
Această rețetă se prepară, original, cu carne de porc, însă cum eu nu prea gătesc carne de porc sau de vită, am înlocuit-o cu piept de pui. Mulți cred că pieptul e o carne fadă, însă gătit cum se cuvine este delicios. Eu vă recomand toate rețetele cu piept de pui pe care le am aici, pe blog – veți fi surprinși.
Revenind la această rețetă, pentru ea m-am inspirat dintr-un număr al revistei Secretele bucătăriei, pe care însă am modificat-o oarecum, după plac.
Ingrediente (4-6 porții):
500g piept de pui, curățat, dezosat, tăiat cuburi;
3 cepe (pot fi de diferite culori), tocate;
350 ml vin alb, eu folosesc demisec;
apă fierbinte, pentru completat sosul la nevoie;
doi cartofi de mărime medie, spălați;
un borcan de varză murată tocată – eu o prefer pe cea de la Profi. Dacă folosiți varză murată și o tocați voi, aveți grijă să fie fin tăiată (500-600 g);
paprika afumată, măghiran, sare, piper, Mirodenia opțional;
pastă de tomate (2 linguri), opțional pastă de ardei (o lingură);
smântână pentru servit.
Într-un ceaun încingeți puțin ulei și puneți carnea și ceapa să se călească împreună până își schimbă culoarea, amestecând in tot acest timp cu o lingură de lemn. După ce au prins puțină culoare și s-a evaporat sucul propriu, adăugați paprika, sare, piper, pastă de tomate și de ardei, dacă doriți, Mirodenia, plus vinul. Lăsați să fiarbă la foc mic circa 20 de minute.
Răsturnați conținutul într-un vas potrivit pentru cuptor, pe care îl încingeți la 200 C. Radeți cei doi cartofi, adăugați-i și amestecați, completați cu apă fierbinte dacă a scăzut și introduceți la cuptor jumătate de oră. Scoateți din cuptor, adăugați varza tocată fin și o linguriță de măghiran uscat, amestecați bine, mai asezonați cu sare și piper dacă este nevoie și introduceți din nou la cuptor, pentru 15 minute.
Rezultatul este deosebit de bun și suculent. Se poate servi cu smântână și ceapă verde presărată deasupra.
Poftă bună!
Mulțumesc pentru idee. Yammy!
LikeLiked by 2 people
Cu multa placere, e foarte bun! ❤
LikeLiked by 1 person
Multumim de reteta! 🙂 Pieptul de pui e cea mai gustoasa carnita. 😛
LikeLiked by 1 person
Preparat cum trebuie, e intr-adevar foarte bun.
LikeLiked by 1 person
Ioi, mă scurg de poftă… 🙄
LikeLiked by 1 person
❤ Saptamana minunata! ❤
LikeLike
La fel îţi doresc, Ana!
LikeLiked by 1 person
Yammmi, sau cum s-o scrie… Mă gîndesc că, dacă am făcut supă a la grec cu porc, merge și gulaș de porc cu pui…
LikeLiked by 1 person
Ha ha, cu siguranta!!! 🙂
LikeLiked by 1 person
Mama face cu carne de porc afumată. O bunătate!
LikeLiked by 1 person
Cei mai multi fac cu porc, faceam si eu odinioara, dar merge bine si cu pui, iese suculent.
LikeLike
Nu sunt fan varza murată, dar în combinația asta sună altfel.
LikeLiked by 1 person
E foarte bun, mai ales cu varza aceea de la Profi. Daca nue sti fan, devii! 🙂
LikeLiked by 1 person
Pingback: Preparate cu vin si bere | adropofinspiration