Weekend de septembrie

sursa: pxhere.com

Weekend… vânt alert, care îmbie frunzele să îi accepte provocarea la dans, un dans învolburat pe străzi, însă ele rezistă eroic. Arborii își flutură încă miile de stegulețe verzi, iar ici-colo, frunze rebele încep să zburde pe alei, colorate în nuanțe de poveste.

Acel nu-știu-ce al toamnei plutește în aer, un amestec de emoții de multe ori contrare, dar care au un rezultat plăcut.

Deși Serie A a început deja de săptămâna trecută, pentru mine e ca și cum ar începe, de fapt, azi, când joacă primul meci echipa mea de suflet. Una dintre bucuriile toamnei pentru iubitorii de fotbal – reluarea campionatelor, a cupelor europene. Chiar și așa, fără spectatori deocamdată.

Gânduri de toamnă, în afară de chestiunile practice, de care vrem, nu vrem, ne lovim… treburi de tot felul, reparații, proiecte… gândurile mele zboară înspre poezie, acorduri muzicale, fotbal, așa cum ați văzut, dar și alte sporturi, un mix interesant.

Și să nu uităm lectura! Citesc acum un roman deosebit – Femeia de hârtie, de Rabih Alameddine. Chiar dacă nu citim precum Aaliya, personajul romanului, o carte citită din când în când aduce atât de multe celui dispus să își dăruiască din timpul său acestei activități, pe care cu siguranță o va îndrăgi, cu vremea. Dragostea pentru cărți se deprinde citind. Îndemn din nou pe cei mai puțin înclinați înspre lectură să nu se descurajeze, pe cei foarte tineri să nu ocolească cititul din cauza unor experiențe forțate, a unor “lecturi obligatorii”, pe cei maturi să nu renunțe fiindcă sunt judecați pentru genul pe care îl citesc. Așa cum durează ani de studiu ca să ajungi să studiezi integralele, de exemplu, la fel și pașii de început în lectură cu atât mai mult trebuie să fie relaxați, degajați. Lectura nu e un act canonic, nu trebuie percepută astfel. Cu timpul, gusturile se schimbă, se rafinează, iar dacă nu, rămâne o modalitate de petrecere a timpului liber foarte satisfăcătoare.

Vă urez un weekend plăcut și vă întreb: ce mai citiți zilele acestea?

20 thoughts on “Weekend de septembrie

  1. Am adorat Femeia de hârtie și aș reciti-o oricând, e o carte deosebită. Eu acum citesc non-ficțiune, Creatorii de hit-uri, o carte tare interesantă pe care o recomand celor cărora le place să învețe mai multe despre… orice! Weekend plăcut!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.