Așa-i că uneori vi se face poftă să mâncați o fasole cu afumătură, ca pe vremuri? Și mie. Întrucât nu vreau să pierd mult timp cu inmuiatul și fiertul leguminoasei în cauză, iar uneori vreau să mă bucur rapid de acest preparat și în timpul săptămânii, trișez puțin, adică folosesc fasole bună la conservă, care este foarte gustoasă și nici nu are acea coajă tare, care îți rămâne între dinți.
Iată rețeta mea și cum să obțineți o mâncare de fasole cu afumătură în mai puțin de 30 de minute.
Ingrediente (4-6 porții):
-
o ceapă, tăiată mărunt;
-
un morcov, curățat, feliat sau cuburi, cum vreți;
-
un ardei roșu, cuburi;
-
o bucată afumătură, tăiată după placul vostru, mai mărunt sau mai mare (puteți folosi și cârnați feliați);
-
3 conserve de fasole de care vreți și aveți (eu am folosit soiuri diferite, una de fasole neagră și două de fasole albă – canellini și butter);
-
sare, piper, cimbru, măghiran, boia afumată de ardei;
-
pastă de tomate, opțional (aici nu am folosit).
Căliți în puțin ulei ceapa, morcovul, ardeii și afumătura. Când legumele s-au înmuiat puțin, iar afumătura a început să aibă acea aromă care îți lasă gura apă, adăugați cele trei conserve scurse. Amestecați bine, condimentați și lăsați la foc mic, tot amestecând, 10-15 minute. Puteți adăuga și pastă de tomate. Opriți focul.
Serviți cu murături sau salata preferată.
Poftă bună!
Pfuaaiii, ce bunătate! Şi cu ceapă roşie cu ulei şi oţet şi… mă scurg de poftă 😀
LikeLiked by 2 people
Daaa, cu ce vrei tu, Potecuta… Usor si rapid! ❤
LikeLiked by 1 person
Bună dimineața! 🙂 Mulțumim pentru rețetă!
O zi de luni frumoasă și binecuvântată!
LikeLiked by 1 person
O zi superba! Cu drag! ❤
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc, la fel! 🙂
LikeLiked by 1 person
Mmm, ce bunătate, și eu am mai ”trișat” așa. Cu fasole roșie îmi place cel mai mult, e mai dulceagă…
LikeLiked by 1 person
Da, mie imi place sa le combin, rosie, neagra, alba de mai multe feluri, e mai interesant asa. E foarte buna fasolea rosie! ❤ O zi minunata!
LikeLike
❤… pentru titlu!
LikeLiked by 1 person
Sincer, multe dintre retetele mele sunt “ale trisorului”. 😀 Acum mi-am asumat statutul. 🙂 Sa inteleg ca nu iti place fasolea? Nici eu nu sunt o fana inraita, dar din cand in cand chiar imi vine chef de o fasole cu muraturi… 🙂
LikeLike
Chiar nu am mâncat de o veșnicie fasole cu afumătura! Mulțumesc pentru idee! ❤️
LikeLiked by 1 person
Cu mult drag, sa ai pofta! ❤
LikeLiked by 1 person
Cu un nume atat de intrigant, atrage imediat atentia. 😀
LikeLiked by 1 person
Fasole intriganta! 🙂
LikeLiked by 1 person
:))))))
LikeLiked by 1 person
O scurtătură la îndemână. Uite ca mi-ai adus aminte că aveam în plan să înmoi fasole.
LikeLiked by 1 person
Un plan bun, dar si varianta rapida e de efect. 🙂 Sa aveti pofta!
LikeLike
Indiferent în ce parte a lumii de afli, oricâte bucate deosebite îți fac cu ochiul, într-o zi tot te apucă dorul de fasole, cu sau fără afumătură! O, şi eu trişez. Des. Dar…stai aşa, nu, nu e trişare! Că folosind aceste conserve, asigurăm o pâine altor oameni.
LikeLiked by 1 person
Intr-adevar! ❤
LikeLiked by 1 person
Vreau si eu.
LikeLiked by 2 people
Ai vazut ce usor se face, una-doua. 🙂
LikeLiked by 1 person
Da, acesta este aspectul cel mai important.
LikeLiked by 2 people