Tocăniță de pui cu ardei

This slideshow requires JavaScript.

Iată o rețetă excelentă, destul de ușor de făcut, chiar dacă este în stil tradițional. Bună în orice anotimp.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, tăiat cubulețe;

  • 3 cepe (pot fi de culori diferite) spălate, tăiate;

  • 4-5 ardei (grași, capia, roșii sau de culori diferite), spălați, tăiați cuburi;

  • 3-4 cartofi, curățați, spălați, tăiați cuburi;

  • o cutie roșii tăiate în bulion;

  • puțin ulei;

  • cimbru, boia afumată, usturoi, sare, piper, opțional Mirodenia, după gust;

  • pătrunjel verde.

 

Se pune într-un ceaun sau alt vas potrivit puțin ulei și se călește puiul până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapă, ardeii și puțină apă fierbinte. Se lasă să fiarbă circa 10 minute. Se adaugă cartofii, se completează cu apă fierbinte (cât să îi acopere) și se lasă să fiarbă în continuare împreună, la foc mic, amestecând din când în când. Presărați sarea, piperul, cimbru, paprika afumată, usturoiul și mirodenia, dacă folosiți. Când au fiert și cartofii, adăugați conserva de roșii și mai fierbeți 5 minute împreună, gustând și asezonând la nevoie. Opriți focul și presărați pătrunjel verde.

Cine dorește poate să adauge odată cu restul condimentelor praf de chilli sau chilli tocați mărunt.

Serviți cu mămăliguță sau cu garnitura preferată: orez, cartofi, fasole verde.

17 thoughts on “Tocăniță de pui cu ardei

  1. Mda, cărniță, nu am mâncat de două săptămâni, in schimb am mâncat pește. Mi-e dor de o tocăniță cu mămăligă. Nu am slăbit!😞 Fără sport nu se poate slăbi. Zic.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.