Stroganoff de pui

Mi-am dat seama că nu am mai postat de ceva timp o nouă rețetă, parțial și fiindcă am tot reluat, prin rotație, diferite preparate preferate care au fost deja recomandate aici, sau altele atât de cunoscute, încât chiar nu pot să scriu separat despre ele (de exemplu șnițel de pui).

Astăzi vreau să vă propun o rețetă delicioasă, o variantă a celebrului Beef Stroganoff. Cum eu nu prea gătesc cu altă carne decât cea de pasăre, aceasta este varianta light, dar voi puteți folosi ce carne doriți, prelungind timpii de preparare.

Aruncând o privire pe net, în scopul împrospătării memoriei, am văzut că sunt multe rețete de stroganoff de pui care omit unul dintre ingredientele specifice acestui preparat: castraveciorii murați. Eu nu i-am omis, iată deci ce și cum:

Ingrediente (4-6 porții):

  • 500 g piept de pui dezosat, tăiat fâșiuțe;

  • o ceapă roșie, tocată mărunt;

  • o cutie champignons;

  • câțiva castraveciori acri, tăiați rondele subțiri;

  • doi căței usturoi sau usturoi pudră după gust;

  • două-trei linguri smântână sau iaurt grecesc;

  • o linguriță muștar;

  • boia de ardei, simplă sau afumată;

  • sare, piper, pătrunjel verde sau uscat;

  • puțin ulei (eu folosesc sansa de măsline)

  • puțină supă de pui, sau apă caldă în care se pune o linguriță de mirodenia ori alt produs fără monoglutamat.

Se ia o tigaie mai adâncă, se pun la încins o lingură sau două de ulei în care se rumenește puiul, apoi ceapa și ciupercile scurse de zeamă. Se gătesc, tot amestecând, până se pătrunde bine carnea și ceapa se înmoaie. Când puiul începe să se rumenească se adaugă supa de pui, usturoiul, sare și condimente. Se lasă să fiarbă la foc mic circa zece minute, apoi se adaugă castraveciorii.

După 5-7 minute, adăugați smântână sau iaurtul grecesc și muștarul, amestecați bine, gustați și mai asezonați dacă e necesar. Opriți focul și presărați pătrunjel.

Se poate servi cu orez sau cu altă garnitură potrivită. Eu am ales crochete de cartofi.

Poftă bună!

16 thoughts on “Stroganoff de pui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.