Franței și a Angliei. Dacă mă întrebați pe mine, Anglia are probabil cele mai mari șanse să ridice trofeul anul acesta.

Fanii fotbalului pot urmări de azi meciurile, la 19:30 avem Polonia-Belgia, iar la orele 22:00 joacă Italia cu Spania.

M-am luat cu fotbalul, dar duminica poate fi înfrumusețată și de cărți. Acum e timpul să vă relaxați cu o lectură bună. La Nemira s-au reeditat primele volume din seria Witcher, de Andrzej Sapkowski. Dacă nu le aveți, vă recomand călduros această serie. Am recomandat primul volum din ediția precedentă AICI.

E vremea serilor înmiresmate, deci dați o tură prin parc, dacă nu sunteți deja în vacanțe mai mult sau mai puțin exotice. Sunteți printre cei care mergeți rar în vacanțe, din diferite motive? Știu cum e, dar nu contează să fii neapărat într-o anumită locație, ci calitatea timpului. Sunt destui care merg în vacanțe doar ca să se certe și să își facă un stres în plus. Fiți alături de oamenii care vă inspiră, făcând ceea ce vă inspiră. Fotografiați, pictați, scrieți versuri, vizitați un colț de oraș unde ajungeți rar, un muzeu, un parc. Descoperiți o cafenea frumoasă, încheiați seara cu o cină, chiar și una simplă, o muzică frumoasă, o tinere de mână. Admirați apusul și frumusețea lunii.

Să aveți o zi minunată!  

14 thoughts on “Duminica dimineață

  1. O duminica superba! 🙂 Am impresia ca Denis Dragus si Vlad Dragomir sunt cu un an mai mici decat restul si vor putea juca si campania urmatoare. 🙂 Sigur ca era bine sa-l avem si pe el, dar si asa ne-au ramas destui mijlocasi-atacanti, nu mai stie Radoi pe cine sa bage la cati are. 😛 Succes baietilor!!!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.