BookTag Halloween: Monștrii literari

monster-book-of-monsters-2405539_960_720sursa: pixabay.com

Am primit acest tag de la Dede – Praf de stele. Eu cu cărțile de groază nu prea le am, dar să vedem totuși ce iese, adaptat gusturilor mele.

Sursa booktag-ului: La Biblioteca de Ailuz

Reguli!

  • Trebuie să etichetați 5 (cinci) persoane.

  • Cărțile nu trebuie să fie de groază, dar ar fi de preferat, deoarece sărbătorim Halloween-ul.

  • Este necesar să acordăm credit creatorilor acestui tag – Miscret (link) și Caronte (pe acesta nu l-am mai găsit).

  • Cel mai important lucru este să te distrezi și să fii creativ cu răspunsurile tale. Să încercăm să răspundem cu explicații pentru a ne cunoaște ceva mai mult cititorii.

  1. Dracula: Libro que te absorbió hasta la sangre. Ese libro del que no te pudiste apartar hasta que terminaste de leerlo. // Cartea pe care nu ai putut să o lași din mână până nu ai terminat-o de citit.

    Aici sunt multe, multe, multe. Cărți și autori deopotrivă. Ca să nu umplu de exemple, o să zic pe scurt așa: cărțile semnate de O.G. Arion și Brandon Sanderson.

  1. Bruja de Blair: Libro intermitente. Ese libro que tomaste, dejaste y volviste a tomar en repetidas ocasiones hasta que al fin lo terminaste. // Cartea pe care ai luat-o, ai lăsat-o și te-ai întors din nou la ea, în mod repetat, până când ai terminat-o în cele din urmă.

    Nu prea am multe exemple din acestea, eu ori citesc ori nu citesc. Cred că volumul 1 din seria Hanul amintirilor, de Nora Roberts. Am tras de el în repetate ocazii, inutil să zic că nu am citit și restul seriei.

  1. Edward Cullen: Libro que prometía asustar. Un libro que creíste que te mataría de miedo y terminó por matarte de la risa. // Cartea care a promis că te va speria. O carte la care ai crezut că o să mori de frică și la care, în cele din urmă, ai murit de râs.

    Nu am niciun exemplu aici. Nu prea citesc horror, iar pe cele citite le-am găsit ok.

  1. Frakenstein: Libro pesado y rígido. Un libro con trama o narración tan lenta que tardaste mucho, muchísimo en leerlo. // O carte grea și rigidă. O carte cu un complot sau o narațiune atât de lentă, încât ți-a trebuit mult timp să o citeșți.

    Uh. Nu cred că am exemple din beletristică. Anumite cărți de filosofie, de exemplu Critica rațiunii pure a lui Kant. De regulă, dacă ceva nu mă prinde, renunț.

  1. Hombre Lobo: Libro salvaje. Ese libro que sacó tu lado más salvaje. // Carte sălbatică. Cartea care a scos la iveală partea ta mai sălbatică.

    Extraordinarele circumstanțe ale vieții lui Weylyn Grey, de Ruth Emmie Lang. Chiar dacă nu am puterile lui Weylyn, mi-a amintit că am fost și încă mai sunt un copil sălbatic.

  1. Casper: Libro ligero. Un libro tan ligero que apenas y lo notaste. También puede ser ese libro que no recordabas haber leído nunca. // Carte ușoară. O carte atât de ușoară, încât abia ai observat-o. Poate fi și acea carte pe care nu ți-o vei aminti niciodată.

    Am citit foarte multe cărți de acest fel pe vremuri, în adolescență. De aceea nici nu mi le mai amintesc. 🙂

  1. Cthulhu: El dios de los libros. Ese libro de terror tan arque-típico que no puedes vivir mientras no esté en tu biblioteca. // Zeul cărților. Cartea aceea de groază atât de antică, încât nu poți trăi, cât timp nu se află în biblioteca ta.

