Recomandări

Dacă vă întrebați ce mai citesc zilele acestea, răspunsul este: Războiul lupilor, de Bernard Cornwell. Acesta este volumul 11 din super seria de ficțiune istorică despre care am mai vorbit AICI și AICI.

Dacă sunteți fani vikingi și bătălii epice, toate văzute prin ochii unui personaj foarte drag mie, anume Uhtred de Bebbanburg, nu ezitați să citiți această serie, apărută la Editura Litera.

Razboiul lupilor

Dacă nu sunteți fanii seriilor cu multe volume, dar vreți totuși să vedeți de ce e în stare Uhtred, puteți urmări serialul Last Kingdom, din care au apărut deja trei sezoane, iar la al patrulea se filmează, zvonurile spun că va apărea anul acesta. Yay!

La capitolul film, vă invit să vedeți ceva deosebit, bazat pe o poveste reală. “The Boy who Harnessed the Wind” spune povestea unui adolescent dintr-un sat din Malawi, o zonă lovită de seceta și, implicit, de o criză alimentară. Pentru a scoate satul din nevoi, băiatul se mobilizează și vrea să încerce să construiască o moară de vânt care să alimenteze o pompă menită să irige terenurile din sat. Veți urmări pas cu pas încercările prin care trec familia lui William și consătenii lui, precum și rezultatul acestei îndrăznețe încercări.

Acum, aș mai vrea să vă recomand două bloguri foarte faine de călătorie, unde puteți admira poze din toată lumea, cu explicații foarte la obiect.

https://orededrum.com/

http://www.flaviavinci.com/

Fără muzică, nu se poate!

¿Qué horas son mi corazón?

https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys

19 thoughts on “Recomandări

    • Lectura placuta! Nu v-a prins serialul Last Kingdom sau cartile? Serialul e ok, dar cartile sunt foarte bune. Filmul african mi-a placut mult, mai ales ca are la baza o poveste reala.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.