Ce mai mâncăm azi?

housewife-family-cooking-kitchen-royalty-free-thumbnailsursa: pxfuel.com

Astăzi nu mai vin cu rețete, fiindcă aș vrea, de data aceasta, să vă întreb pe voi cum procedați când trebuie să hotărâți ce mai faceți de mâncare. De unde vă inspirați?

Într-adevăr, foarte mulți oameni nu mai acordă mare atenție gătitului, se merge mult pe catering, semipreparate și totul se rezolvă în doi timpi și trei mișcări. Cu toate acestea, încă se mai gătește, văd asta inclusiv din interesul pentru articolele culinare. Unul dintre articolele mele cele mai populare și căutate este unul de pe la începuturile blogului – Pui marinat în bere. În fiecare an a ajuns în top 10, de când a apărut.

Mie, de exemplu, nu îmi place să repet foarte des preparatele. În afară de felul I, pe care îl fac pentru două sau trei zile, în rest îmi place să am în fiecare zi altceva, să gătesc mai puțin, dar mai divers. Pe de altă parte, nu am timpul necesar să petrec ore în bucătărie, de aceea vânez mereu rețete simple și rapide, din care se poate incropi o masă gustoasă și ușoară. Poate ați observat că majoritatea rețetelor mele sunt din această categorie.

Oricâte rețete aș avea, la un moment dat nu mai știu ce anume să fac. Uneori trag cu ochiul la meniurile zilnice ale restaurantelor, deși mai mult iarna, fiindcă majoritatea propun, chiar și în miez de vară, tot preparate destul de grele, cu carne multă. Vara caut ceva cât mai lejer, dar recunosc că nu întotdeauna găsesc.

Blogurile și diverse site-uri culinare sunt și ele o sursă bună de inspirație. Din când în când le mai vizitez pe cele care mi-au atras atenția. Ce caut la un astfel de blog? În primul rând, rețetele să nu fie complicate și descrierea operațiunilor cât mai simplă. Mă obosește să citesc că trebuie să spăl, să curăț și să tai ingredientul la fiecare pas. E elementar, dragă Watson! De aceea, la rețetele mele găsiți încă din lista de ingrediente, de cele mai multe ori, cum trebuie să fie acestea. De preferință spălate și curățate, da? Nu aruncați în supă morcovii întregi și plini de pământ, vă rog eu! 😀

Nu vreau instrucțiuni kilometrice, să dureze mai mult citirea rețetei decât prepararea în sine.

Pe vremuri, mă mai uitam la posturile de televiziune culinare, acum mă uit destul de rar. Mulți dintre bucătarii de la TV găsesc ca prin minune în frigider diferite resturi gen sparanghel, avocado, somon afumat. Eu nu am prea multe resturi în frigider, nu îmi place să zacă prea mult ingredientele pe acolo, ca să nu mai zic resturi de acest gen.

Am și multe reviste cu rețete, inclusiv câteva rețete favorite pe care le-am găsit în ele, din când în când le mai răsfoiesc să văd ce mai descopăr, fiindcă v-am zis, îmi place să încerc noutăți.

Așadar, voi, cei care obișnuiți să gătiți, de unde vă inspirați? Aștept cu interes sugestiile voastre și vă urez o săptămână faină, cu spor!

21 thoughts on “Ce mai mâncăm azi?

  1. Buna dimineața! Te citesc cu multă plăcere și apreciez părticica din suflet pe care o împărtășești, fiind o sursa de INSPIRATIE pentru mine. Eu mă inspir din piață, îmi las intuiția sa-și facă de cap – iau ce-mi sare in ochi, practic cumpăr acele produse cu care rezonez puternic, iar pana acasă rezolv un puzzle cu produsele respective, dar care sa aibă atât gust cât și aspect. In alte momente foloseam principiul “Ciorbei de PUI”😁…PUI ce ai …
    O zi minunata!

    Liked by 2 people

    • Multumesc mult! E si aceasta o solutie, sigur ca da. Mai procedez si eu asa uneori, dar in majoritatea timpului imi place sa am un plan cat de cat elaborat, chiar pe mai multe zile, ca sa nu imi bat capul mereu. 🙂 Inca o data, multumesc pentru ca ma citesti si pentru comentariu, o saptamana frumoasa! ❤

      Liked by 1 person

  2. Bună ziua! 🙂
    N-am să intru în rețetare, care, după părerea mea sunt doar consultative pentru că, când gătești pui suflet în tot ceea ce prepari, gusturile fiind diferite. Eu îmi fac aprovizionarea săptămânal, cu tot ce cred că trebuie să am în debaraua cu alimente, în frigider și congelator. Când vreau să gătesc ceva, aleg ingrediente ce se pot combina sănătos. Nu sunt o gurmandă, nici vegană, așa că, gătesc sănătos să-mi pot proteja sănătatea. Mâncând orice dar cu măsură. 😉
    Mulțumim pentru postările tale!
    O zi de luni binecuvântată!

    Liked by 1 person

    • Jamilla are filmulete, nu? Eu am o problema cu retetele video, nu am rabdare sa le urmaresc. Vreau retete pe care sa le parcurg rapid si sa le pun in actiune. Altminteri, stiu ca ea are o sumedenie de retete bune si inspira pe multi la gatit.

      Liked by 1 person

  3. Eu prima dată fac “recenzia” congelatorului şi după asta caut o reţetă, dacă vreau altceva decât ştiu şi am mai făcut, în funcţie de ce am pe acolo. Sau în funcţie de pofte. Dar se întâmplă des să dau peste o reţetă, la tine am păţit, şi să o fac, chiar dacă trebuie să cumpăr ingredientele şi chiar dacă frigiderul e plin.
    Săptămână frumoasă, Ana!

    Liked by 2 people

  4. Mi-ai adus aminte, cu morcovii tăi, de primele mele chiftele, pe la 20 de ani, cînd am spălat carnea tocată… :)))
    N-am sfat de gătit să îți dau, eu am rezolvat-o mai simplu. Arunc “povara” pe umerii fii-mii, “ce vrei să mănînci azi?”. Sau cui mi-e mai la îndemînă prin casă.
    Dar arunc ochi si pe rețetele care-mi mai trec pe-aici pe dinainte!

    Liked by 2 people

  5. Am incercat rețete de peste tot. Am și poze să ți le pun că răspuns la rețetele tale, dar nu știu cum să fac asta. Vara ușoare, inspirată de tarabele din piața, de o rețetă citită sau de un schimb de info cu ce mai mănâncă colegii. 😁

    Liked by 1 person

  6. Eu mă inspir mult de pe net. Nu am cun altfel când atâția bloggeri postează o mulțime de preparate care par delicioase (te simți?).
    Gătesc mult și in funcție de ce am prin frigider sau congelator. Mi-e foarte greu să cobor la magazin după ceva atunci când am deja am hotărât că încep treaba în bucătărie.

    Liked by 1 person

    • Da, netul e o sursa de tentatii… Ma simt si eu, putin… 🙂 E drept ca, de multe ori, ma gandesc cam ce vreau sa prepar si cumpar in consecinta. Se intampla mai rar sa mai dau o fuga la magazin, doar daca credeam ca nu am ceva si nu aveam, etc. Daca pot, improvizez si omit sau inlocuiesc.

      Like

  7. Și eu ma inspir de pe net și îmi place în mod special sa gătesc ceva din bucătăria italiană. Îmi plac mult salatele, pastele. Dar gătesc des mâncăruri cunoscute de la bunica, mama.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.