Ce autori români am mai citit (9)

sursa: pikpick

Bine v-am găsit, iubitori ai cărților! Nu știți ce autori români să luați la citit? Acesta este al nouălea articol din serie, de când am început să organizez recomandările și sub această formă. După cum știți, puteți citi detaliat despre fiecare carte prezentată aici, fie pe Delicatese literare, fie chiar pe blog. Micul text de descriere care însoțește titlurile se vrea doar un fel de mini-ghid, pentru ca să puteți selecta mai ușor ceea ce vă place și vă interesează sau să bifați genurile preferate.

Așadar:

Casa din Strada SirenelorOctavian Soviany

Mister și suspans, povestiri în ramă depănate în noaptea Sf. Andrei, într-o veche casă din cartierul bucureștean Uranus și o reuniune prezidată de un amfitrion cel puțin excentric. Stilul elegant al autorului vă va aminti de autori îndrăgiți precum Dumas, iar atmosfera de povestirile gotice sau romantice de altădată.

Detalii, AICI.

Jocul necromanțilorȘerban Andrei Mazilu

Continuarea aventurilor din Anotimpul pumnalelor, unde protagoniștilor de atunci li se adaugă câteva personaje la fel de reușite, un fost așa-zis sfânt se ridică la viață sub forma unui malefic absolut, iar armatele de morți-vii amenință arhipelagul, manevrați de necromanți de elită, fiecare cu povestea lui întunecată. Corbii lui Thanos au de lucru, nu glumă!

Acum pe bune, dacă sunteți fani dark fantasy și nu ați citit încă Cronicile din Voss, le recomand călduros!

Detalii, AICI.

Șapte porți. Originile lui Jayden WikerRadu Octavian

Povestea unui tânăr bogat, atras de misterele lumii, care își dorește să acceadă la statutul de supraom, însă reușește să se amestece într-o poveste încâlcită, jucându-se cu forțe dincolo de ceea ce se aștepta. Un young adult diferit, scris bine, axat pe cu totul altceva decât clișeele uzuale ale genului.

Detalii, AICI.

Îngeri fără aripi. Trăiri creionate ale unui distrofic Rusty Adriana Holtei

O poveste de viață scrisă cu sufletul, din experiența proprie a autoarei. Veți înțelege cum este viața celor siliți de soartă să trăiască în căruciorul cu roțile, dar fără victimizare, cu bune și cu rele. Mărturisirea unei luptătoare, a unei campioane a iubirii, care vă va smulge câteva lacrimi, dar și hohote de râs.

Detalii, AICI.

Unde plecăm atunci când plecămNarcisa Cîrligeanu

Un debut foarte bun, o poveste de viață creionată cu talent și sensibilitate, cu un stil frumos, elegant, cu două planuri temporale, protagoniste puternice, exemplare și întorsături interesante de situație. O carte care respiră spirit românesc și se inspiră din istoria recentă a neamului.

Detalii, AICI.

Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste povești, este suficient să accesați link-ul aferent. Toate sunt cărți bune, care merită atenția dumneavoastră. Căutați și alte genuri? Vizitați inclusiv celelalte articole din serie, sigur veți găsi ceva potrivit.

Eu, una, nu cred că trebuie să citim cărți românești dintr-un soi de patriotism sau fiindcă sunt „ai noștri”, ci fiindcă sunt buni și au ceva fain de zis în cărțile lor. Îndrăznesc să afirm că aceste titluri recomandate de mine sunt cărți care ar avea succes oriunde. Dacă sunteți sceptici, nu e nevoie decât de un mic pas ca să vă convingeți, așa cum am făcut și eu în urmă cu cinci ani.

Lecturi plăcute vă doresc!
18 thoughts on “Ce autori români am mai citit (9)

  1. Am citit si eu “Ingeri fara aripi” si mi-a dat o palma. Faptul ca e o poveste adevarata atarna cel mai greu, apoi atitudinea autoarei-personaj fata de viata cu toate ca se afla intr-o situatie pe care multi oameni care nu trec prin asa ceva nici nu isi imagineaza daca i-ar rezista (ma numar printre acestia 😦 ). Admirabil.

    Liked by 1 person

  2. Pingback: Retrospectiva 2020 | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.