
Astăzi mi-am propus să vă demonstrez că vinul și berea pot fi folosite cu succes în realizarea unor preparate culinare de o frăgezime deosebită. Alcoolul din ele se evaporă în timpul procesului de preparare termică, rezultatul fiind o savoare iesită din comun. Mai jos, am pus la un loc cinci rețete publicate aici, pe blog, unde se folosesc aceste licori. Evident, vinul folosit va complimeta întotdeauna preparatul respectiv, deci nu mai trebuie să vă întrebați ce să serviți alături.
Gulaș cu varză acră – deși acest fel se prepară în mod tradițional cu carne de porc, aici v-am oferit varianta cu bucățele de pui. Înainte să clasați pieptul de pui în categoria “carne fadă”, eu zic să încercați rețetele cu pui de pe blog, iar aceasta nu face excepție. Rezultatul va fi o combinație delicioasă de varză acră și carne fragedă, suculentă. Bineînțeles, puteți merge pe formula clasică, folosind carne de porc.
Pui cu vin și cepe, numit de mine și Pui bețiv. Bucățelele aromate de pui sunt savuroase asezonate cu cepele pătrunse bine de vinul roșu, ușor crocante, cu o dulceață proprie și deosebită. Abundența sosului va scoate din anonimat orice garnitură.
Vă grăbiți tare, dar vreți o cină mai mult decât satisfăcătoare? Midiile în sos de vin sunt soluția. Se prepară în doi timpi și trei mișcări, pot fi realizate de orice începător și pot constitui o variantă de succes ca parte a unui meniu de cină romantică. Sau le puteți mânca la meci, în loc de chipsuri. 😀
Pui marinat în bere este una dintre cele mai vechi rețete de pe blog, care s-a aflat în fiecare an în top 10 accesări. Marinata aceasta specială frăgezește pieptul de pui, dar îl puteți încerca și cu pulpe dezosate.
Nu doar preparatele sărate beneficiază de aromă delicioasă a vinului bun, dar și dulciurile. Trebuie numai să aruncați o privire pe bunătățile preparate de Laura S. Gotz, scriitoare invitată la De gustibus: povești și rețete savuroase, ca să vă convingeți. Doamnelor și domnilor, Muffins cu dulceață și vin a la Diego!
V-a rămas în sticlă vin și nu știți ce să faceți cu el? Luați în calcul una din variantele de mai sus. Dacă aveți rețete preferate cu vin sau bere, vă invit să mi le dezvăluiți și mie, măcar denumirea. 🙂
Delicios! Mulțumiri pentru idei! Recomand și Boeuf Bourguignon! 🙂
LikeLiked by 1 person
Da, foarte apetisant preparat! Mai dificil insa de gatit pentru unii dintre noi, fiindca dureaza mult, insa cine are un slow cooker sigur il poate trece pe lista. Multumesc! ❤
LikeLiked by 1 person
Oh, ce idei îmi dai și tu în dimineața aceasta! ❤
LikeLiked by 1 person
Sper ca bune! 😀
LikeLike
Foarte bune 😀
LikeLiked by 1 person
😉
LikeLiked by 1 person
Buna Ana! Ce idei faine. Puiul bețiv mă tentează, dar și midiile in vin. Mulțumesc. 🙂 O zi buna!
LikeLiked by 1 person
Delicioase alegeri! Cu drag! O saptamana frumoasa! ❤
LikeLike
Yammy!! Mulțumesc mult pentru sugestii! Voi încerca și eu rețetele 🙂
LikeLiked by 1 person
Sper sa iti placa si tie la fel de mult cum imi plac mie! ❤ Pofta buna!
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc! ❤
LikeLiked by 1 person
🙂 îmi aleg varza bețivă, că am din ambele rămase, why not ❤
LikeLiked by 1 person
Yay, buna alegere! Pofta buna! ❤
LikeLike
Gustosenii alcoolizate! Si muzica lui Pavel Stratan la consumarea lor. 😀
LikeLiked by 1 person
Cum sa nu! Si un Nicu Paleru, daca vrei. 🙂
LikeLike
Nu am încercat nicio rețetă care sa conțină bere sau vin, dar e timpul sa devin gospodina. 😂 Dacă nu îmi iese, beau de supărare. 🤭
Chiar voi încerca una dintre rețetele tale. ❤️
LikeLiked by 1 person
Oh, te invit sa le incerci, sigur o sa iti placa. Daca nu, vorba ceea, mai gusti din materia prima. 🙂
LikeLiked by 1 person
Yammy! Interesant.
LikeLiked by 2 people
Bun si fraged.
LikeLiked by 1 person