Ce autori români am mai citit (2)

literature pixabaysursa imaginii: Pixabay.com

Având în vedere că numărul autorilor români pe care i-am citit este într-o continuă creștere, m-am gândit că un articol la final de an ar ieși prea stufos pentru gusturile mele (cred că și pentru ale voastre), astfel încât am considerat că sunt necesare cel puțin trei articole pe an, cu acest subiect.

Ultimul articol de acest gen a fost în aprilie și îl găsiți AICI.

Trebuie să mai menționez că toate romanele despre care scriu aici sunt citite de mine în întregime și recomandate fie aici pe blog (titlurile cu litere roșii), fie pe Delicatese literare (titlurile cu litere albastre), le puteți găsi ușor din butonul de căutare. Nu amintesc de cărțile începute și neterminate de-a lungul timpului, fiindcă pe acelea nu le recomand. Așadar:

Farmecul mării, de Marina Costa – o frumoasă poveste de la sfârșitul secolului al optsprezecelea și începutul secolului al nouăsprezecelea, plină de aventuri pe mări și pe uscat de-a lungul Europei meridionale și până în Africa.

Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, de Sega – continuarea aventurilor din Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India, în care aveți prilejul să vizitați Nepalul prin intermediul relatărilor lui Sega și să vedeți prin ochii lui locul nașterii lui Siddhartha și zone inedite, sub îndrumarea ghidului montan trăznit Lama.

Piatră de hotar, de Monica Tonea – un volum de proză scurtă de un mare rafinament, care ne poartă din Brazilia până în Amsterdam, cu multe popasuri pline de înțeles în România. Dacă sunteți iubitori ai prozei scurte, nu trebuie să ratați acest volum.

Vieți în vâltoare, de Marina Costa – un alt roman de aventură presărat și cu romantism, plasat în aceeași perioadă de timp ca Farmecul mării, ducând în schimb destinul eroilor din zbuciumata Europă până în America de Nord.

Ardei iuți. Povestiri la imperfect, de Nicoleta Beraru – o altă surpriză foarte plăcută în zona prozei scurte, porții delicioase de emoție servită cu doze de nostalgie ușor de înțeles, cea a românilor din diaspora.

Să nu râzi! :(( , de Raluca Feher – un roman copleșitor pe tema relațiilor disfuncționale de familie, scris cu multă forță și pasiune.

S.L.A.D.E., de O.G. Arion – un thriller în toată puterea cuvântului, încărcat de acțiune și tensiune, cu întorsături neașteptate de situație și toate elementele necesare pentru a prinde cititorul și a-l îndemna să devoreze romanul, în căutarea răspunsurilor.

Anonima de miercuri, de Rodica-Ojog Brașoveanu – din legendara serie “Melania Lupu”, cu un nou mister de rezolvat de către maiorul Cristescu, pe o parte și fascinanta bătrânică, pe de alta, precum și o galerie de personaje savuroase, în stilul propriu autoarei.

Dispariția statuii din parc, de Rodica Ojog-Brașoveanu – tot din seria amintită mai sus, unde pe fir intră un alt personaj celebru din cărțile autoarei, alături de eroii seriei și anume maiorul Minerva Tutovan.

La vest de răsărit, de Violeta Ungureanu – un roman de debut deosebit, cu o poveste bine conturată, cu mesaj și personaje atipice, o poveste despre oameni și bătăliile lor interioare.

În speranța că ați găsit aceste propuneri de interes, vă invit la lectură și să descoperim împreună cât mai mulți autori români buni. Spor la citit!

19 thoughts on “Ce autori români am mai citit (2)

  1. Pingback: Ce autori români am mai citit (3) | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.