Frittata cu legume la cuptor – Oven-baked Vegetable Frittata

Hei, bine v-am găsit! Aceasta este o rețetă pe care am descoperit-o recent. De fapt am compilat mai multe rețete, vă arăt acum ce mi-a ieșit. E foarte bună, sățioasă și o recomand fie ca brunch, fie ca prânz propriu-zis, cu o salată alături.

Ingrediente (4-6 p):

  • 5 cartofi fierți, tăiați cuburi;

  • o ceapă, tocată;

  • un ardei gras, cuburi;

  • o mână frunze de spanac, spălate bine, rupte;

  • puțin ulei de gătit;

  • cinci ouă;

  • o lingură smântână;

  • parmezan ras;

  • sare, piper.

Într-o tigaie căliți în puțin ulei ceapa, ardeiul și spanacul, până se înmoaie. Puneți într-un vas termorezistent potrivit acest amestec, apoi cartofii, sare, piper, amestecați. Într-un bol bateți ouăle cu o lingură de smântână și parmezanul ras, sare și piper. Turnați ouăle peste legumele din vas și introduceți în cuptorul încălzit la 180-200 C (în funcție de cuptor) până când se rumenește frumos și se întărește în centru (probati cu o furculiță), de la 15 minute in sus.

Puteți folosi și alte legume, după gust. Eu am servit cu o salată de castraveți, dar merge excelent și o salată de roșii, asortată, de varză sau chiar murături.

Poftă bună!

Fritatta cu legume

Hey there, welcome back! This is a recipe I’ve discovered recently. It’s actually a mix of more recipes, I’ll show you the result. It’s good, hearty and I recommend it either for brunch, or even for a nice lunch, with a salad aside.

Ingredients(4-6 servings):

  • five boiled potatoes, diced;

  • one onion, finely chopped;

  • a bell pepper, diced;

  • a handful spinach leaves, well washed, shredded;

  • a bit of cooking oil;

  • five eggs;

  • a tablespoon cream;

  • some shredded parmesan;

  • salt, pepper.

Heat the oil in a pan and cook the onion, pepper and spinach until they soften. Place them in an appropriate ovenproof dish, then add the potatoes, salt, pepper, stir. In a separate bowl beat the eggs with a tablespoon of cream, add the parmesan, season with salt and pepper. Add this mixture over the vegetables and place them in the pre-heated oven (180-200 C, depending on the oven) until it’s beautifully golden and the center is solid (try with a fork), 15 minutes or more.

You can use different vegetables, according to your taste. I served with a cucumber salad, but it goes as well with tomato salad, mixed salad, cabbage salad or even pickles.

Enjoy!

Advertisement

15 thoughts on “Frittata cu legume la cuptor – Oven-baked Vegetable Frittata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.