Aceasta este o rețetă foarte gustoasă și deloc greu de făcut. Nu știu de fapt cum se numește, dar eu îi zic fie pui cu cepe și vin, fie pui bețiv. Vinul se evaporă, după cum bine știți, lăsând în urmă doar o aromă și frăgezime aparte. Totuși, dacă nu vă pică bine vinul roșu sau aveți probleme cu histamina, evitați să îl folosiți la gătit sau să îl consumați, întrucât conține multă histamină.
Ingrediente:
-
500 g piept de pui, spălat, tăiat fâșii;
-
3 cepe medii (eu am folosit două cepe roșii și una albă), spălate, tăiate julien;
-
5 căței de usturoi, zdrobiți;
-
50 g roșii tocate, fără coajă, sau două linguri pastă de tomate;
-
400 g cepe mici, curățate, întregi sau jumătăți;
-
2 căni de vin roșu (eu folosesc Merlot);
-
oregano, sare, piper.
Puneți la călit în puțin ulei vegetal pieptul de pui. Între timp, amestecați într-un bol adânc ceapa tăiată julien cu usturoiul și roșiile. Când pieptul își schimbă culoarea, puneți acest amestec peste el și amestecați bine, lăsând să se gătească împreună circa 5 minute. Apoi adăugați cepele mici, vinul, oregano, sare și piper. Lăsați să fiarbă la foc mic până când cepele mici sunt făcute. Opriți focul. Serviți alături de garnitura preferată, este foarte bun alături de cartofi prăjiți, cartofi wedges la cuptor sau orez alb.
Poftă bună!
This is a very tasty, easy to do recipe. I don’t know its actual name, but I either call it Chicken with Onions and Wine, or Drunken Chicken. The wine evaporates, as you know, leaving behind a special flavour and tenderness. Anyhow, if the red wine doesn’t do you good or you have got histamine issues, avoid to cook with it or drink it, as it contains lots of histamine.
Ingredients:
– 500 g chicken breast, washed, cut in stripes;
-
3 medium onions (I used 2 red ones and one white), washed, julienne cut;
-
5 garlic cloves, crushed;
-
50 g chopped peeled tomatoes, or 2 tbsp tomato paste;
-
400 g small onion, whole or halved;
-
2 cups red wine (I usually use Merlot);
-
oregano, salt, pepper.
Cook the chicken breast in a bit of vegetal oil. Meanwhile, mix the julienne cut onions with garlic and tomato. When the breast changes color, add that mixture and stir, cooking them together for 5 minutes. Then add the small onions, wine, oregano, salt and pepper. Let it simmer on low heat until the small onions are cooked. Remove from heat. Serve with the favorite side dish, it goes very well with fries, oven baked wedges or simple white rice.
Enjoy!
Deja îmi e pofta! Mersi pentru idee.
LikeLiked by 2 people
Cu drag! Sa ai spor! ❤
LikeLiked by 1 person
Hmm, delicioasa idee!
:-*
LikeLiked by 1 person
Poate incerci, sa vezi cat de bun e! 🙂
LikeLiked by 1 person
De ce nu 🙂
LikeLiked by 1 person
Eu fac ceva similar (adică fără cepe) și îi spun pui bețiv😁
LikeLiked by 1 person
Bun si fraged, nu? Poate incerci si cu cepe, pur si simplu gatite in vin au un gust deosebit!
LikeLike
Daaa, chiar foarte fraged. Mă întreb cum de nu m-am gândit să pun și cepe (eu sunt mare fan)! Musai trebuie să încerc și așa!
LikeLiked by 1 person
Ce bine arată, Ana! Mulţumesc pentru reţetă!
LikeLiked by 1 person
E foarte bun, Potecuta! ❤ Cu drag!
LikeLiked by 1 person
Super idee. Arată tare bine.
LikeLiked by 1 person
Merita incercat, daca iti e pe plac! 🙂
LikeLike
E usoara, arata bine si ne bazam pe gustul tau. 🙂
LikeLiked by 1 person
Merci, Ina! Daca iti place vinul rosu, in mod sigur te va incanta reteta!
LikeLiked by 1 person
Uneori imi place si vinul rosu. 😛 O voi incerca. 🙂
LikeLiked by 1 person
Interesanta reteta, am adaugat de multe ori vin la gatit, dar nu atat de mult, insa o sa incerc! De obicei doar stropesc cu vin friptura pusa la cuptor, la tava…
LikeLiked by 1 person
Asta se balaceste in vin la propriu, sa vezi ce gust delicios ii da! 🙂
LikeLike
Hmmm, delicioasă! 💝
O voi încerca și eu 🙂.
LikeLiked by 1 person
E o reteta de top, foarte gustos! ❤
LikeLike
Pingback: Preparate cu vin si bere | adropofinspiration