Hei, bine v-am găsit! Aceasta este o rețetă pe care am descoperit-o recent. De fapt am compilat mai multe rețete, vă arăt acum ce mi-a ieșit. E foarte bună, sățioasă și o recomand fie ca brunch, fie ca prânz propriu-zis, cu o salată alături.
Ingrediente (4-6 p):
-
5 cartofi fierți, tăiați cuburi;
-
o ceapă, tocată;
-
un ardei gras, cuburi;
-
o mână frunze de spanac, spălate bine, rupte;
-
puțin ulei de gătit;
-
cinci ouă;
-
o lingură smântână;
-
parmezan ras;
-
sare, piper.
Într-o tigaie căliți în puțin ulei ceapa, ardeiul și spanacul, până se înmoaie. Puneți într-un vas termorezistent potrivit acest amestec, apoi cartofii, sare, piper, amestecați. Într-un bol bateți ouăle cu o lingură de smântână și parmezanul ras, sare și piper. Turnați ouăle peste legumele din vas și introduceți în cuptorul încălzit la 180-200 C (în funcție de cuptor) până când se rumenește frumos și se întărește în centru (probati cu o furculiță), de la 15 minute in sus.
Puteți folosi și alte legume, după gust. Eu am servit cu o salată de castraveți, dar merge excelent și o salată de roșii, asortată, de varză sau chiar murături.
Poftă bună!
Hey there, welcome back! This is a recipe I’ve discovered recently. It’s actually a mix of more recipes, I’ll show you the result. It’s good, hearty and I recommend it either for brunch, or even for a nice lunch, with a salad aside.
Ingredients(4-6 servings):
-
five boiled potatoes, diced;
-
one onion, finely chopped;
-
a bell pepper, diced;
-
a handful spinach leaves, well washed, shredded;
-
a bit of cooking oil;
-
five eggs;
-
a tablespoon cream;
-
some shredded parmesan;
-
salt, pepper.
Heat the oil in a pan and cook the onion, pepper and spinach until they soften. Place them in an appropriate ovenproof dish, then add the potatoes, salt, pepper, stir. In a separate bowl beat the eggs with a tablespoon of cream, add the parmesan, season with salt and pepper. Add this mixture over the vegetables and place them in the pre-heated oven (180-200 C, depending on the oven) until it’s beautifully golden and the center is solid (try with a fork), 15 minutes or more.
You can use different vegetables, according to your taste. I served with a cucumber salad, but it goes as well with tomato salad, mixed salad, cabbage salad or even pickles.
Enjoy!
Mulțumesc! Voi încerca și eu rețeta! 🙂
LikeLiked by 1 person
Cu drag, sper sa iti placa! ❤
LikeLiked by 1 person
Foarte îmbietoare rețeta! Chiar o voi încerca! MULȚUMESC!
LikeLiked by 1 person
Ma bucur ca iti place! Iti urez pofta buna! 🙂
LikeLiked by 1 person
Super! Mulţumesc pentru idee, Ana!
LikeLike
Cu siguranță o voi încerca si eu! Arată tare bine.
LikeLiked by 2 people
E foarte buna! Astept impresiile. Sa ai pofta!
LikeLiked by 1 person
Arata tare bine! Cu pofta sa o incercam…
LikeLiked by 1 person
Da, da, s-aveti pofta! 🙂
LikeLiked by 1 person
Mmm! Ingenioasa combinatie! 🙂
LikeLiked by 1 person
Si tare bun! 🙂
LikeLike
Arată delicios! 😍
LikeLiked by 1 person
E si gustos, si rapid! ❤
LikeLiked by 1 person
Iar mi se face foame! 😂😂
LikeLiked by 1 person
❤
LikeLiked by 1 person