sursa imaginii: Pixabay.com
Având în vedere că numărul autorilor români pe care i-am citit este într-o continuă creștere, m-am gândit că un articol la final de an ar ieși prea stufos pentru gusturile mele (cred că și pentru ale voastre), astfel încât am considerat că sunt necesare cel puțin trei articole pe an, cu acest subiect.
Ultimul articol de acest gen a fost în aprilie și îl găsiți AICI.
Trebuie să mai menționez că toate romanele despre care scriu aici sunt citite de mine în întregime și recomandate fie aici pe blog (titlurile cu litere roșii), fie pe Delicatese literare (titlurile cu litere albastre), le puteți găsi ușor din butonul de căutare. Nu amintesc de cărțile începute și neterminate de-a lungul timpului, fiindcă pe acelea nu le recomand. Așadar:
Farmecul mării, de Marina Costa – o frumoasă poveste de la sfârșitul secolului al optsprezecelea și începutul secolului al nouăsprezecelea, plină de aventuri pe mări și pe uscat de-a lungul Europei meridionale și până în Africa.
Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, de Sega – continuarea aventurilor din Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India, în care aveți prilejul să vizitați Nepalul prin intermediul relatărilor lui Sega și să vedeți prin ochii lui locul nașterii lui Siddhartha și zone inedite, sub îndrumarea ghidului montan trăznit Lama.
Piatră de hotar, de Monica Tonea – un volum de proză scurtă de un mare rafinament, care ne poartă din Brazilia până în Amsterdam, cu multe popasuri pline de înțeles în România. Dacă sunteți iubitori ai prozei scurte, nu trebuie să ratați acest volum.
Vieți în vâltoare, de Marina Costa – un alt roman de aventură presărat și cu romantism, plasat în aceeași perioadă de timp ca Farmecul mării, ducând în schimb destinul eroilor din zbuciumata Europă până în America de Nord.
Ardei iuți. Povestiri la imperfect, de Nicoleta Beraru – o altă surpriză foarte plăcută în zona prozei scurte, porții delicioase de emoție servită cu doze de nostalgie ușor de înțeles, cea a românilor din diaspora.
Să nu râzi! :(( , de Raluca Feher – un roman copleșitor pe tema relațiilor disfuncționale de familie, scris cu multă forță și pasiune.
S.L.A.D.E., de O.G. Arion – un thriller în toată puterea cuvântului, încărcat de acțiune și tensiune, cu întorsături neașteptate de situație și toate elementele necesare pentru a prinde cititorul și a-l îndemna să devoreze romanul, în căutarea răspunsurilor.
Anonima de miercuri, de Rodica-Ojog Brașoveanu – din legendara serie “Melania Lupu”, cu un nou mister de rezolvat de către maiorul Cristescu, pe o parte și fascinanta bătrânică, pe de alta, precum și o galerie de personaje savuroase, în stilul propriu autoarei.
Dispariția statuii din parc, de Rodica Ojog-Brașoveanu – tot din seria amintită mai sus, unde pe fir intră un alt personaj celebru din cărțile autoarei, alături de eroii seriei și anume maiorul Minerva Tutovan.
La vest de răsărit, de Violeta Ungureanu – un roman de debut deosebit, cu o poveste bine conturată, cu mesaj și personaje atipice, o poveste despre oameni și bătăliile lor interioare.
În speranța că ați găsit aceste propuneri de interes, vă invit la lectură și să descoperim împreună cât mai mulți autori români buni. Spor la citit!
Mulțumim! Ne-ai intrigat. O zi frumoasă cu lecturi interesante!
LikeLiked by 1 person
Multumesc mult, Emilia! Weekend placut! 🙂
LikeLike
Frumoaaasa lista! 🙂 Eu am citit din ea romanele aventuroase ale Marinei Costa, pentru care imi alatur recomandarea. 🙂 Tare mult vreau sa ma apuc si de cele ale Rodicai Ojog-Brasoveanu! Cu care ar trebui sa incep, Ana? 🙂
LikeLiked by 1 person
Multumesc, Marius! Primul volum din seria Melania Lupu este Cianura pentru un suras.
LikeLiked by 1 person
O mulțime de cărți atrăgătoare. Ai avut spor. Mulțumesc pentru recomandări!
LikeLiked by 1 person
Cu mult drag! ❤
LikeLike
Frumoasă listă, Ana! Aştept cu drag şi interes şi episodul următor 😉
LikeLiked by 1 person
Multumesc, Potecuta! Mai am in plan cativa autori romani, cat de curand! ❤
LikeLiked by 1 person
Reblogged this on Marina Costa and commented:
Ana Sylvi mi-a făcut onoarea de a mă menționa printre cei citiți în vara aceasta! Mulțumesc, Ana!
LikeLiked by 1 person
Placerea a fost de partea mea! 🙂
LikeLike
Numai autori unul și unul, felicitări! Mulțumesc pentru recomandări! ❤
LikeLiked by 1 person
Asa este, iti multumesc si eu pentru vizita! Pupici, duminica frumoasa! ❤
LikeLike
Mulțumim pentru tentantele recomandări, minunată listă! ❤
LikeLiked by 1 person
Ma bucur ca iti plac! Cu drag! ❤
LikeLike
Ai citit ceva bunătăți!
LikeLiked by 2 people
Da, asa e! 🙂
LikeLiked by 1 person
Pingback: Ce autori români am mai citit (3) | adropofinspiration
Din nou, doar recomandări minunate! ❤️
LikeLiked by 1 person
Multumesc mult! ❤
LikeLiked by 1 person