Un preparat foarte ușor de făcut, care mie îmi place mult. Aici este rețeta mamei. Cred că poate fi o variantă bună pentru un meniu de Valentine’s sau Dragobete, fiindcă are acea culoare intensă roșie. În plus, puteți orna cu o inimă din smântână, dacă vreți.
Ingrediente:
-
2 morcovi, 1 păstârnac, o ceapă, o bucată de țelină, opțional un ardei gras verde (curățate, spălate, tăiate bucăți mari);
-
o cutie de 2 L suc de roșii (de exemplu Ciao) sau două cutii de passata di pomodoro;
-
1 ou; 1lg. ulei, 3 lg. făină; puțin lapte
-
sare, piper, Mirodenia, dacă doriți.
Se pun legumele la fiert în circa 1-1.5 L apă, în funcție de cât suc de roșii aveți. După ce au fiert, legumele se scot separat. Puteți să le adăugați mai târziu în farfurii, dacă doriți. Adăugați sucul de roșii și lăsați să fiarbă. Între timp, preparați turnăței astfel: într-un vas mai înalt puneți oul și un praf de sare, o lingură cu ulei și 3 linguri cu făină. Amestecați ușor cu paletele mixerului până se încorporează, apoi adăugați puțin lapte și mixati până are o consistentă omogenă. În supă care fierbe turnați amestecul treptat, in fir subțire sau mai gros, folosind o lingură. Lăsați sa fiarbă câteva minute, până turnățeii se ridică la suprafață. Asezonați cu sare și piper, Mirodenia dacă doriți, opriți focul. Puneți puțin ulei in supă și pătrunjel tocat după gust.
Se servește simplu, cu smântână sau brânză la alegere. Mie îmi place mult cu brânză de capră.
Poftă bună!
A dish very easy to make, which I like a lot. Here’s my mother recipe. I believe it can be a fine choice for a Valentine’s/ Dragobete menu, for it has that intense red color. More even, you can ornate it at serving with a heart of cream, if you fancy.
Ingredients:
-
2 carrots, a parsnip, an onion, a piece of celery, optional a green bell pepper (all peeled, washed, cut in chunks);
-
a 2L carton tomato juice (or two smaller passata di pomodoro cartons);
-
1 egg; 1 tbsp. oil; 3 tbsp. flour; a drop of milk;
-
salt, pepper.
Put the veggies to boil in 1-1.5 L water, depending on how much juice you’ve got. Remove them after they boiled. You can add them later in bowls, if you want. Add the tomato juice, let it simmer. Meanwhile, prepare egg dropping this way: in a taller bowl place the egg, a sprinkle of salt, a tablespoon vegetable oil and three tablespoons flour. Mix slowly with the mixer at first, then add some milk and mix it well, until getting a fine consistency. Pour the mixture in the boiling soup, in a thinner or thicker flow, by means of a spoon. Let it boil for a few minutes, until the egg drops get to the soup’s surface. Season with salt and pepper. Remove from heat. Add a bit of oil and some fresh parsley.
Serve plain or with cream/cheese of your choice. I like it a lot with goat cheese.
Enjoy!
Mulțumesc pentru idee. Chiar nu mai știam ce sa fac de mâncare… 🙂
LikeLiked by 3 people
E gata rapid si e buna! Cu placere! ❤
LikeLiked by 1 person
Multumesc pentru idee, Ana! Pare delicios!❤
LikeLiked by 2 people
E foarte bun! ❤
LikeLiked by 1 person
Nice ❤️
LikeLiked by 1 person
Thank you very much! ❤
LikeLiked by 1 person
My pleasure!
LikeLiked by 1 person
Mulţumesc pentru reţetă, Ana! Arată tare, tare bine!
LikeLiked by 1 person
E si tare buna! Cu mult drag, Potecuta! ❤
LikeLiked by 1 person
Eu pun roșii, am in congelator,ceapă, ardei gras, telină rădăcină și frunze, sare și piper după mixare și puțin ulei de măsline Fac supă cremă. (Am mâncat la mama cu găluști mici)
Merci că mi-ai adus aminte de supă de roșii cu crutoane sau fără e foarte bună și sănătoasă! 😍
LikeLiked by 1 person
Da, e foarte buna si cu crutoane, si fara! Sunt multe variante, se poate face si cu orez sau cu paste. Important e sa ne placa! ❤
LikeLiked by 1 person
Tot așa o fac și eu. O ador ❤
LikeLiked by 1 person
Asa-i ca-i buna? 🙂
LikeLiked by 1 person
Daaaa 🙂
LikeLiked by 1 person
Super! Pare delicioasă, mai ales așa, cu turnățeii aștia! ❤ Mulțumesc de idee, Ana, o s-o încerc și eu.
LikeLiked by 1 person
Cu placere, Oli! Da, turnateii astia sunt foarte buni. Sper sa iti placa! ❤
LikeLike
Nu am făcut niciodată. Sunt tare curioasă cum e.
LikeLiked by 1 person
Eu zic sa incerci! Sa-mi spui daca iti place. ❤
LikeLike
Inca o gustosenie ce pare si foarte sanatoasa! 🙂 Yummi! 🙂
LikeLiked by 1 person
E buna si usoara! Multumesc! 🙂
LikeLiked by 1 person
Ce rețetă interesantă și inedită! Sper să îmi iasă, sunt tare curioasa cum e! 🤤❤️
LikeLiked by 1 person
Sper sa imi spui cum ti s-a parut, daca o incerci! ❤
LikeLike