Preparate cu vin si bere

sursa: wikimedia commons (iferreiro)

Astăzi mi-am propus să vă demonstrez că vinul și berea pot fi folosite cu succes în realizarea unor preparate culinare de o frăgezime deosebită. Alcoolul din ele se evaporă în timpul procesului de preparare termică, rezultatul fiind o savoare iesită din comun. Mai jos, am pus la un loc cinci rețete publicate aici, pe blog, unde se folosesc aceste licori. Evident, vinul folosit va complimeta întotdeauna preparatul respectiv, deci nu mai trebuie să vă întrebați ce să serviți alături.

Gulaș cu varză acră – deși acest fel se prepară în mod tradițional cu carne de porc, aici v-am oferit varianta cu bucățele de pui. Înainte să clasați pieptul de pui în categoria “carne fadă”, eu zic să încercați rețetele cu pui de pe blog, iar aceasta nu face excepție. Rezultatul va fi o combinație delicioasă de varză acră și carne fragedă, suculentă. Bineînțeles, puteți merge pe formula clasică, folosind carne de porc.

Pui cu vin și cepe, numit de mine și Pui bețiv. Bucățelele aromate de pui sunt savuroase asezonate cu cepele pătrunse bine de vinul roșu, ușor crocante, cu o dulceață proprie și deosebită. Abundența sosului va scoate din anonimat orice garnitură.

Vă grăbiți tare, dar vreți o cină mai mult decât satisfăcătoare? Midiile în sos de vin sunt soluția. Se prepară în doi timpi și trei mișcări, pot fi realizate de orice începător și pot constitui o variantă de succes ca parte a unui meniu de cină romantică. Sau le puteți mânca la meci, în loc de chipsuri. 😀

Pui marinat în bere este una dintre cele mai vechi rețete de pe blog, care s-a aflat în fiecare an în top 10 accesări. Marinata aceasta specială frăgezește pieptul de pui, dar îl puteți încerca și cu pulpe dezosate.

Nu doar preparatele sărate beneficiază de aromă delicioasă a vinului bun, dar și dulciurile. Trebuie numai să aruncați o privire pe bunătățile preparate de Laura S. Gotz, scriitoare invitată la De gustibus: povești și rețete savuroase, ca să vă convingeți. Doamnelor și domnilor, Muffins cu dulceață și vin a la Diego!

V-a rămas în sticlă vin și nu știți ce să faceți cu el? Luați în calcul una din variantele de mai sus. Dacă aveți rețete preferate cu vin sau bere, vă invit să mi le dezvăluiți și mie, măcar denumirea. 🙂
19 thoughts on “Preparate cu vin si bere

  1. Nu am încercat nicio rețetă care sa conțină bere sau vin, dar e timpul sa devin gospodina. 😂 Dacă nu îmi iese, beau de supărare. 🤭
    Chiar voi încerca una dintre rețetele tale. ❤️

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.