Acesta este un preparat foarte popular, atât în restaurante cât și în bucătăriile private. Aici o să vă dau varianta mea rapidă, pentru care folosesc cartofi wedges congelați. Bineînțeles că puteți folosi și cartofi proaspeți, trași puțin la tigaie înainte sau chiar puțin fierți, după preferințe și tipul cartofului pe care îl aveți. Aceștia proaspeți pot fi tăiați rondele cu cuțitul ondulator.
Așadar:
Ingrediente:
-
o pungă cartofi wedges congelați (sau 800 g – 1 kg cartofi proaspeți)
-
4-5 cepe (roșii și albe), tăiate peștișori (julien)
-
100-150 g bacon tăiat
-
sare, piper, boia dulce sau afumată.
Ceapa și baconul se călesc ntr-o tigaie în puțin ulei până se înmoaie ceapa. Se asezonează cu sare, piper și boia. Se pun într-o tavă pe hârtie de copt cartofii și se introduc în cuptorul încins la 200 C circa 20 de minute. Se scot, se adaugă amestecul de ceapă cu bacon care se repartizează uniform peste cartofi, se mai condimentează după gust, dacă e nevoie și se mai introduc la cuptor 10 minute.
Se servesc calzi, cu smântână sau iaurt grecesc.
Poftă bună!
This is a very popular dish, in restaurants as in private kitchens. I’ll show you my quick version, where I use frozen wedges. Of course you can use fresh potatoes, fried a bit previously or even boiled, after your taste and the type of potato you have. The fresh ones can be cut with the crinkled slicer. So:
Ingredients:
-
a bag of frozen wedges (or 800 g -1 kg fresh potatoes)
-
4-5 onions (red and yellow), cut finely (julienne)
-
100-150 g bacon, thinly cut
-
salt, pepper, sweet or smoked paprika.
Cook in a bit of oil onion and bacon in a pan, until onion softens. Season with salt, pepper, paprika. Line a tray with baking paper and put the wedges in it. Let it cook in the heated oven (200 C) for around 20 minutes. Take out the tray, spread evenly the onion and bacon mixture on top of the potatoes, season some more if needed and introduce them in the oven for 10 minutes more.
Serve warm, with sour cream or greek yoghurt.
Enjoy!
Eu pana acum mancam chestiile astea separate, chiar daca deodata. Buna idee sa le amesteci! Cred ca sunt mult mai gustoase asa. 🙂
LikeLiked by 3 people
Da, te invit sa incerci, cred ca o sa iti placa rezultatul! 🙂
LikeLiked by 1 person
Ce pofta mi-ai facut! 🙂 O saptamana buna sa ai!
LikeLiked by 2 people
Ma bucur, poate incerci preparatul! O saptaman frumoasa, cu mult spor! ❤
LikeLiked by 1 person
Carftofi la cuptor incerc sigur, de cateva ori pe luna. 🙂 Pupicii
LikeLiked by 1 person
Și eu fac destul de des cartofi țărănești. Sunt delicioși.
LikeLiked by 2 people
Asa este! Eram sigura ca ii faci si tu. 🙂
LikeLike
Sunt convinsă că e foarte gustos, mulţumesc pentru idee!
LikeLiked by 2 people
Cu mult drag, Potecuta! ❤
LikeLiked by 1 person
O să fac weekendul viitor 😊
LikeLiked by 2 people
Sper sa va placa! ❤
LikeLike
Cu siguranță 🤗
LikeLiked by 1 person
Sunt tare buni cartofii țărănești. O idee delicioasa, chiar eram în pană.
LikeLiked by 2 people
Ma bucur ca ti-am dat o idee! Pofta buna! ❤
LikeLiked by 1 person
Abia aștept mâine! 😀😀❤️
LikeLiked by 1 person