Supa crema de conopida – Cauliflower Cream

Astăzi vă propun tot o rețetă de sezon, extrem de simplă și de bună.

Ingrediente:

  • o conopidă medie sau chiar mare, curățată, spălată, tăiată florete;

  • o ceapă medie, spălată;

  • trei cartofi medii, curățați, spălați;

  • sare, piper, Mirodenia, nucșoară sau usturoi, la alegere;

  • puțin ulei de măsline.

Într-o oală de 3,5L puneți conopidă, ceapă și cartofii tăiați sferturi. Umpleți cu apă, puneți pe foc și lăsați sa fiarbă circa jumătate de oră. Asezonați cu sare și piper, Mirodenia. Luați de pe foc. Dați prin blender. Adăugați puțin ulei de măsline, la alegere presărați puțină nucșoară sau usturoi zdrobit/pulbere. Serviți simplu sau cu iaurt grecesc ori brânza preferată.

Poftă bună!

Supa crema de conopida

Today I have for you a seasonal recipe, extremely easy and tasty.

Ingredients:

  • one medium or large cauliflower, washed, trimmed into florets;
  • one medium onion, washed;
  • three medium potatoes, peeled, washed;
  • salt, pepper, nutmeg or garlic, optional;
  • a bit of olive oil.

Place the cauliflower, onion and the quartered potatoes in a pot (3.5L). Fill with water, place it on heat and let it simmer around 30 minutes. Season with salt, pepper. Remove from heat. Blend it. Drizzle a bit of olive oil, sprinkle some nutmeg or garlic. Serve plain or with Greek yoghurt/cheese of your choice.

Enjoy!

14 thoughts on “Supa crema de conopida – Cauliflower Cream

  1. Pingback: Toamna în bucătărie | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.