Piperchi targasiti

Fiindcă este toamnă și sunt mulți ardei, vă propun un preparat foarte ușor de făcut, de origine armânească (machedonească). Sunt mai multe variante ale acestui preparat, eu vă scriu aici varianta pe care o fac eu de obicei:

Ingrediente:

  • 6-7 ardei grași sau kapia, de diferite culori, spălați, tăiați cuburi mari;

  • câteva roșii fără coajă, cuburi sau o conservă de roșii fără coajă, tăiate;

  • o bucată de brânză de oaie (uneori folosesc de capră);

  • 2 ouă;

  • sare, piper, pătrunjel sau busuioc.

În puțin ulei căliți bine ardeii până se înmoaie. Adăugați roșiile, sarea, piperul și mai gătiți vreo zece minute. Când totul e bine pătruns și zeama scade, puneți ouăle întregi și amestecați bine câteva minute. Opriți focul și adăugați brânză rasă sau sfărâmată, după gust. Amestecați bine și puneți pătrunjel sau busuioc.

Eu pun ouă ca să îl fac mai consistent, dar dacă nu vreți, le puteți omite, folosind doar brânză. E important să aveți o brânză gustoasă.

Poftă bună!

Piperchi

Because autumn is here and there are plenty of peppers, I bring to you this very easy to cook Aromanian dish. There are more version of this dish, I write here the one I make more often:

Ingredients:

  • 6-7 bellpeppers or sweet chilli peppers, washed, largely diced;
  • some peeled tomatoes, cubed or a can of peeled cubed tomatoes;
  • a nice piece of cheese (can be goat cheese too);
  • 2 eggs;
  • salt, pepper, parsley or basil.

Heat a bit of oil and cook the peppers until they soften. Add the tomatoes, salt and pepper, and cook around ten minutes more. When everything is well done and reduced a bit, add the whole eggs and stir well. Remove from heat, then add the grated or crushed cheese, as you prefer. Mix well and add some parsley or basil.

I put the eggs to give it more consistency, but if you don’t wat you can skip them, using only cheese. It’s important to have a tasty cheese.

Enjoy!

24 thoughts on “Piperchi targasiti

  1. Le ador. L-am invatat si pe sotul meu sa le gateasca 🙂 Atunci cand povesteam pe la serviciu, le ziceam simplu, ardei cu branza… La mine merge cu 2 kg ardei, ceva mai putin de 1 kg rosii si cateva cepe (2-3 daca-s mai mari).

    Liked by 1 person

  2. Buna Ana! Am descoperit ca suntem ambele din Dobrogea. Ce ma bucur! Multumesc de vizita pe blogul meu si am vrut sa iti scriu ca si eu am o reteta de piperchi. Asa cum se face la mine in familie. Daca esti curioasa, o poti citi.

    Liked by 1 person

  3. Pingback: #luneaculinara 2020 | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.