Primul weekend 2021

Birch Tree at frozen lake sursa: pixy.org

În primul rând, la mulți ani tuturor! Sper că ați petrecut frumos trecerea dintre ani, chiar și fără mare fast. În orice caz, nu au lipsit nici focurile de artificii, nici petardele asurzitoare care sperie toate animăluțele de pe străzi și din apartamente. Eu am aruncat de la balcon artificii din acelea simple, chinezești, care se pun pe tort. Omul, această ființă dotată cu rațiune, a sărbătorit pe întreaga planetă trecerea într-un an nou în același stil zgomotos în care face cam orice. Atât am avut de bombănit, acum să trecem la altceva.

Nu m-am uitat la nici un spectacol de Revelion. Mi-a lipsit cheful și nu din cauze de tristeți sau pandemie, pur și simplu de multă vreme nu mă mai inspiră acest tip de show. Mai degrabă am revăzut un film, în rest – gustări, voie bună, vin spumant.

Țeluri pentru noul an, rezoluții, recunosc că nu obișnuiesc. Am așa, un fel de vibrație, oarece idei încă neschitate, dar prefer să le las să se contureze în timp, să crească odată cu anul. Nici măcar pe Goodreads nu am setat în niciun an acel challenge. Să curgă lecturile în ritmul lor (și al meu). Ăla de două cărți pe săptămână în medie, nu are niciun rost să forțez.

Din fericire, avem fotbal, avem Turneul celor Patru Trambuline – Cupa Mondială la sărituri cu schiurile din acest an e foarte interesantă. Azi mă bate gândul să pregătesc un gyros de casă.

Voi ce mai ziceți? Cum e primul weekend din an?

Vă salut cu drag!

27 thoughts on “Primul weekend 2021

 1. Mi-a lasat gura apa la acel gyros…😊
  Sunt un mare amator al bucatariei grecesti. Nu ma pricep la gatit si din pacate datorita situatiei actuale am evitat sa comand mancare de la rest. grecesc.
  PS: Nu m-am abtinut si de Cracium am cumparat portocalopita si melomakarona.
  Un an nou fericit!

  Liked by 1 person

 2. Mi-ai adus aminte de show-uri… Uitasem de ele, de aproape doi ani de când nu mai am cablu.
  La fel și la mine totul, ca la tine, inclusiv nedumerirea asta față de gălăgia cu care se consideră că trebuie făcute anumite lucruri 😀
  Duminică frumoasă și săptămână cu spor, de mâine!

  Liked by 1 person

 3. Abia am reusit sa stau treaza pana la miezul noptii, sa ciocnesc un pahar de sampanie cu Mihai. In zona unde locuiesc s-au dat doar doua artificii foarte zgomotoase, dar a fost suficient ca sa il bage pe Bruno in depresie si sa il faca sa urle cinci minute. 😦
  Sa ai un An Nou cat mai reusit!

  Liked by 1 person

 4. Să îţi fie anul cu linişte şi bucurii!
  Primul weekend a fost ca toate celelalte de anul trecut, adică fără chefuri sau grătare cu prietenii: sâmbătă am muncit şi pe urmă a fost aşa: mâncat-citit-somn-film-mâncat-somn-film-citit-film-somn-film-somn 😀

  Liked by 1 person

 5. La multi ani! Scuze pentru vizitele rare, o sa incerc sa revin cat mai des.
  Cat despre primul weekend, ei bine, cam trist la mine. Multa treaba si duminica a trebuit sa merg la un priveghi pentru o ruda apropiata.
  Tot raul inspre bine, un an nou fericit cu multe realizari! 🤗 ❤

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.