Manichiură pentru mort – Daria Donțova

O comedie politista de nota 10.

adropofinspiration

manichiura pentru mort

După cum am recunoscut de multe ori, romanele polițiste nu sunt genul meu preferat de lectură. În ultima vreme însă, mi s-a deschis apetitul pentru a încerca diverse, lucru care s-a întâmplat stârnit probabil de lecturile inspiratoare de la Monica Ramirez citire. Așadar, prezint azi una dintre aceste lecturi diferite și foarte plăcute, “Manichiură pentru mort” de Daria Donțova. În ciuda titlului oarecum macabru, cartea are o doză nebună de umor pe care l-am apreciat la adevărata lui valoare.

Eufrosina este o femeie de 36 de ani, căsătorită cu Mihail Gromov, care pare a fi soțul ideal: frumos, bogat, foarte grijuliu cu soția lui pe care toată lumea (inclusiv ea însăși) o consideră o inutilă. Eufrosina, un copil bolnăvicios, supraprotejat se transformă într-o cântăreață mediocră de harpă, la fel de susceptibilă la orice boală sau alergie posibilă. În urma măritișului, abandonează recitalurile, mulțumindu-se să își petreacă…

View original post 409 more words

10 thoughts on “Manichiură pentru mort – Daria Donțova

  1. Îmi place tare mult titlul cartii “Manichiura pentru mort”, iar în acest context ma întreb câti “morti” din cei peste 7 miliarde de persoane rational-sentimentale de pe Terra, mai sunt în viata, traind în AAAE si bucurându-se de magia creatiei minunate, geniale, atemporale, paradoxale a lui Dumnezeu.
    O zi minunata, binecuvântata cu belsug de Viata AAAE, draga Ana !

    Liked by 1 person

    • E foarte simpatic romanul. Ar putea fi ecranizat, dar cred ca i-ar scadea efectul. Filme politiste mai rar urmaresc, in schimb am mai urmarit seriale de-a lungul timpului – e drept ca sunt si foarte multe pe piata.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.