sursa: pickpic
Curiozitatea mă face să citesc, se pare, din ce în ce mai multe cărți scrise de autori români. Nu numai curiozitatea, ci și descoperirile făcute, de-a lungul timpului, mă încurajează să nu îi ocolesc. Acest lucru nu înseamnă că neglijez autorii străini, nici vorbă de așa ceva. Îmi place să citesc cât mai divers, dar cum multă lume încă mai e sceptică în privința autorilor români, sper ca aceste articole să fie un punct de plecare, un mod rapid și agreabil pentru fiecare cititor de a găsi cărți pe plac, inclusiv semnate de autori români.
Așadar, iată încă cinci titluri, sub codul deja devenit obișnuit. Titlurile albastre au fost recomandate pe Delicatese literare, iar cele roșii, aici pe blog.
Ocrotiți de sirene, de Marina Costa
Un volum de proză scurtă, dedicat mitologiei din jurul zeităților marine feminine, de pe mai multe paralele și meridiane. Așa cum ne-a obișnuit, autoarea aduce la viață o întreagă lume plină de aventuri, de credințe, de eresuri și de tradiții. Un volum care are un rol atât educativ, cât și relaxant. Cititorul poate să afle multe detalii legate de stăpânitoarele lumii apelor, așa cum au fost ele văzute în diferite culturi, dar și să urmărească destinul celor legați de calea apelor, marinari, corsari, aventurieri de tot felul.
Detalii, AICI.
Misterele Zarondiei, de Gelu F. Achiș
Sincer, acest volum a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. Un debut foarte bine realizat, care îi îndeamnă pe tinerii cititori nu numai înspre lectură, în general, ci înspre a gusta genul SF, un gen adeseori nedreptățit, considerat cumva de nișă. Pășiți în aventură alături de trei copii din Cluj, care se pomenesc, în urma unui lanț de întâmplări, pe o altă planetă, unde trebuie să facă față multor provocări, în încercarea de a-și regăsi drumul spre casă. Un volum care va trezi imaginația adolescenților și dorința de a afla continuarea acestor întâmplări.
Detalii, AICI.
Cartea de vrăji, de Costin Neață
Vorbind de cărți pentru copii, debutul tânărului de doar 17 ani Costin Neață mi-a plăcut, prin naturalețea povestirii și imaginația de care a dat dovadă și, nu în ultimul rând, pentru îndrăzneala de a scrie o carte la această vârstă și de a se achita onorabil de această sarcină. Atenție, deci! Nu numai că tinerii citesc, dar și scriu și o fac cu simt de răspundere. O aventură începută la Brașov, continuată până la țărm de mare, la Constanța, iar apoi într-o călătorie fantastică tocmai până în mijlocul Pacificului, pentru a opri un pericol care amenință întreaga omenire. O poveste numai bună pentru 12-14 ani.
Detalii, AICI.
Regatul inocenților, de Theo Anghel
Indiferent dacă citiți sau nu fantasy, sigur ați auzit de elfi. Splendida rasă nemuritoare a făcut generații întregi să viseze, din momentul în care Tolkien i-a adus în lumina reflectoarelor, din vechile mituri nordice. Theo Anghel a vrut să dăruiască cititorilor un strop din lumea magică a elfilor, scriind acest roman, prima parte dintr-o serie care are în centru atât o familie de oameni greu încercată, cât și elfi nobili. Tinerii cititori au ocazia să îi cunoască pe Nayan și Raeran și să îi însoțească în peripețiile lor.
Detalii, AICI.
Cântecul zăpezilor, de Gelu F. Achiș
Acest al doilea volum al trilogiei Pierduți printre stele nu m-a dezamăgit nicun moment. Același ritm alert, aventuri peste aventuri, worldbuilding, imaginație, exact ceea ce poate să stimuleze creativitatea unor adolescenți. Celor trei eroi inițiali li s-a adăugat, spre finalul primei părți, încă unul – un băiat de origine pamânteană, născut însă printre shabiri. O lume de gheață îi așteaptă de această dată pe protagoniști, dar care ascunde în subteran multe minunății și pericole, precum și multe revelații legate de modul în care se poate călători prin Univers și, deci, ajunge într-un final pe Pământ, dorința arzătoare a copiilor.
Detalii, AICI.
Acestea sunt cele cinci romane pe care le aduc în atenție astăzi. Lectura lor poate bucura nu numai pe tinerii cititori, ci pe toți cei care dau dovadă de un spirit tânăr, imaginativ, neîmblânzit și plin de curiozitate.
Va invit să parcurgeți și celelalte articole din seria aceasta, dacă nu ați făcut-o încă. Veți descoperi multe romane, din multe genuri, care abia așteaptă să le citiți. Care zic eu că merită să fie citite, în funcție de preferințele fiecăruia. Lecturi plăcute, tuturor!
Reblogged this on Marina Costa and commented:
Multumesc foarte mult pentru mentiune, Ana Sylvi!
LikeLiked by 2 people
Cu multa placere! 🙂
LikeLiked by 2 people
Sirenele Marinei suna irezistibil! 😀 Multumim pentru recomandari, Ana! 🙂
LikeLiked by 2 people
Iti va face placere sa le (re)gasesti in acest volum! 🙂
LikeLiked by 2 people
Mulțumesc! Îmi plac articolele acestea.
LikeLiked by 2 people
Cu mult drag, Geo! ❤ Ma bucur!
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc pentru o noua repriza de recomandări frumoase! ❤️
LikeLiked by 1 person
Cu mult drag! ❤
LikeLiked by 1 person
Mai citesc încă două bloguri care fac constant recenzi la cărți. Pe Anca și Cărțile și pe Vorbe pentru Suflet. Binențeles că fiecare vine cu stilul său, însă dacă stilul este pe placul meu, atunci mai arunc priviri pe paginile lor. Și anasylvi are un stil special care îmi place, așa că o să te mai vizitez..😊
LikeLiked by 1 person
Iti multumesc! Eu nu fac recenzii propriu-zise aici pe blog, recomand cartile care mi-au placut si care cred ca ar placea si altora. Plus articole pe diferite alte teme, arta de tot felul, poezie proprie sau clasica. Multumesc pentru vizita, weekend placut!
LikeLiked by 1 person
Descopăr pe blogul tău, cum am făcut-o de multe ori, o lume care mi-e complet străină, dar care e foarte tentantă. ❤
LikeLiked by 1 person
Ma bucur mult. In principiu, aceasta este si ideea – lumea cartii s-a dezvoltat atat de tare, peste tot. Aceste carti pot fi un pas inspre lectura pentru multi tineri care sunt mai reticenti in privinta acestui mod de a petrece timpul, altminteri foarte inteligenti si cu potential.
LikeLike
Am citit dintre recomnadări cartea „Regatul inocenților”, Theo Anghel, o carte frumoasă în stilul autoarei!
LikeLiked by 1 person
Lecturi cat mai placute in continuare va doresc! ❤
LikeLike
Nu am citit niciuna dintre cărțile pe care le-ai menționat. Mulțumesc pentru recomandări.
LikeLiked by 1 person
Cu multa placere!
LikeLike
Mulțumesc pentru recomandări, par interesante. 🙂
LikeLiked by 1 person
Cu drag! 🙂
LikeLiked by 1 person