Jurnal de weekend 2, tot cu fotbal si altele

sursa: flickr

Dragilor, e iarăși weekend, iar acesta este unul special, fiindcă aseară s-a jucat primul meci din Campionatul European de Fotbal Euro 2020! Va dați seama că au fost înregistrate mai multe premiere, dintre care cea mai frapantă e chiar aceasta: că Euro 2020 se joacă în 2021.

Alte aspecte interesante ar fi că sunt nu mai puțin de 11 orașe care vor găzdui meciurile, printre care și București, unde se vor disputa trei meciuri din grupe și o optime. Primul va avea loc chiar mâine, de la orele 19.00, pe Arena Națională, între reprezentativele Austriei și Macedoniei de Nord. Inutil de zis că dacă ne-am fi calificat, ar fi fost ai noștri acolo pe stadion, dar asta e, altădată.

O altă noutate este introducerea sistemului VAR – arbitrajul asistat video.

Aseară, Italia a dominat într-un stil neașteptat pentru unii echipa Turciei, obținând o victorie clară, cu 3-0. Spun pentru unii, fiindcă, dacă ești cunoscător al campionatului italian, Serie A, știi că stilul de joc în Italia s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, devenind extrem de ofensiv pe alocuri, iar majoritatea jucătorilor din naționala Italiei activează în campionatul intern. Oricum, a fost un meci foarte frumos, disputat pe un stadion foarte drag sufletului meu, Olimpico din Roma. M-am bucurat mult și pentru Ciro Immobile, care a reușit un gol și un assist.

Ceremonia de deschidere a fost foarte frumoasă, chiar dacă stadionul nu a fost plin, a fost îmbucurător să vedem iar lume la stadion. Andrea Bocelli a interpretat emoționant Nessun dorma, artificii și spectacole de lumini și culoare, ca să nu mai zicem de efecte speciale reușite.

 

Astăzi puteți urmări următoarele meciuri:

Țara Galilor – Elveția, orele 16.00

Danemarca – Finlanda, orele 19.00

Belgia – Rusia, orele 22.00

 

Mâine sunt programate meciurile:

Anglia – Croația, orele 16.00

Austria – Macedonia de Nord, orele 19.00

Olanda – Ucraina, orele 22.00

 

Cât despre favorita la titlu, găsesc că lucrurile sunt mai echilibrate decât în alți ani. În plus, să nu uităm că europenele au fost adeseori o sursă de surprize. La prima vedere, s-ar zice că naționala franceză are cea mai în formă echipă, după părerea mea, dar reprezentative ca ale Italiei sau Germaniei nu trebuie lăsate deoparte (eu cu ele țin), poate Spania sau Belgia, mereu candidată cu șanse mari. Rămâne de văzut dacă acest campionat va oferi o nouă surpriză în fruntea podiumului sau dacă aceste super echipe vor confirma încă o dată.

Între timp, vă urez tuturor să vă bucurați de fotbal! Sper, dacă am timp, să fac câte un scurt articol după fiecare fază, cu accent pe lucruri interesante. Îmi place și mie, după ani, să văd ce am scris la alte ediții și să îmi amintesc de acele momente, așa cum am făcut și cu CM 2018.

Weekend plăcut!

9 thoughts on “Jurnal de weekend 2, tot cu fotbal si altele

  1. Pingback: Euro 2020 – faza grupelor | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.