Rețete tradiționale românești – carte de bucate

Atunci când căutăm inspirație pentru rețete, în ultimii ani ne orientăm din ce în ce mai mult înspre reviste culinare și, mai ales, internet. Acest lucru nu înseamnă că domeniul cărților de bucate a picat în derizoriu. Mi-am propus ca, din când în când, să vă prezint câte una dintre cărțile de bucate pe care le am prin casă și de care mă mai folosesc uneori.

Cartea de astăzi – Rețete tradiționale românești – face parte din colecția Delicii în bucătărie din Biblioteca Adevărul.

Cuprinde fel și fel de informații introductive, dar și o serie de rețete cu care noi, românii, suntem familiarizați. Deși găsim pe net toate aceste rețete, nu strică să avem și o astfel de versiune, o carte propriu-zisă, cu rețete gătite de experți și poze care îți fac poftă de mâncare.

Cartea este semnată de Maria Cristea-Șoimu, fotografiile sunt realizate de Andrei Radu și Vlad Chiran.

Structura rețetelor este bine gândită. În partea stângă sunt enumerate ingredientele și numărul de porții pentru fiecare rețetă în parte. Dedesubt sunt menționate timpul de pregătire, timpul de preparare, gradul de dificultate și, în unele cazuri, ce băutură complimentează respectivul preparat culinar. În dreapta paginii este rețeta propriu zisă, pe pași, iar sub text sunt poze edificatoare pentru fiecare dintre acești pași. Pe pagina din dreapta tronează o excelentă imagine a produsului final, montat la farfurie.

Veți găsi in carte unele dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite mâncăruri tradiționale românești. Fie că sunteți începători sau experimentați, rețetele vă asigura gustul autentic al mâncării tradiționale.

Din această colecție mai am două cărți, vol.1 Aperitive și vol.2, Paste.

Aveți vreo carte din această colecție? Cum trebuie să fie o carte de bucate ca să va atragă să o cumpărați? Aveți cărți de bucate, le considerați utile?

Aștept răspunsurile și părerile voastre pe acest subiect în comentarii, dacă va face plăcere.

O săptămână bună, cu mult spor!

Advertisement

12 thoughts on “Rețete tradiționale românești – carte de bucate

 1. Sunt ani buni de când nu am mai citit o reţetă într-o carte sau revistă. Netul e de bază în cazurile astea.
  De obicei, prefer reţetele care-ţi dau mură-n gură. Adică: 5 linguri de zahăr, în loc de nu ştiu câte grame. Dacă e cu poze sau filmuleţ, e perfect 😀
  Săptămână frumoasă îţi doresc!

  Liked by 3 people

  • Aceste retete sunt foarte exacte. 🙂 Intr-adevar, e mai usor cu masuri, desi eu nu stiu niciodata daca o cana la X e la fel cu cana mea. Prefer, in rarissimele ocazii cand fac dulciuri, sa masor ingredientele in cantar, ca sa nu dau chix total. 🙂

   Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.