Ce autori români am mai citit (5)

woman-sitting-while-reading-book-outdoorssursa:pikrepo.com

Vă salut din nou, prieteni ai lecturii! După cum vă spuneam în articolul anterior, am împărțit în două cele mai recente lecturi autohtone, pentru a nu aglomera. Știți că îmi displac articolele prea lungi, încerc să le evit pe cât posibil.

O să spun câteva cuvinte și despre cărțile cărora nu le-am acordat patru sau cinci stele, ci trei. Au fost foarte aproape, însă au existat mici detalii pe care nu am putut să le las deoparte. Cu toate acestea, nu am o problemă în a le aduce în atenția cititorilor și o să vă și explic de ce.

Castelul din infern, de Yasmine I. Bonciu. O carte de debut scrisă la 17 ani, un fantasy young-adult. Am scăzut din punctaj pentru anumite amănunte legate de tehnica de scriere, însă povestea este chiar bună, inspirată din miturile grecești, mi-au plăcut pasiunea și imaginația autoarei. Este primul volum al unei serii cu mult potențial, pe care fanii genului o vor savura cu plăcere.

Cărări pe gheață, primul volum din seria Stele și gheață, de Alexandru Lamba. Și aici e o situație oarecum similară, un prim volum al unei serii SF care promite. Aș fi vrut ceva mai amplu, mai consistent și cred că următoarele volume vor dezvolta din ce în ce mai bine această poveste interesantă, mai ales că volumul de povestiri Singurătatea singularității al autorului m-a încântat.

Cum mi-am petrecut vacanța de vară, de T. O. Bobe. Un altfel de roman al copilăriei, împletește umorul și latura psihologică pentru a aduce un mesaj important. La un moment dat, autorul apasă prea mult pedala de accelerație din mintea protagonistului Luca, într-un mod ce devine obositor și nu foarte necesar, din punctul meu de vedere.

Dacă vreți să știți cum acord eu aceste stele, la modul general, puteți să citiți acest articol.

Să mergem mai departe zic, la lecturi punctate cu cinci stele de mine:

Motanul s-a sinucis, de Gabriel Bote

Un volum de proză scurtă captivant, care trezește imaginația și creativitatea latente în oricine și scoate cititorul din cotidianul gri, printr-o infuzie de poezie, acea poezie a vieții de care avem atâta nevoie într-un spațiu contemporan devenit prea îngust, prea prozaic. Recomand tuturor celor boemi, cu inimă de artist, dar și celor care vor să aducă un strop de altceva în existența lor.

A doua cursă, de Marina Costa

Un roman de dragoste unde vechiul și noul se întâlnesc cu eleganță. Continuarea romanului Echipajul – arată cum poți găsi și la maturitate încă o șansă, cum poți să prinzi a doua cursă, chiar dacă n-ai avut noroc din prima. Recomand tuturor inimilor romantice!

Un cal într-o mare de lebede, de Raluca Nagy

Un roman plin de culoare locală, care transportă cititorul în inima Japoniei contemporane, în capitala Tokio. Veți afla detalii despre modul de viață nipon, alături de Rosalyn, un personaj foarte simpatic, cu umor britanic. Dacă iubiți Japonia și vreți să aflați mai multe despre ea, acest roman savuros vă stă la dispoziție.

Din altă viață. CV de golan, de Marius Albert Neguț

București. Ferentari. Un roman inspirat din experiențele autorului, de adolescența acestuia petrecută în anii ’90, într-o capitală a țării care trece prin multe schimbări, odată cu locuitorii ei. Sincer, cu un stil convingător, autorul ne propune o lectură pe care nu trebuie să o ratați, fiindcă astfel veți înțelege mai bine realitatea.

După cum deja știți, detalii despre titlurile albastre le puteți găsi pe Delicatese literare, iar despre cele roșii, chiar aici, pe blog.

Sper că veți găsi aceste propuneri interesante și pe gustul vostru. Dacă ați citit și voi cărțile menționate de mine sau alte cărți semnate de autorii lor, vă aștept cu impresii într-un comentariu.

Lecturi frumoase, prieteni!

16 thoughts on “Ce autori români am mai citit (5)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.