De gustibus: povești și rețete savuroase – Laura S. Götz

Dragi prieteni ai lecturii și ai cărților bune, iată-ne aproape de finele lunii aprilie, o lună care în acest an a fost destul de neobișnuită, așa cum știți cu toții. Chiar dacă trăim timpuri dificile, cu încercări, cu multe schimbări ale modului de viață, sau poate tocmai din acest motiv, trebuie să păstrăm și să cultivăm, de ce nu, acele pasiuni care pot să ne ofere o stabilitate în acest moment, un suport psihic, o stare de mai bine extrem de importantă atât pentru mentalul nostru, cât și pentru fizic, întrucât se știe că stressul este un factor deosebit de nociv pentru sănătate.

După acest scurt preambul, am plăcerea să vă anunț invitata acestei luni în cadrul seriei de articole De gustibus: povești și rețete savuroase, nimeni alta decât Laura S. Götz, autoarea uneia dintre seriile mele preferate – Vicontele Verenței Pierdute.

Pentru cei care nu o cunosc încă, aflați deci că Laura este româncă get-beget, originară din orașul lui Bacovia, însă drumurile vieții (și ale dragostei, după cum mărturisește) au purtat-o în Germania, devenind astfel doamna Götz. În afară de faptul că este o scriitoare foarte talentată, Laura este medic. Nu doar atât, ea s-a implicat de-a lungul timpului în multe proiecte, ținând printre altele cursuri de scriere creativă sau de life-coaching. Eu o apreciez mult pentru eforturile pe care le face, mai ales înspre a ajuta femeile, atât cu sfaturi medicale (specialitatea ei), cât și cu soluții menite să le ajute să ducă o viață împlinită și armonioasă.

După cum vă spuneam, seria VVP, așa cum este ea cunoscută de fani, este una dintre cele mai frumoase surprize de pe piața românească de fantasy și cărți pentru adolescenți. Asemănată uneori cu seria Harry Potter, are propriile caracteristici care îi dau unicitate și farmec, setată fiind într-un cadru inspirat din geografia pământului românesc, Valahia Unită, având o istorie și o mitologie bogate, personaje pe care le îndrăgești pe loc, mult umor de calitate și dragoni. VVP este acea serie care îi face chiar și pe adolescenții mai mofturosi la lectură să citească cu plăcere, neîncetând în același timp să îi încânte și pe vechii lupi de mare, ca mine. 😀

Laura S Gotz

Cele trei volume apărute în această serie sunt:

Lumina lui Trodheim

Copiii din ceață

Armata reginei

Mergând pe fiecare link în parte, puteți citi impresiile mele privind aceste cărți, despre care am vorbit atât aici pe blog (vol.1) cât și pe Delicatese literare (următoarele două volume).

Seria mai are multe de dezvăluit, eu una aștept cu mare nerăbdare următorul volum, care urmează să apară în curând. Așa cum vă spuneam, sunt fan declarat.

Vă mai spun doar un mic detaliu în legătură cu seria VVP – vă face o mare poftă de mâncare. Diego și prietenii lui pofticioși vor fi cu siguranță încântați de ceea ce a pregătit Laura pentru noi.

Iată ce ne spune îndrăgita autoare:

Muffins cu ciocolată, dulceață și vin


Încă există stereotipul scriitorului alcoolic. Ei bine, eu sunt choco-holică! :)) Azi am intrat atât în pielea lui Diego, cât și a lui Alfred (personajele cele mai glumețe din seria VVP), și am combinat alimentele mele preferate: ciocolata, dulceața și vinul, într-o rețetă rapidă, delicioasă și care lasă loc imaginației.


Ingredientele de bază (circa 12 Muffins)
150 g Unt moale
200 g Făină albă
2 Ouă
150 g Dulceață
50 g ciocolată (în bucățele)
1 linguriță de praf de copt
100 ml vin
tava de Muffins cu formele de hârtie


În loc de ciocolată puteți adăuga nuci, cocos, stafide, etc. Treceți totul prin mixer, eu las vinul la urmă apoi îl dozez, poate am nevoie de mai mult sau mai puțin. Aluatul final are o consistență moale, puțin lipicioasă, ce alunecă încet de pe lingură. Dacă nu e destul de dulce, puteți adăuga zahăr sau miere, dar eu nu am avut niciodată problema asta.
Puneți amestecul în forme și tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. În circa 20 de minute este totul gata! (dacă vă știți cuptorul mai ”leneș”, lăsați 25 de minute; eu testez una din muffins înainte să le scot pe toate).
Atenție: o să fie foarte moi de la vin! Recomand să le lăsați să se răcească înainte să le serviți oaspeților. Dacă sunt doar pentru voi, atunci mâncați-le fierbinți, ca un dragon, la fel ca mine :))
Ornați după preferințe, eu le las de obicei fără glazură.
Ce merge bine la muffins: un fotoliu confortabil și o carte minunată!
Sfat pentru nebunatici: după ce se răcesc, puteți să udați muffins cu câte o linguriță / două de vin.
Sfat pentru booklovers: dacă doriți să cunoașteți personaje fani muffins, citiți cărțile seriei Vicontele Verenței Pierdute.
Sfat pentru cei ce se apucă de seria VVP: neapărat să aveți muffins lângă voi, pentru că o să vi se facă poftă!

Spor la bucătărit!
Eu mă retrag în bârlogul dragonului cu muffins și cu sticla de vin!
www.my-vvp.com

This slideshow requires JavaScript.

Ce să mai zic, o rețetă numai bună de încercat zilele acestea, cu un rezultat savuros, iar dacă urmăm sfatul Laurei și alăturăm o lectură numai bună, așa cum e și Vicontele Verenței Pierdute, avem numai și numai de câștigat!

Vă aștept și data viitoare, cu o altă recomadare delicioasă, venită de la autori pe gustul meu și sper și pe gustul multora dintre voi! Sănătate și mult spor!

15 thoughts on “De gustibus: povești și rețete savuroase – Laura S. Götz

  1. Pingback: Preparate cu vin si bere | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.