De gustibus: povești și rețete savuroase – Monica Ramirez

Iulie, miez de vară. Luna perfectă pentru a o avea alături la De gustibus: povești și rețete savuroase pe nimeni alta decât pe Monica Ramirez, o scriitoare foarte prolifică, al cărei stil a cucerit inimile multor cititori.

Ceea ce o caracterizează pe Monica este versatilitatea, ea având un adevărat talent de a jongla cu mai multe genuri, deși e clar că se simte cel mai bine scriind romane de acțiune. Ne invită, în primul rând, în lumea agenților secreți, plină de adrenalină și neprevăzut, prin intermediul seriilor Alina Marinescu (șase volume) și Gemini (trei volume), dar și cu superbul roman stand-alone Traficantul de umbre. Cea mai recentă serie o are în centru pe Emma Moss, agent special FBI, primul volum, Protocol 9, a fost foarte bine primit de fanii genului, al doilea volum, Modus 7, fiind în curs de apariție.

În Kit Black și Seducția apei, ne poartă într-o călătorie în trecut, deloc lipsită de peripeții, pe când în Viață dublă la Veneția avem parte de două planuri temporale, Veneția trecutului și cea a prezentului, o pereche de îndrăgostiți care revin pentru a-și îndeplini destinul. Unul dintre favoritele mele este Fantoma de pe lac, un roman plin de mister și suspans, unde nimic nu e ce pare a fi.

De altminteri, Monica Ramirez ne da o mână de ajutor dacă vrem să știm Cum se scrie un best seller, și sigur știe ce spune, cu atâtea romane reușite la activ.

Cât despre cel mai recent roman de sine stătător, Cealaltă jumătate de vis, nu pot spune decât că autoarea a dat din nou dovada măiestriei sale.

Pe lângă aceste cărți, Monica Ramirez semnează și povestiri în câteva volume de proză scurtă (antologii).

Dacă nu ați încercat încă poveștile create de Monica Ramirez, sper doar ca tot ce am scris mai sus să fie un impuls în acest sens.

This slideshow requires JavaScript.

Am bifat pe ordinea de zi prima temă a acestor articole: lecturi bune. Trecem rapid la celălalt subiect de discuție: mâncarea bună. Deși este foarte ocupată, Monica a găsit timp să prepare ceva gustos și să ne dezvăluie și nouă rețeta. Să vedem ce are de spus:

De fel nu sunt vreo gospodină îndârjită, recunosc cinstit că nu mă dau în vânt să petrec prea mult timp prin bucătărie. Însă, evident, trebuie s-o fac măcar din când în când. Motiv pentru care caut mereu rețete delicioase și, mai ales, ușor de preparat. Rețeta pe care o propun azi face parte dintre preferatele mele.

Piept de pui cu ananas și cașcaval la cuptor, un deliciu de zile mari, extrem de simplu și ușor de preparat.

Ingrediente pentru o porție

1 piept de pui

6 rondele de ananas din conservă

150 g cașcaval

2 linguri de maioneză

usturoi

nuci

Mod de preparare

Pieptul de pui se feliază în bucăți potrivite, ce se bat cu ciocanul. Bucățile bătute se aranjează într-un vas termorezistent uns cu unt în prealabil și se asezonează cu sare și piper, după care se ung cu amestecul de maioneză și usturoi pisat. Deasupra se aranjează feliile de ananas, cașcavalul ras și nucile pisate. Tava se dă la cuptor pentru 15-20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Se poate servi cu legume gratinate ori ciuperci trase la tigaie. Poftă bună!

Piept de pui cu ananas si cascaval

Wow, delicios! Ușor de făcut, rapid, așa cum îmi place și mie de altfel. Invit pe toată lumea care iubește cărțile și mâncarea bună să se bucure de ele, citind titlurile semnate Monica Ramirez și preparând această rețetă senzațională.

Dragi prieteni, să aveți spor în toate și multă sănătate! Până la următorul articol De gustibus, nu uitați de #luneaculinara!

#enjoy summer

14 thoughts on “De gustibus: povești și rețete savuroase – Monica Ramirez

  1. Chiar se prepara ușor 🤩. Cu siguranță o voi încerca, după ce scap de regim 😃😏.
    Mulțumesc pentru recomandările literare și rețetă!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.