Ca întotdeauna, de sărbători toată lumea mănâncă ceva mai mult, ceva mai consistent. Chiar și eu. 😀 De aceea m-am gândit să vă propun, dintre rețetele deja publicate, o variantă de meniu ușor de făcut, rapid, gustos și mai puțin greu. Așadar:
Supă cremă de morcovi cu năut – este un preparat de sezon, întrucât morcovi și praz găsim din abundență în acest sezon. Poate fi consumată că atare, dar dacă îi adăugați puțin iaurt grecesc și/sau niște brânză de capră, devine o adevărată desfătare culinară, pentru ceva atât de simplu.
Piept de pui cu lămâie și portocală este propunerea mea pentru felul al doilea. Tot un preparat de sezon (implică citrice), se face incredibil de ușor și este foarte fraged și gustos. Alături puteți servi orice fel de legume doriți – ultima dată am alăturat niște fasole verde fiartă, cu un strop de ulei de măsline extravirgin și lămâie, sare și piper. E delicios și alături de broccoli, în general mă gândesc la legume verzi, care completează cu succes gustul, dar și alura light a preparatului.
Acestea fiind zise, sper să vă placă aceste propuneri și, cine știe, poate le și preparați. Vă rog să îmi spuneți dacă v-a plăcut.
Până una-alta, am de gând să reîncep seria Asaltul bucătăriei, într-o variantă inedită la care mă gândesc de ceva vreme, să alătur niște concepte frumoase. Sper să reușesc și mai sper că veți fi alături de mine și de astă dată. Până atunci, intenționez să continui să împărtășesc cu voi rețete gustoase și rapide. Sincer, acest tip de jurnal culinar l-am creat în primul rând pentru mine, eu sunt prima care mă inspir de aici, atunci când nu mai știu ce să prepar.
Cu speranța că v-a făcut plăcere acest scurt articol, vă doresc o săptămână cât mai frumoasă, cu sănătate și mult spor! Poftă bună!
Ce bine arata si ce gustos suna! 😀
LikeLiked by 2 people
Sunt tare bune si usor de facut. 🙂
LikeLiked by 2 people
Arată minunat! Mă tentează tare supa aia, cred că cedez poftei şi-mi fac. Mulţumesc pentru idei, Ana!
Să ai o zi frumoasă!
LikeLiked by 1 person
Oh, chiar te invit sa o incerci, se face foarte usor! Sa imi spuid aca ti-a placut. 🙂
LikeLiked by 1 person
Pieptul de pui cu lamaie si portocala vreau sa-l incerc! Multumesc pentru sugestii, Ana! Seara frumoasa!❤
LikeLiked by 1 person
Chiar te invit sa il incerci si sa imi spui daca ti-a placut! ❤
LikeLike
Pieptul de pui pare ușor de preparat. As încerca si eu.
LikeLiked by 2 people
Da, e foarte usor si foarte bun, dupa parerea mea. 🙂
LikeLiked by 1 person
La multi ani!! 🙂 Par si usor de preparat si light, dupa atatea ”porcarii”.
Multumesc de idei si retete.
P.S. Mi se intampla ades sa incerc retete de net si apoi uit de unde le-am luat si am niste poze razlete cu ceva dulciuri si nu mai pot da feedback. 😦 Daca uit, sa ma tragi de maneca.
LikeLiked by 1 person
La multi ani! Sper sa le incerci si sa iti placa! ❤
LikeLiked by 1 person
Sună tare bine meniul, am încercat și eu rețeta ta de pui cu lămâie și portocală (nu mai știu dacă ți-am zis) și mi-a plăcut tare mult. P.S. Abia aștept reluarea asaltului!!!
LikeLiked by 1 person
Mi-ai zis, Diana si m-am bucurat tare! Sper sa ne mai incanti si tu cu ceva retete! ❤
LikeLike
Sigur 🙂
LikeLiked by 1 person
O variantă de meniu foarte potrivită după mâncărurile ceva mai grele din perioada sărbătorilor. Puiul cu citrice mi-am propus sa-l încerc de când l-ai recomandat prima dată, sună bine de tot și sunt sigură că e delicios.
LikeLiked by 1 person
E foarte bun, Oli, cel putin eu asa il gasesc, l-am preparat deja de mai multe ori. Sper sa iti placa si tie! ❤
LikeLiked by 1 person
Great post
LikeLiked by 1 person
thanks!
LikeLike
Chiar e nevoie de ceva ușor pentru organism. Propunerile tale sunt perfect de delicioase!!! 😍
LikeLiked by 1 person
Ma bucur ca le gasesti faine, chiar sunt o optiune mai usoara! ❤
LikeLiked by 1 person
Interesante propunerile tale. Puiul cu portocală chiar trebuie încercat.
LikeLiked by 1 person
Si eu zic sa il incerci! ❤ Pofta buna!
LikeLike