Piept de pui cu ananas si sunca -Chicken Breast with Pineapple and Ham

Uneori, vreau ceva deosebit, gustos, dar rapid. Acest preparat se potrivește la fix, în plus se face și foarte ușor.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, spălat, tăiat cubulețe;

  • 200 g șuncă (de Praga, de pui, de curcan);

  • o cutie ananas, scursă (sau ananas proaspăt, cuburi);

  • brânză moale rasă, după preferințe;

  • opțional, ceapă verde tăiată mărunt;

  • sare, piper.

Se pun într-o tavă potrivită pentru cuptor pieptul, ananasul și șunca, se presară sare și piper, se amestecă și se dau în cuptorul încălzit la 200C circa 25 de minute. Apoi se adaugă brânza rasă și se mai lasă la cuptor 5-10 minute, până se rumenește ușor. Se poate servi cu cartofi natur, orez alb sau alte legume, presărat cu ceapă verde. Poftă bună!

Pui cu ananas si sunca

I sometimes want to cook something special, tasty, but quick. This dish is a perfect match, plus it’s so easy to prepare.

Ingredients:

  • 500 g chicken breast, washed, cubed;

  • 200 g ham (Prague, chicken, turkey);

  • a can pineapple, no juice (or fresh pineapple, diced);

  • grated soft cheese, of your choice;

  • optional, green onion, cut;

  • salt, pepper.

Put in an ovenproof tray chicken breast, pineapple and ham, mix and put them in the preheated oven, at 200C. Let them cook 25 minutes. Add the grated cheese and cook in the oven 5-10 minutes more, until golden. Serve with boiled potatoes, white rice or any vegetable you like, sprinkled with green onion. Enjoy!

10 thoughts on “Piept de pui cu ananas si sunca -Chicken Breast with Pineapple and Ham

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.