Supa de rosii – Tomato Soup

Un preparat foarte ușor de făcut, care mie îmi place mult. Aici este rețeta mamei. Cred că poate fi o variantă bună pentru un meniu de Valentine’s sau Dragobete, fiindcă are acea culoare intensă roșie. În plus, puteți orna cu o inimă din smântână, dacă vreți.

Ingrediente:

  • 2 morcovi, 1 păstârnac, o ceapă, o bucată de țelină, opțional un ardei gras verde (curățate, spălate, tăiate bucăți mari);

  • o cutie de 2 L suc de roșii (de exemplu Ciao) sau două cutii de passata di pomodoro;

  • 1 ou; 1lg. ulei, 3 lg. făină; puțin lapte

  • sare, piper, Mirodenia, dacă doriți.

Se pun legumele la fiert în circa 1-1.5 L apă, în funcție de cât suc de roșii aveți. După ce au fiert, legumele se scot separat. Puteți să le adăugați mai târziu în farfurii, dacă doriți. Adăugați sucul de roșii și lăsați să fiarbă. Între timp, preparați turnăței astfel: într-un vas mai înalt puneți oul și un praf de sare, o lingură cu ulei și 3 linguri cu făină. Amestecați ușor cu paletele mixerului până se încorporează, apoi adăugați puțin lapte și mixati până are o consistentă omogenă. În supă care fierbe turnați amestecul treptat, in fir subțire sau mai gros, folosind o lingură. Lăsați sa fiarbă câteva minute, până turnățeii se ridică la suprafață. Asezonați cu sare și piper, Mirodenia dacă doriți, opriți focul. Puneți puțin ulei in supă și pătrunjel tocat după gust.

Se servește simplu, cu smântână sau brânză la alegere. Mie îmi place mult cu brânză de capră.

Poftă bună!

Supa de rosii

A dish very easy to make, which I like a lot. Here’s my mother recipe. I believe it can be a fine choice for a Valentine’s/ Dragobete menu, for it has that intense red color. More even, you can ornate it at serving with a heart of cream, if you fancy.

Ingredients:

  • 2 carrots, a parsnip, an onion, a piece of celery, optional a green bell pepper (all peeled, washed, cut in chunks);

  • a 2L carton tomato juice (or two smaller passata di pomodoro cartons);

  • 1 egg; 1 tbsp. oil; 3 tbsp. flour; a drop of milk;

  • salt, pepper.

Put the veggies to boil in 1-1.5 L water, depending on how much juice you’ve got. Remove them after they boiled. You can add them later in bowls, if you want. Add the tomato juice, let it simmer. Meanwhile, prepare egg dropping this way: in a taller bowl place the egg, a sprinkle of salt, a tablespoon vegetable oil and three tablespoons flour. Mix slowly with the mixer at first, then add some milk and mix it well, until getting a fine consistency. Pour the mixture in the boiling soup, in a thinner or thicker flow, by means of a spoon. Let it boil for a few minutes, until the egg drops get to the soup’s surface. Season with salt and pepper. Remove from heat. Add a bit of oil and some fresh parsley.

Serve plain or with cream/cheese of your choice. I like it a lot with goat cheese.

Enjoy!

22 thoughts on “Supa de rosii – Tomato Soup

  1. Eu pun roșii, am in congelator,ceapă, ardei gras, telină rădăcină și frunze, sare și piper după mixare și puțin ulei de măsline Fac supă cremă. (Am mâncat la mama cu găluști mici)
    Merci că mi-ai adus aminte de supă de roșii cu crutoane sau fără e foarte bună și sănătoasă! 😍

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.