Că tot ați pomenit de Cthulhu, chiar aș citi un Lovecraft. 😀

  1. Pennywise: Traumas de la infancia. El primer libro que te quitó el sueño (por cualquier motivo). // Traume din copilărie. Prima carte care ți-a luat somnul (din orice motiv).

Eu am fost un copil mai greu de impresionat, mai cinic de fel, însă recunosc că primul roman pe care l-am citit și anume Winnetou, mi-a atins o coarda sensibilă.

  1. La Momia: Tu libro embalsamado. Ese libro tan viejo, tan leído, quizás heredado de tu familia, que se está cayendo a pedazos, pero sigue en pie. // Cartea ta îmbălsămată. Cartea aceea atât de veche, atât de citită, poate moștenită de la familia ta, încât se destramă, dar rămâne în picioare.

Oh, și din acestea am multe… O să zic Vikingii de Bengtsson, fiindcă e una dintre preferatele mele. Noroc cu coperta tare, cartonată.

  1. King Kong: Libro grande y pesado. Ese libro que te quebró la espalda a donde sea que lo llevabas. // Carte mare și grea. Cartea aceea care ți-a rupt spatele oriunde ai luat-o.

    Oathbringer, de Brandon Sanderson. Are format mare și 1265 de pagini, sau cam pe-acolo.

  1. Zombie: Huele a podrido. El libro que pensaste que iba a „apestar” y terminó impactándote. // Miroase a putrezit. Cartea despre care ai crezut că va mirosi urât și a sfârșit prin a te impresiona.

    Să nu exagerăm. Dacă îmi miroase a sulf pe lângă o carte, nu mă tentează să o citesc. Cu toate acestea, păstrând proporțiile aș putea să spun că Manuscrisul fanariot mi-a plăcut mai mult decât m-aș fi așteptat, având în vedere că acțiunea se desfășoară în epoca fanariotă, în București, epoca pentru care nu am manifestat o deosebită înclinație. Este un roman foarte bun.

  1. Alien: Libro NO identificado. Ese libro que, pese a prestarle atención, no le encontraste ni pies ni cabeza y sospechas que no es de este planetă. // Carte neidentificată. Cartea respectivă căreia, în ciuda faptului că i-ai acordat atenție, nu i-ai găsit nici picioare, nici cap, și bănuiești că nu este de pe această planetă.

Și aici am câteva exemple. Unul dintre ele este Aripi smulse, de Corina Savu. Subiectul este incitant, aduce cu Regina Sudului de Arturo Perez-Reverte, dar aici se oprește orice asemănare. Nu am reușit să termin volumul 1.

  1. Cerbero: Un libro intimidante. Ese libro al que no quieres ni siquiera acercarte. No vaya a ser que te muerda. // O carte intimidantă. Acea carte de care nici nu vrei să te apropii. Nu care cumva să te muște.

    Când aveam 18 ani, am încercat să citesc Muntele vrăjit, de Thomas Mann. Nu am reușit, m-am plictisit îngrozitor, deși am încercat să reiau lectura de mai multe ori. Nu știu dacă pot spune că mă intimidează, dar nici acum nu simt o mare nevoie de a o citi. Știu că sunt mulți care iubesc romanul, e doar o impresie personală.

Vă mulțumesc pentru atenție, dacă ați ajuns cu lectura până aici. Mă întreb ce au de zis Geo de la Just Reading my Books, Oli, Tyna, de la Delicatese literare, Dana, de la Ups blog și Adriana, de la Totdespre.

31 thoughts on “BookTag Halloween: Monștrii literari

  1. Pingback: BookTag: Monștrii literari - De-ale Dianei

  2. Pingback: Book Tag Halloween: Monștrii Literari – Just reading my books

  3. Mulțumesc pentru că ai acceptat provocarea, Ana! ❤ Dacă tot ești muza mea în materie de lecturi, mă gândesc serios să încerc una din cărțile lui Sanderson cu (,) care ne tentezi de fiecare dată. 🤗

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.