Cărți de Dragobete

Sunset in the hands of a loving couple (Emotions) – pixy.org

Pentru că de Dragobete celebrăm iubirea în stil pur românesc, mi-am permis să fac o mică listă cu lecturi autohtone din sfera romantică, setul de cinci recomandări pe care îl fac în mod obișnuit. Aceasta cuprinde o parte dintre lecturile care pot fi identificate ca având o componentă principală romance, pe care le-am recomandat deja. După cum știți, nu e un gen pe care să îl citesc constant, mai degrabă rar aș zice, dar iată că am reușit să adun câteva titluri care cred că ar bucura cititorii romantici, în luna dedicată celebrării iubirii. Cele cinci titluri sunt alese din literatura română contemporană, adeseori mai puțin cunoscută și promovată decât titlurile deja consacrate.

Marat, de Natașa Alina Culea

Mie îmi place mult stilul autoarei, de aceea n-a fost o surpriză că am îndrăgit acest roman, care vorbește despre o iubire ieșită din tipar, de-a dreptul neobișnuită, începută ca o dragoste la prima vedere și trecând, în mod surprinzător, proba timpului. 

Vă invit să îi cunoașteți pe Alina și Marat, protagoniștii acestei povești atipice!

Parfumul Cracoviei, de Lucian Dragoș Bogdan

Un roman bine structurat, complex, povești de viață și de dragoste petrecute pe fundalul orașului istoric polonez, un decor ale cărui detalii fac deliciul cititorului. Destinul unor perechi se schimbă atunci când se întâlnesc la Zakopane, iar parcursul lor îl veți descoperi de-a lungul romanului, care abordează un stil proaspăt, lipsit de siropoșenii inutile.

Contraste, de Maria Metco

Contemporan până la ultima fibră, însă scris cu grația și stilul secolului XX – spuneam despre acest roman, acum mai bine de doi ani, ca prima impresie de lectură. O protagonistă pe care nu o veți uita ușor – Vali Stoian – feminitate, putere și intuiție. O poveste de dragoste plasată într-un decor brașovean descris cu finețea unui artist plastic, o carte ca o cutie cu surprize.

Unde plecăm atunci când plecăm, de Narcisa Cîrligeanu

Un roman sensibil, elegant, cu o poveste de dragoste dincolo de timp, care transporta cititorul din epoca deportărilor în Siberia până în zilele noastre, demonstrând că puterea iubirii are o componentă transcendentă. Autoarea ne poartă prin România, Siberia sau Marea Britanie, însă indiferent de decor, protagonista Natalia nu își uită nici rădăcinile, nici moștenirea.

Jurnalul unei iubiri imposibile, de Kaya de Vos

Volumul cuprinde trei povestiri cu accente fantastice, celebrând dragostea și misterul acestui fenomen. Trei povești schițate cu rafinament, pe fundalul toscan, povești a căror savoare o veți aprecia cu siguranță.

Mi-a fost destul de greu să mă restrâng doar la aceste cinci titluri, dar mai păstrez câteva și pentru postări ulterioare, fiindcă ocazii de a celebra dragostea se găsesc, atunci când chiar ne dorim acest lucru.

Ați citit cărți romantice semnate de autori români contemporani? Dacă da, vă invit să lăsați recomandările dumneavoastră în comentarii.

28 thoughts on “Cărți de Dragobete

  1. Pe ultima am citit-o, în urmă cu mai mulți ani, o împrumutasem de la o prietenă și apoi, mi-am dorit să o am în bibliotecă, atât de mult mi-a plăcut, dar nu am mai găsit-o, peste tot era stoc epuizat. 🙂 E timpul să o caut din nou, dar și pe celelalte, a căror descriere mi-a plăcut mult. Îți mulțumesc, Ana, pentru recomandări!

    Liked by 2 people

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.