Idei de gătit

Astăzi, la #luneaculinara, pentru diversificare, aș dori să ating câteva puncte. În primul rând, nu știu voi cum procedați, dar mie mi se întâmplă adeseori să nu știu ce să mai gătesc. Până la urmă, asta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să trec rețetele pe blog, în afară de dorința sinceră de a inspira și pe alții cu idei privind preparate rapide și gustoase. Astfel, le mai răsfoiesc și eu pentru inspirație. Pornind de la această idee, recunosc că mi s-a întâmplat să caut inclusiv idei de meniuri pe o săptămână, dar nu am găsit foarte multe, așa că mi-am făcut propriile notițe.

Astăzi voi posta aici o variantă de meniu săptămânal, pe care fiecare poate să o ajusteze conform necesităților și dorințelor sale. Eu, de exemplu, prepar felul I o dată la două sau la trei zile, dar de regulă prepar în fiecare zi felul II, șase porții. Mai rămâne uneori și de pe o zi pe alta sau se poate completa, dar nu îmi place să gătesc, de regulă, cantități foarte mari. Dacă voi, de exemplu, gătiți pentru una, două sau trei persoane, puteți ajusta această idee de meniu după plac.

Lu: Supă cu găluște

Pui cu ananas și șuncă + cartofi natur

Ma: Varză cu crenvurști/carne sau simplă

Mi:Ciorbă de fasole cu afumătură

Salată boeuf

Jo: Cârnați + varză roșie cu muștar + spatzle

Vi: Orez sârbesc + salată verde

: Ciorbă de perișoare

Pui cu pleurotus și usturoi + cartofi wedges

Du: Fish Fingers + piure + salată de sfeclă

După cum puteți vedea, meniul conține doar propuneri pentru masa principală (prânz, cină, după programul fiecăruia), fără desert. Eu prepar foarte rar desert, uneori în câte un weekend. Dacă mi-e poftă de ceva dulce, cumpăr o cantitate mică.

În al doilea rând, aș dori să-mi spuneți ce gătiți cel mai des: ciorbe, supe, mâncăruri tradiționale, semipreparate, paste, pește, salate? Cât de des gătiți?

Vă urez o săptămână cu mult spor și savoare!
21 thoughts on “Idei de gătit

 1. Paste, mai nou. Pește nu știu de unde să iau, nu am nimic la îndemînă.
  Îmi place tot ce-ai scris acolo, mai puțin cu ananasul… Deci nu pot concepe scoaterea lui din contextul dulcelui și punerea în contextul mîncării gătite 😀
  Din toate drăciile chinezești etc pe care le mai comandă ai mei am gustat și-am zis “fie” la majoritatea. Mai puțin la un ananas prăjit în carcasă de șnițel… 😡🤔🙄😁😁

  Liked by 1 person

 2. Mi ai făcut pofta de salata boeuf, trebuie sa fac curând! În timpul săptămânii, după- amiaza, gătesc cel mai des paste , ceva la grătar, rapid și ușor. Sâmbăta, ca am timp ma mai apar în figuri 😂 cu ciorba radauteana, o tocăniță, un desert.

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Idei de gătit II | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.