Paste cu hering si capere – Herring and Capers Pasta

O altă rețetă ușoară și foarte gustoasă, pentru iubitorii pastelor cu specific marin.

Ingrediente:

  • una sau două conserve de peste, în ulei sau suc propriu, după preferințe: de obicei folosesc hering, dar puteți folosi ton, somon, macrou, sardină sau orice altceva;

  • o ceapă roșie, tăiată mărunt;

  • 300g smântână;

  • 250 ml supă de legume sau apă cu Mirodenia;

  • o lingură muștar;

  • suc de lămâie;

  • o conservă roșii cuburi;

  • capere;

  • sare, piper

  • 400 g paste fierte (fusilli, de obicei).

Puneți puțin ulei într-o tigaie și căliți ceapa, apoi adăugați peștele zdrobit cu furculița, gătiți câteva minute. Opriți focul, adăugați smântână, muștar, suc de lămâie, sare , piper și supa de legume. Amestecați bine.

Pastele fierte se amestecă într-un bol cu acest sos, cu roșiile din conservă (sau proaspete, după plac) și cu capere. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.

Poftă bună!

This slideshow requires JavaScript.

Another easy recipe for the sea style pasta fans.

Ingredients:

  • one or two cans fish, as you prefer; I usually use herring, but you can use tuna, salmon, mackerel, sardine etc.

  • A red onion, finely chopped;

  • 300 g cream;

  • 250 ml vegetable stock or made with instant veggie powder;

  • a tablespoon mustard;

  • lemon juice;

  • a can cubed tomatoes;

  • capers;

  • salt, pepper;

  • 400 g boiled pasta – I mostly use fusilli.

In a pan heat a bit of oil and cook lightly the onion, then add the crumbled fish, stir and cook for a couple of minutes. Remove from heat, add the cream, mustard, lemon juice, salt, pepper and the vegetable stock. Mix well.

In a large bowl mix the pasta with the pan’s content, the tomatoes and capers. Season again with salt and pepper, if necessary.

Enjoy!

14 thoughts on “Paste cu hering si capere – Herring and Capers Pasta

  1. Pingback: Selecții de iunie | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.