Lectura ca alegere

Câteva reflecții de anul trecut. Ce părere aveți?

adropofinspiration

woman-in-blue-long-sleeve-shirt-holding-white-ceramic-mug

sursa: Pikrepo.com

Se tot vorbește despre piața de carte românească, despre cât de puțin performanță este, despre faptul că acele cărți care sunt în topul vânzărilor nu sunt neapărat și cele mai apreciate din punct de vedere al conținutului și multe altele.

În mijlocul acestei discuții trebuie să se afle, până la urmă, cititorul. Cititorul-cumpărător, dacă vreți. Cei care iubesc lectura vor dori să cumpere cărțile îndrăgite, să le aibă în bibliotecă, însă până să se ajungă la acest lucru trebuie parcurși anumiți pași. În primul rând, cititorul trebuie să se formeze. Arta de a cuceri cititorul este ceva ce se dezvoltă în timp, cu multă migală și răbdare, iar cititorul însuși stă la baza unui îndelungat proces, unul care nu se termină niciodată, fiindcă întotdeauna mai avem ceva de învățat și de aflat, de experimentat.

Cum se formează cititorii?

Despre acest subiect am scris câte ceva AICI, dar…

View original post 711 more words

10 thoughts on “Lectura ca alegere

 1. Sunt întru totul de acord cu tine, Ana, în special în privința publicității ce devine uneori agresivă și -mai ales atunci, pentru mine, nu mai e convingătoare, ci dimpotrivă. În ultimul timp, am preferat să cumpăr cărțile prin achiziție online, deși mai întâi caut cartea în librăriile apropiate, dar doar atât. De ce? Păi, mi s-a întâmplat și să mi se spună despre o carte că o voi găsi la o librărie anume și când am ajuns acolo, mi s-a replicat: “E adevărat că apare că o avem, dar este rezervată online. Ne pare rău!” 🙂

  Liked by 2 people

  • Pentru cei care nu locuiesc in marile orase, unde librariile sunt mai mici, iar oferta mai limitata, librariile online sunt de un foarte mare ajutor. Altminteri, este intotdeauna placut sa mergi la librarie, sa te bucuri de cateva momente linistite petrecute rasfoind cartile care te atrag. ❤ Despre rezervarile online nu stiam, dar inteleg ca unii recurg la solutia aceasta din lipsa de timp, iar acum inca si mai mult ca inainte.

   Liked by 3 people

 2. N-am multe de comentat, pentru că, vorba ta, sunt prea multe de spus. Atâta, cu marketul agresiv: când văd pe undeva “cartea anului” sau “multașteptata…”, fug mâncând… tastatura!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.