În cele șase luni care au trecut de la debutul acestei serii de articole De Gustibus: povești și rețete savuroase, ne-am delectat împreună cu rețetele propuse de autori români contemporani îndrăgiți, iar eu v-am recomandat cu multă plăcere să le citiți cărțile.
Acum a sosit rândul celei de-a șaptea luni, august, să primească o invitată care să ne îndulcească puțin.
În fiecare an apar pe piața românească o sumedenie de debutanți. Una dintre marile mele bucurii de cititor este să descopăr în rândurile lor autori cu mult potențial, care mă suprind în mod plăcut prin modul lor de scriere, prin seriozitatea cu care au abordat acest subiect, făcând acest lucru cu talent și pasiune, nu doar fiindcă vor să își vadă numele pe coperta unei cărți.
Acesta a fost și cazul autoarei M.K. Lynn, al cărei roman de debut „Pene, morminte și flori” a apărut pe piață anul trecut, fiind primul dintr-o serie intitulată Pene.
Autoarea originară din Republica Moldova m-a surprins, după cum spuneam, într-un mod foarte plăcut cu acest roman. Deși sunt cititoare de fantasy, genul urban- young adult nu este în topul preferințelor mele. Am riscat citind romanul, însă am fost curioasă și nu îmi pare rău deloc. Cu o abordare originală a temei îngerilor și demonilor, personaje credibile, misterioase, tente dark și o redare în stil epic a Leeferionului, lumea de apoi, tânăra autoare a reușit să îmi trezească pe deplin interesul.
Acțiunea bine legată, dialogurile reușite și intriga în sine m-au convins, drept urmare aștept apariția următorului volum din serie.
Dacă doriți să citiți mai multe despre carte, vă invit să accesați articolul de pe Delicatese literare, unde am discutat mai pe larg impresiile mele.
Acum, după o propunere bună de lectură, să trecem la partea a doua: rețeta propusă de M. K. Lynn.
Rețetă clătite pufoase de la M.K.Lynn:
❤
Ingrediente:
2 ouă;
200 ml lapte;
2 linguri de unt/ulei;
300 gr. făină;
1 lingură de zahăr;
1 vârf de linguriță de praf de copt;
1 praf de sare.
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle cu zahărul, praful de copt și sarea.
2. Se adaugă făina și se amestecă bine, ca în compoziție să nu fie cocoloașe.
3. Se adaugă laptele. Compoziția finală trebuie să semene cu smântâna. Dacă e mai subțire sau mai solidă, adăugați lapte sau făină, după caz.
4. Se încălzește tigaia la foc mare, se unge cu puțin ulei, se prăjesc clătitele pe ambele părți la foc mediu. Se servesc cu cremă de ciocolată, fructe sau miere.
Clătitele acestea arată minunat de pufoase și delicioase! Desert, mic dejun, cu orice prilej ne putem bucura de textura și de aromele lor, simplu și rapid.
Eu vă invit să descoperiți romanul Pene, morminte și flori și să savurați aceste clătite, să citiți în continuare seria de articole De gustibus: povești și arome savuroase și nu uitați de #luneaculinara, (aproape) în fiecare luni aici, pe blog.
#enjoy summer
Woow, chiar că arată bine de tot! Deşi nu ştiu ce fac, nu-mi ies clătitele, pe astea le încerc.
LikeLiked by 1 person
Ce bine ca te tenteaza, sper sa-ti iasa cum le doresti! ❤
LikeLiked by 1 person
Pe carte n-o știu chiar deloc, acum aflu 🙂
Și, culmea, acum aflu și de praf de copt în clatite, pe care le fac de-o viață și le-ntorc ca Jamie Oliver, le-arunc și cad invers în tigaie, perfecte! Dar o să pun, că poate ies și mai pufoase 🙂
LikeLiked by 1 person
Cartea e debut, a aparut anul trecut. Par foarte pufoase. Eu nu ma pricep la clatite, sotul e specialistul. 🙂
LikeLiked by 1 person
Cartea va urma și la mine. Iar clătitele arată delicios! Mulțumim!
LikeLiked by 2 people
Cu mult drag! Lectura placuta, cand ii vine randul la citit! ❤
LikeLiked by 1 person
Multumesc!
LikeLiked by 2 people
O, ce clatite originale! 😀 Arata la fel de bune pe cat e si cartea! 🙂
LikeLiked by 1 person
Da, arata excelent! 🙂
LikeLiked by 1 person
Ar fi timpul pentru clătite!!!
LikeLiked by 1 person
Oricand e timpul pentru clatite, nu? ❤
LikeLiked by 1 person
De fapt, da!!! ❤️
LikeLiked by 1 person