Retrospectiva 2020

sursa: picpedia.org

Ca în fiecare an, fac o scurtă retrospectivă anuală din punct de vedere al blogului. Mă bucur să spun că trendul este crescător și în acest an, iar mai jos voi posta, ca de obicei, Top 5 articole general pe 2020, iar dedesubt Top 5 articole apărute anul acesta, fiindcă toate articolele de la Top 5 general sunt din anii trecuți – long live evergreen!

 

Top 5 general

Pisicuța abandonată – ce e de făcut?

De artă – George Bacovia

Risipei se dedă florarul – Lucian Blaga

Pui marinat în bere – Beer Marinated Chicken

Ultimul regat – Bernard Cornwell

 

Trei dintre ele au fost în top 5 și anul trecut. Supriza cea mai mare este articolul de pe primul loc, nu doar o surpriză mare, ci și îmbucurătoare, fiindcă arată că mulți oameni au fost preocupați de acest subiect, poate chiar au luat pisicuțe abandonate de pe stradă și sper că relatarea experienței mele în acest sens le-a fost de folos.

Faptul că cei doi mari poeți au fost atât de căutați arată fie că mai multă lume apreciază poezia română, fie că mulți elevi în căutare de comentarii au ajuns la mine pe pagină. 😀 Oricum ar fi, e bine.

Puiul marinat în bere este o rețetă din 2016 care e mai mereu între cele mai accesate articole, iar Ultimul regat a fost și el căutat încă de când l-am postat, din 2017.

 

Acum, să vedem Top 5 al articolelor postate în 2020:

Unde plecăm atunci când plecăm – Narcisa Cîrligeanu

Când îmi voi afla numele – Larisa Calo

Anotimpul pumnalelor – Șerban Andrei Mazilu

Anul 2019 în cărți

Ce autori români am mai citit (9)

 

Se pare că autorii români suscită mult interes, așa cum o arată atât cele două romane de debut, cât și romanul consacrat al lui Andrei Mazilu. Anul 2019 în cărți a trezit curiozitatea, la fel și articolele din seria Ce autori români am mai citit. Toate acestea ocupă poziții bune în clasament.

E adevărat că de la an la an am citit mai mulți autori români, dar și interesul publicului pentru cărțile lor este în creștere, ceea ce este îmbucurător, zic eu. După cum am zis în repetate rânduri, citesc atât autori români, cât și străini cu același spor.

Nu pot decât să vă mulțumesc tuturor cititorilor blogului pentru vizite, aprecieri și comentarii! Vă doresc un An Nou cât mai reușit, sănătate și multe lucruri bune, constructive! Aștept cu mult drag să vizitați blogul în continuare, oricând veți dori și sper să fie o mică picătură de inspirație într-un ocean de idei.

23 thoughts on “Retrospectiva 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.