Pui cu vin si cepe – Wine and Onion Chicken

Aceasta este o rețetă foarte gustoasă și deloc greu de făcut. Nu știu de fapt cum se numește, dar eu îi zic fie pui cu cepe și vin, fie pui bețiv. Vinul se evaporă, după cum bine știți, lăsând în urmă doar o aromă și frăgezime aparte. Totuși, dacă nu vă pică bine vinul roșu sau aveți probleme cu histamina, evitați să îl folosiți la gătit sau să îl consumați, întrucât conține multă histamină.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, spălat, tăiat fâșii;

  • 3 cepe medii (eu am folosit două cepe roșii și una albă), spălate, tăiate julien;

  • 5 căței de usturoi, zdrobiți;

  • 50 g roșii tocate, fără coajă, sau două linguri pastă de tomate;

  • 400 g cepe mici, curățate, întregi sau jumătăți;

  • 2 căni de vin roșu (eu folosesc Merlot);

  • oregano, sare, piper.

Puneți la călit în puțin ulei vegetal pieptul de pui. Între timp, amestecați într-un bol adânc ceapa tăiată julien cu usturoiul și roșiile. Când pieptul își schimbă culoarea, puneți acest amestec peste el și amestecați bine, lăsând să se gătească împreună circa 5 minute. Apoi adăugați cepele mici, vinul, oregano, sare și piper. Lăsați să fiarbă la foc mic până când cepele mici sunt făcute. Opriți focul. Serviți alături de garnitura preferată, este foarte bun alături de cartofi prăjiți, cartofi wedges la cuptor sau orez alb.

Poftă bună!

This slideshow requires JavaScript.


This is a very tasty, easy to do recipe. I don’t know its actual name, but I either call it Chicken with Onions and Wine, or Drunken Chicken. The wine evaporates, as you know, leaving behind a special flavour and tenderness. Anyhow, if the red wine doesn’t do you good or you have got histamine issues, avoid to cook with it or drink it, as it contains lots of histamine.

Ingredients:

– 500 g chicken breast, washed, cut in stripes;

  • 3 medium onions (I used 2 red ones and one white), washed, julienne cut;

  • 5 garlic cloves, crushed;

  • 50 g chopped peeled tomatoes, or 2 tbsp tomato paste;

  • 400 g small onion, whole or halved;

  • 2 cups red wine (I usually use Merlot);

  • oregano, salt, pepper.

Cook the chicken breast in a bit of vegetal oil. Meanwhile, mix the julienne cut onions with garlic and tomato. When the breast changes color, add that mixture and stir, cooking them together for 5 minutes. Then add the small onions, wine, oregano, salt and pepper. Let it simmer on low heat until the small onions are cooked. Remove from heat. Serve with the favorite side dish, it goes very well with fries, oven baked wedges or simple white rice.

Enjoy!

20 thoughts on “Pui cu vin si cepe – Wine and Onion Chicken

  1. Pingback: Preparate cu vin si bere | adropofinspiration

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.