Replay August 2016

cooking-ingredients-with-avocado-mushrooms-eggs

sursa imaginii: goodfreephotos.com/food/  photo by Katie Smith

Vă povesteam zilele trecute despre aventura palpitantă de a deschide blogul, acum trei ani. După articolul cu zugrăveli, a urmat așa cum era și firesc, o recomandare literară. Am ales ca prima recomandare de acest gen de pe blogul meu să fie Ultimul viking, de O.G. Arion, volumul 1 din seria fantasy urban Nemuritor, care ulterior și-a câștigat locul în topul seriilor mele favorite all-time.

Apoi, am deschis categoria Cuisine. Intenția mea a fost, încă de la început, să recomand rețete gătite de mine, majoritatea foarte ușoare și rapide. Partea aceasta culinară a blogului s-a născut din dorința de a arăta că poți să ai multe preocupări, să nu ai timp pentru gătit elaborat, poți să nu fii un maestru în bucătărie, dar evident poți și să îți prepari, singur-singurel, ceva bun-bunut. M-am gândit și la studenți, la tinerii care s-au mutat de curând de acasă (singuri sau împreună cu alți tineri). Am vrut și vreau în continuare să arat că toată lumea poate să gătească, fără să consume mult timp, fără să aibă niște abilități ieșite din comun. Să aduc în atenție acele rețete care pot fi o sursă de inspirație atunci când nu mai știm ce să gătim și, nu în ultimul rând, să am propriul rețetar online, pe care să îl consult, la rândul meu, când nu mai știu ce să gătesc.

Prima rețeta aleasă a fost Piept de pui cu sos de portocale, un preparat foarte gustos și deosebit. Mie îmi plac combinațiile de fructe în mâncărurile sărate.

A urmat Mâncare de fasole cu frunze de sfeclă în stil grecesc, care este potrivită pentru vegani și cei care țin post.

Supă de legume cu tăiței este un preparat foarte rapid, gustos, extrem de ușor de gătit. Chiar și cei mai nepricepuți începători pot să își prepare o supă bună.

Tot în august am recomandat Nevestele din Bath, de Wendy Holden, un chick-lit bine scris și am vorbit puțin despre cum este să fii Suporter la feminin.

După cum vedeți, am început ușor-ușor. Dacă sunteți curioși să citiți primele articole, așa cum erau ele, e suficient să dați click pe link-uri. Faptul că, după trei ani, pot să le recomand în continuare pe toate fără probleme îmi demonstrează mie însămi că nu am ales superficial. Dacă nu le recomandam atunci, aș fi putut să o fac acum, sunt la fel de actuale.

Întrebare pentru bloggeri: care a fost tema primului vostru articol (în afară de cel introductiv)? Puteți pune și link în comentariu, dacă doriți. 🙂

 

28 thoughts on “Replay August 2016

  1. Ah ce alegeri bune ai făcut! Primul meu articol a fost despre… “marea suferință și dramă a vieții” prin care treceam atunci 😂 bine, are și o parte bună acel articol – citindu-l realizez cât m-am schimbat 🙂

    Liked by 2 people

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.