
Atunci când căutăm inspirație pentru rețete, în ultimii ani ne orientăm din ce în ce mai mult înspre reviste culinare și, mai ales, internet. Acest lucru nu înseamnă că domeniul cărților de bucate a picat în derizoriu. Mi-am propus ca, din când în când, să vă prezint câte una dintre cărțile de bucate pe care le am prin casă și de care mă mai folosesc uneori.
Cartea de astăzi – Rețete tradiționale românești – face parte din colecția Delicii în bucătărie din Biblioteca Adevărul.
Cuprinde fel și fel de informații introductive, dar și o serie de rețete cu care noi, românii, suntem familiarizați. Deși găsim pe net toate aceste rețete, nu strică să avem și o astfel de versiune, o carte propriu-zisă, cu rețete gătite de experți și poze care îți fac poftă de mâncare.
Cartea este semnată de Maria Cristea-Șoimu, fotografiile sunt realizate de Andrei Radu și Vlad Chiran.
Structura rețetelor este bine gândită. În partea stângă sunt enumerate ingredientele și numărul de porții pentru fiecare rețetă în parte. Dedesubt sunt menționate timpul de pregătire, timpul de preparare, gradul de dificultate și, în unele cazuri, ce băutură complimentează respectivul preparat culinar. În dreapta paginii este rețeta propriu zisă, pe pași, iar sub text sunt poze edificatoare pentru fiecare dintre acești pași. Pe pagina din dreapta tronează o excelentă imagine a produsului final, montat la farfurie.
Veți găsi in carte unele dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite mâncăruri tradiționale românești. Fie că sunteți începători sau experimentați, rețetele vă asigura gustul autentic al mâncării tradiționale.
Din această colecție mai am două cărți, vol.1 Aperitive și vol.2, Paste.
Aveți vreo carte din această colecție? Cum trebuie să fie o carte de bucate ca să va atragă să o cumpărați? Aveți cărți de bucate, le considerați utile?
Aștept răspunsurile și părerile voastre pe acest subiect în comentarii, dacă va face plăcere.
O săptămână bună, cu mult spor!
Sunt ani buni de când nu am mai citit o reţetă într-o carte sau revistă. Netul e de bază în cazurile astea.
De obicei, prefer reţetele care-ţi dau mură-n gură. Adică: 5 linguri de zahăr, în loc de nu ştiu câte grame. Dacă e cu poze sau filmuleţ, e perfect 😀
Săptămână frumoasă îţi doresc!
LikeLiked by 3 people
Aceste retete sunt foarte exacte. 🙂 Intr-adevar, e mai usor cu masuri, desi eu nu stiu niciodata daca o cana la X e la fel cu cana mea. Prefer, in rarissimele ocazii cand fac dulciuri, sa masor ingredientele in cantar, ca sa nu dau chix total. 🙂
LikeLiked by 2 people
Când fotografia culinară este reușită, îți dorești neapărat să încerci felul de mâncare prezentat, iar dacă nu te pricepi la gătit, pofta îți vine mâncând.:)
Zi faină să ai!
LikeLiked by 1 person
Asta cam asa este! Seara frumoasa! 🙂
LikeLike
Nici eu cu cărțile de bucate nu le am… nici cu bucatele prea mult, deși cedez ușor cine știe cărei poze sau că-mi sună ceva cumva, atunci, pe moment 🙂
LikeLiked by 1 person
Si eu ascult de multe ori de inspiratia de moment… 🙂 Desi am alte surse de inspiratie, uneori imi intorc privirea si spre cartile de bucate, le mai rasfoiesc.
LikeLike
Frumoase si utile, astfel de carti cu retete traditionale! 🙂 Se vor pastra de-acum si informatiile gastronomice peste veacuri. 😀
LikeLiked by 1 person
Sa stii ca sunt si frumoase, si utile! Au niste poze inauntru de iti lasa gura apa… 🙂
LikeLiked by 1 person
Am foarte multe cărți de bucate, unele chiar vechi, moştenite, dar toate sunt în…țară! Sigur că înainte de era internetului le foloseam frecvent. Acum mă folosesc de internet!
LikeLiked by 1 person
Da, internetul e baza. 🙂
LikeLiked by 1 person
O carte de bucate nu trebuie sa lipsească. Spre rușinea mea, nu am încă niciuna, ma inspir de pe internet.
Asta ar fi numai buna pentru o prima achiziție în domeniu.
LikeLiked by 1 person
Ma bucur ca iti place propunerea mea. ❤
LikeLiked by 1 person