Supa crema de legume – Vegetable Cream

Salutare, prieteni! Astăzi vin cu una dintre cele mai simple rețete care există. Aveți nevoie doar de legume și de un mixer, eu folosesc unul tip stick. Se prepară repede și e foarte bună. Așadar:

Ingrediente:

  • 6-7 cartofi medii;

  • o ceapă;

  • legume la alegere. Eu am folosit, de exemplu: praz, tăiat rondele; o gulie, bucăți mari; un ardei gras verde, bucati mari; un zucchini (dovlecel cu coajă verde), cuburi;

  • puteți folosi și alte legume: morcovi, țelină, broccoli, varză, orice combinație vă place;

  • trei căței de usturoi zdrobiți sau pudră de usturoi;

  • sare, piper, Mirodenia;

  • puțin ulei de măsline.

Toate legumele, spălate bine, curățate și tăiate în bucăți mari se pun la fiert în 2 L de apă fierbinte. După ce au fiert bine, se asezonează cu sare, Mirodenia, usturoi. Se oprește focul, se pasează cu blenderul tip stick (eu le pasez direct în oală). Se presară piper și ulei de măsline. Puteți servi cu verdeață tăiată (exemplu: pătrunjel verde tocat). Supa va avea culoarea în funcție de legumele folosite. Cea din imaginile mele este verde. Puteți servi cu iaurt tip grecesc, brânză feta sau oricare vă este pe plac.

Poftă bună!

This slideshow requires JavaScript.

Hello, friends! Today I bring to you one of the easiest recipes there is. You only need vegetables and a blender, I use a stick type. It takes little time to prepare and it’s very good. So:

Ingredients:

  • 6-7 medium potatoes;
  • an onion;
  • your choice of vegetables. I used: leek, cut round; a turnip, big chunks; a green bell pepper; one zucchini, largely diced both;
  • you can use other vegetabbles: carrots, celery, broccoli, cabbage, any combination you like;
  • three crushed garlic cloves or garlic powder;
  • salt, pepper, extra spices of your choice;
  • a bit of olive oil.

All the vegetables, washed well, peeled and cut in big pieces are set to boil in 2 L hot water. After they are done, season with salt, extra spices and garlic. Remove from heat, blend all with the stick blender ( I do that directly in the pot). Sprinkle some pepper and olive oil. You can serve with fresh cut parsley, for example. The soup will take its color from the veggies used (mine, for example, is green). You can also serve it with greek style yoghurt, feta or any other cheese you fancy.

Enjoy!

14 thoughts on “Supa crema de legume – Vegetable Cream

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.