Second hand sau stil reinventat

Acest mini articol vine din două direcții: unu, nu am mai scris de o groază de timp la rubrica fashion (eu iarna sunt pe model casual all the way, iar anul trecut, poate și din cauza pandemiei, nu am mai simțit plăcerea aceea de a improviza ținute ca altădată); doi, datorită (sau din cauza 😀 ) superbloggerițelor care au scris în aceste zile pe subiectul second hand, outlet etc., ca proba de concurs. Și mi-au făcut poftă să scriu și eu câte ceva despre SH, în general, fiindcă e un vechi și bun prieten, unde poți să găsești ce cu mintea nu gândești.

Indiferent ce stil vrei să abordezi, e lucru știut că, înarmat cu puțină răbdare, poți să te dezlănțui în magazinele de tip SH ca în peștera cu comori a lui Ali Baba. În general, recunosc că nu am răbdare la shopping. Știu, sunt o femeie atipică, mi s-a mai spus, mulțumesc frumos. Cu toate acestea, actul de a scotoci prin câteva magazine SH promițătoare, după cum spuneam, seamănă mai mult cu căutarea de artefacte vechi. Dacă ai starea de spirit necesară, te poți transforma într-o Lara Croft a cumpărăturilor second hand, aducând apoi acasă o pradă dacă nu bogată, cel puțin satisfăcătoare din multe puncte de vedere.

sursa: flickr

De ce cred eu că e fain să cumperi de la SH?

Găsești lucruri inedite. Dacă în magazinele de serie produsele de obicei urmează moda sezonului, în cele SH nu se respectă aceste reguli ale modei zilei. Nu se respectă reguli? 😀 Înțelegeți acum de ce mă atrage. Ca să nu mai vorbim că, de multe ori, calitatea materialelor e superioară.

Prețul. Păi da, pe mine mă interesează prețul. Am găsit haine “de firmă”, bine păstrate, la prețuri mai mult decât convenabile. Altfel zis, în marile lanțuri de magazine nici nu te apropii de ele. OK, nu sunt ultima colecție, dar cui îi pasă?

Plăcerea descoperirii. Nu-i așa că e o încântare când descoperi într-un colț o poșetuță la care nici nu știai că visaseși, sau o eșarfă care te face să zâmbeșți, sau poate o pălărie pe care ți-ai dorit-o cu ani în urmă și, dintr-un motiv sau altul, nu ai reușit să ti-o cumperi?

Oferte și reduceri. Și cei de la SH au oferte, reduceri, ba chiar uneori poți să te tocmesti, ceea ce nu merge în alt tip de magazin.

Evitarea risipei și o nouă șansă. Nu ar fi păcat ca toate aceste lucruri frumoase și care mai au multe de oferit să zacă la gunoi sau să devină cârpe de șters? Eu zic că ar fi mare păcat! Hainele se pot bucura de o perioadă de glorie mai îndelungată și te pot ajuta să ai un stil propriu, nu acel copy-paste pe care îl oferă moda sezonului.

sursa: wikimedia commons

Așadar, oricine poate găsi ceva să îi se potrivească, dacă are răbdare și bunăvoință. SH’ul te ajută să nu îți dai bugetul peste cap, dar să te bucuri de plăcerea cumpărăturilor. Poate vrei să îți faci o colecție de eșarfe, cauți pantaloni pentru vară sau, pur și simplu, îți place să abordezi un stil anume, chiar dacă, chipurile, nu mai e în ultimele tendințe. Eu, de exemplu, fac ce fac și tot nu mă abțin din când în când de la boho chic. N-am ce-i face!

În plus, la SH nu găsești doar haine. Îmi vine în minte acum simpatica Sehasela, maimuțica Vienelei. Mă întreb ce mai face acum haiosenia aia mică.

În fine, ați înțeles ideea. Sunt pro cumpărături second hand, fie haine, fie cărți de la anticariat. Aceea e o altă discuție, dar cu argumente similare.

Ce ziceți, cumpărați de la second hand? Second hand, second chance.

Weekend plăcut!

 

sursa: wikimedia commons
Advertisement

21 thoughts on “Second hand sau stil reinventat

 1. Am găsit şi eu produse foarte faine: gentuţe, curele, pluşuri 😳 😀
  Deci da, chiar sunt foarte faine. Aveam la un moment dat pe lângă mine un second de lux. Adică erau hainele aproape noi, ba am găsit o vestuţă cu etichetă pe ea şi s-a văzut că nu-i purtată deloc. Dar s-a închis, din păcate.

  Liked by 1 person

 2. Eu nu cumpăr haine de la second hand, dar recunosc că imi fac garderoba… in piață. Preferabil Obor, Berceni (BIG sau Valea Castanilor) sau Moghioroș (mai demult). Acolo găsesc numere pentru elefanți… ah… măsura potrivită pentru mine. Am cumpărat destule jucării de pluș de la second hand.

  Liked by 1 person

 3. Cumpăr produse SH dar o fac foarte rar. În general, ascult de recomandări iar dacă îmi place cum arată magazinul atunci sunt dispusă să mă uit printe rafturi. Nu caut ceva anume ci, mai degrabă, iau ceva ce îmi atrage atenția 🙂 .

  Liked by 1 person

 4. Am găsit niște haine minunate, unice și la un preț wow în second hand. Deci, da, sunt adepta. De abia aștept, luna viitoare, sa merg într- unul cu haine tare faine, dintr un oraș apropiat.

  Liked by 1 person

 5. In țară mi-era drag să răscolesc prin aceste magazine. Pe la începuturile lor, găseam lucruri de o calitate foarte bună, foarte ieftine şi nou-nouțe pe deasupra! Aici nu sunt astfel de magazine (am auzit că sunt outleturi, dar eu nu am intrat niciodată într-unul), dar politica lor este cam aşa: se fac reduceri foarte mari, mergând până la 90%, iar marfa care nici aşa nu se vinde, se trimite în alte țări (am auzit!). Dacă ai timp şi răbdare să alergi de la un magazin la altul, cu siguranță ai ce cumpăra.
  🤗

  Liked by 1 person

   • Este posibil, dar eu nu ştiu să fie în zona noastră, Tampa area, astfel de târguri. Nu ştiu exact cum funcționează outleturile, dar din bruma de informație pe care o am (promit să mă informez şi îți spun!), nu sunt ca în țară! Da, reducerile aici sunt ceva obişnuit. Acum câteva zile mi-am cumpărat o pereche de sandale Calvin Klein cu $22,99, reducere de la $89,99, piele lăcuită. Dar în perioada asta ciudată nu am fost aproape deloc prin magazine, preferăm cumpărăturile online sau cu comandă. Însă materialele mele de lucru le cumpăr direct, deci acolo merg.
    Numai bine!

    Liked by 1 person

 6. Da. Le-am descoperit demult, exasperată de prețurile și, de multe ori, urâțeniile din mall-uri și de sub-calitatea celor din piețe.
  Deci da, cu condiția unui magazin bun, pentru că și printre ele sunt multe prostii acum 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.