Sezoane vechi și noi

Halvor Egner Granerud, sursa: wikipedia

E final de martie, un moment oarecum încadrat între sezonul de iarnă și cel de vară, ceea ce se reflectă și în sport. Nu am mai scris de mult despre sport, iată deci câteva chestiuni demne de a fi înscrise în acest mini jurnal al evenimentelor sportive:

S-a încheiat sezonul săriturilor cu schiurile.

Un sezon atipic și aici, fără spectatori, dar cu aceleași ambiții și poftă de performanță. Weekendul care tocmai a trecut l-a confirmat pe Karl Geiger lider la zbor, secondat de Ryoyu Kobayashi. Marcus Eisenbichler s-a clasat al treilea. Atât Karl Geiger, cât și Ryoyu Kobayashi au săltat locuri bune în clasament datorită ultimelor realizări, terminând sezonul pe locul al șaselea, respectiv al patrulea.

Cât despre podiumul de final de sezon acesta este:

Locul 3 – marele campion polonez Kamil Stoch

Locul 2 – germanul Markus Eisenbichler

Locul 1 – ambițiosul norvegian Halvor Egner Granerud

În același weekend, a început sezonul de Formula 1 cu circuitul de la Bahrain. Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat la mustață în fața lui Max Verstappen (Red Bull), pe locul al treilea clasându-se Valtteri Bottas, tot de la Mercedes. Acest sezon aduce drept noutate și intrarea în circuitele de Formula 1 a fiului lui Michael Shumacher, Mick. Să sperăm că va fi un sezon bun, cu cât mai puține incidente și cât mai neînsemnate și le doresc mult succes tuturor, în frunte cu favoritul meu, Max Verstappen.

Să nu uităm de fotbal. Cum am putea?

La tineret, reprezentativa României, condusă de Adi Mutu a adus două rezultate pozitive: 1-1 cu Țările de Jos și 2-1 cu Ungaria. Rămâne de disputat meciul contra Germaniei, un test dificil pentru Ciobanu & co.

Naționala mare a obținut o victorie împotriva Macedoniei de Nord (3-2), urmată de înfrângerea de aseară cu Germania (0-1). Scorul nu reflectă întocmai realitatea din teren, echipa noastră fiind dominată la toate nivelurile de o echipă a Germaniei neînvinsă în calificările pentru CM de vreo 20 de ani. Portarul Niță a fost eroul serii. S-a încercat o formulă foarte ofensivă a echipei noastre, lucru cu care sunt de acord, dar care nu s-a concretizat și în joc. Mingi pierdute ușor, pase lungi nereușite, încercări de lansare ratate, irosirea puținelor ocazii bune în fața porții. Totuși, sunt speranțe, tinerii au adus un suflu nou și mult potențial. Urmează meciul cu Armenia, echipa care a învins, în mod surprinzător, Islanda.

Tot ieri s-a încheiat Campionatul Mondial de Patinaj Artistic de la Stockholm. La masculin s-a impus Nathan Chen (SUA), iar la feminin Anna Scerbakova (Rusia). La dans pe gheață campioni au ieșit Victoria Siniţina şi Nikita Kaţalapov, iar la concursul pe perechi Anastasia Mişina și Aleksandr Galliamov (Rusia).

Atât deocamdată cu noutățile din sport, dacă aveți și alte detalii sau comentarii, vă invit, ca de obicei, să le postați mai jos.

Săptămână frumoasă!
20 thoughts on “Sezoane vechi și noi

 1. Speram să scrii și despre patinaj artistic, e sportul preferat al mamei și al meu, așa că m-am bucurat că i-ai menționat pe câștigători. Patinajul are o magie a lui, nu știi cât e artă și cât sport, de aceea cred că e și firesc să-i placă unui iubitor de artă. Îmi aduc aminte că, pe vremea când lucram, i-am făcut mamei o surpriză și i-am cumpărat un bilet la Stelele Moscovei. A stat în rândul trei, a simțit cum bucăți de gheață au ajuns până la ea. Probabil rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri ale ei, mai ales că și-ar fi dorit foarte mult să fie patinatoare de performanță.

  Liked by 1 person

 2. Sunt uimita! Rar sau niciodată nu am citit aici ceva despre sport. Și mie îmi place patinajul, formula 1, pe alocuri, dar mama urmarea toate sporturile. Ai uitat de tenis?? Mi-a plăcut mult surprinzătoarea rubrica sport. Mulțumesc, Ana! O săptămână buna! 😘❤️

  Liked by 1 person

 3. O, Doamne, nu mă aşteptam să scrii despre…sport, dar mi-a plăcut! Am vāzut că la patinaj a câştigat un american. Nu mă mir de ce, dar mi-am adus aminte de ceva şi vreau să-ți spun! Eu locuiesc în zona central-sudică a Floridei, unde temperaturile se mențin aproape constant la peste 20 grade cu plus pe tot parcursul anului. Şi totuşi există patinoare acoperite, unde se desfăşoară numeroase competiții şi nu numai.
  Numai bine!

  Liked by 1 person

  • E drept ca nu am mai scris despre sport de la Europenele de Fotbal Under-21 din 2019, dar mai aveam vreo 15 articole cu subiecte sportive, inainte de acesta. Ma bucur ca ti-a placut! Cat despre patinoare, exista o traditie in unele tari si acestea au mereu medaliati in competitii: Rusia, SUA, Canada, Japonia, Franta.

   Like

   • Ai dreptate, dar pe mine m-a mirat existența acestui patinoar aici, în zonă. Insă, acum, după ani de stat aici, nu mă mir. Sunt atât de multe baze sportive încât nu mă mir de performanțele lor. In sistemul de învățământ acumularea de cunoştințe şi sportul sunt la egalitate. Sportivii cu performanțe şcolare sunt extrem de bine răsplătiți, adică îşi pot continua studiile universitare cu burse generoase. Ştiut fiind faptul că aici este foarte costisitor să urmezi o facultate.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.