Ce autori români am mai citit (6)

silhouette-of-man-riding-bicycle-during-sunsetsursa: pikrepo.com

De la postarea precedentă cu acest subiect din aprilie, bineînțeles că am mai bifat câțiva autori români și câteva titluri foarte interesante, pe care le-am recomandat deja și doresc acum să le reamintesc.

Ușor-ușor, de când am început această serie de articole, mi-am dat seama că prefer să le grupez câte cinci. Aceasta e o cifră care mie îmi place mult, nu știu exact de ce, în plus este mult mai practic așa. Grupurile prea mari de cărți pot încărca un articol, iar știți că mie îmi place să fie un pic mai aerisite. Astfel pot să alătur și link-uri titlurilor, care rămân în același cod deja stabilit: roșu pentru cele recomandate aici pe blog și albastru pentru cele apărute pe Delicatese literare.

Așadar:

Rezistența, de Ștefan Ciocioi

Acest roman este cel de-al doilea volum al seriei Cele douăsprezece încuietori. Recunosc că l-am așteptat mult timp, am sperat să apară și să confirme impresia inițială foarte bună pe care mi-o formasem despre serie și tânărul autor. Mă bucur mult să spun că exact așa au stat lucrurile, aventurile au căpătat amploare, personajele s-au dovedit pline de surprize și întregul cadru epic s-a lărgit substanțial. Un fantasy original, pe care îl recomand călduros fanilor, va fi cu siguranță una dintre seriile cele mai îndrăgite în viitor.

Citiți mai multe detalii despre roman, AICI.

Drumul meu, de Irina Alexe

O carte care ne vorbește despre alegeri, despre parfumul nostalgic al adolescenței, despre căutare, experiența maturizării, toate văzute prin ochii unei tinere aflate la început de drum. Protagonista Irina evocă farmecul verilor petrecute la țară, în compania prietenilor, trecând apoi în lumea cosmopolită a Parisului. Un traseu reprezentativ pentru mulți tineri români, prinși între mai multe lumi. Căreia dintre ele îi aparțin de fapt? Depinde de alegerile fiecăruia, răspuns universal nu există.

Vă invit să citiți mai multe despre această carte, AICI.

Cealaltă jumătate de vis, de Monica Ramirez

Dacă am făcut eu bine calculul, cred că aceasta este a paisprezecea carte semnată Monica Ramirez pe care o citesc. Nu e chiar puțin, aș zice. De fiecare dată când pun mâna pe un titlu aflat sub semnătura sa, am siguranța unei lecturi de calitate. Nicio excepție aici, ba chiar m-a încântat din nou, de data aceasta cu o minunată poveste de dragoste și aventură, asezonată cu o porție zdravănă de paranormal. Alăturați o căutătoare de comori subacvatice, un căpitan de vas blestemat să petreacă secole cutreierând mările și o mulțime de aventuri în căutarea dorințelor fiecăruia și veți obține o lectură captivantă.

Am scris mai multe despre roman, AICI.

La marginea lumii, de O.G. Arion

Autorii bărbați au dominat genul epic necruțător în ultimele decenii, aș spune. În ultimii ani autoarele au început să dea lovitura pe piața internațională, pătrunzând în acest bastion select. Era timpul să apară și pe piața românească o carte de gen și iat-o chiar aici. Deși iubesc seria Nemuritor și va rămâne mereu pentru mine una dintre cele mai faine serii de urban fantasy, epicul ajunge la un alt nivel. În acest prim volum al seriei Somnul zeilor, autoarea se avântă acolo unde doar vulturii îndrăznesc (mai ales cei villieni) și pot spune că îi iese foarte bine. O carte pe care cititorii de ambele sexe o vor savura cu cea mai mare plăcere și vor cere cât mai repede să vină continuarea.

Vă invit să citiți impresia mea, AICI.

Cerberus, de Marius Albert Neguț

Eu îl numesc roman manifest, un “must read” prin prisma subiectului abordat, un roman necesar. Nu l-am citit ca pe un thriller, nu l-am perceput astfel, ci mai degrabă ca pe o porție zdravănă de realitate, realitatea traficului de carne vie, cum naivitatea poate duce la consecințe grave și cum te poți totuși revanșa în fața sorții. O carte despre alegeri și despre legea compensației, despre iubirea părintească, despre greșeli și răscumpărare. O carte care n-ar trebui să lase pe nimeni indiferent.

Am scris mai multe despre ea, AICI.

Acestea au fost cele cinci romane pe care doresc să vi le aduc în atenție astăzi. În funcție de preferințe, sper că veți găsi ceva pe gustul dumneavoastră printre ele, eu le recomand pe toate cu tot dragul. Citesc genuri diferite, citesc autori de orice naționalitate, inclusiv autori români buni și sper că veți descoperi multe lecturi plăcute, răsfoind această serie de articole dedicată lor.

Dacă ați citit vreunul dintre romanele de mai sus, vă invit să lăsați impresiile în comentarii.

Lecturi plăcute, prieteni!

 

19 thoughts on “Ce autori români am mai citit (6)

  1. Pingback: Selectii de iunie (2) | adropofinspiration

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.