Pisica lui Dalai Lama – David Michie

Pisica lui Dalai Lama

Pentru cei care nu știu, eu sunt o iubitoare a pisicilor. Mi-au plăcut întotdeauna micile feline, dar de când am luat-o pe Ninja de pe stradă acest sentiment s-a amplificat mult. E normal deci să fiu atrasă de cărțile care au pisici pe copertă sau în titlu. Așa a fost cazul și aici, tentată fiind de Gabriela, de la Pagini de zi și noapte.

Pisica lui Dalai Lama, de David Michie este o lectură foarte, dar foarte plăcută. Autorul alege vocea unei pisici pentru a ne introduce în anturajul lui Dalai Lama și a ne oferi mostre de înțelepciune budistă, la un nivel ușor de perceput și pentru cei mai puțin familiarizați cu subiectul.

P.S.S. – pisica Sfinției Sale – este un animăluț care, împreună cu frații săi, a fost furat de lângă mamă de niște copii care voiau să facă și ei un ban. Frații mai mari ai pisicuței și-au găsit repede stăpâni, dar nimeni nu o voia pe ea, cea mai mică. Pe când credea că i-a sunat ceasul și că va fi aruncată, iată că Dalai Lama, care tocmai trecea cu mașina pe acolo, întors dintr-o călătorie în America, trimite un membru al staff-ului său să cumpere animăluțul cu doi dolari. Pisica va fi adusă la reședința Sfinției sale și va căpăta acest statut privilegiat, de a fi animalul de companie al unuia dintre cei mai celebri oameni de pe planetă.

Deși plăpândă și cu probleme la picioarele din spate, P.S.S. este bine ingrjită și devine o pisică foarte frumoasă, ea fiind chiar de rasă himalayană, pufoasă și cu ochi albaștri. Frumoasa pisicuță ne introduce și pe noi în cercul lui Dalai Lama, de la asistenții săi la bucătăreasă, de la călugări la proprietarul unei cafenele. În plus, ea ne împărtășește experiența diferitelor vizite primite de Sfinția Sa, impactul pe care îl are personalitatea acestui om asupra celor cu care vine în contact, de la oameni până la cele mai mici viețuitoare.

Mi-a plăcut modul în care sunt explicate noțiuni de budism, ușor de înțeles pentru oricine. Nu este o carte dificilă, care să îți dea bătăi de cap. Este foarte potrivită și când vă simțiți mai anxioși sau neliniștiți, vorbește despre lucruri de bază în spiritualitate, potrivite pentru oameni de orice religie sau chiar atei. Despre a fi om. Chiar dacă personajul-narator este o pisică.

Voi cumpăra și următoarele volume din această serie, fiindcă abia aștept să văd ce mai are de povestit Pisica Sfinției Sale.

– Voi occidentalii! Geshe Wangpo o drese după o vreme. Atât de amuzanți!

– Nu înțeleg. Franc își băgă capul între umeri.

– Dharma este o călătorie interioară, zise Geshe Wangpo, atingandu-l pe piept în dreptul inimii. Și nu să spui că ești budist sau să porți haine care să arate că ești budist sau chiar să crezi că ești budist. Ce înseamnă “budist”?

Făcu un gest cu mâinile deschise.

– Doar un cuvânt. Doar o etichetă. Ce înseamnă valoarea unei etichete dacă produsul din interior nu este autentic? Exact ca un Rolex contrafăcut.

27 thoughts on “Pisica lui Dalai Lama – David Michie

  1. De acord că ziua pisicilor e în fiecare zi! Căci zilnic răsfățăm micile feline, iar iubitorii și posesorii de pisici sunt sigur de aceeași părere!
    Minunată recenzie, Ana! ❤ Nu am citit cartea, dar cred că mi-ar plăcea, mulțumesc pentru recomandare!

    Liked by 1 person

  2. Eu nu prea agreez si nici nu empatizez cu pisicile in general. Poate pentru ca sunt imprevizibile si zgârie, cert este ca niciodata nu m-am atasat de pisici, evitând contactul cu ele. Poate pentru ca dupa zodiacul chinezesc sunt din zodia câinelui …? 🙂 )))
    Un Weekend superb, cu bucurie si pace în Suflet, draga Ana !

    Liked by 1 person

  3. Pingback: Arta de a toarce – David Mitchie | adropofinspiration

  4. Faină recenzia! 💝 M-ai făcut curioasă și vreau să citesc cartea 🙂 .
    Și eu iubesc pisicile 🤩 . Am avut un motan tare drăgălaș dar care nu îl suporta pe soț (pe atunci iubit) . Niciodată nu s-au suportat, plus că am ajuns și la spital cu Mihai din cauza lui 🤦‍♀️. Sincer, aș mai vrea o pisică dar nu am nicio șansă 😃😃😃.

    Liked by 1 person

  5. Pingback: Cinci carti pentru iubitorii de pisici | adropofinspiration

  6. Pingback: Puterea lui miau – David Michie | adropofinspiration

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.