Scurt jurnal sportiv – iulie 2021

sursa: Flickr.com

Despre sport, numai de bine!

Ieri a început, oficial (că de fapt și de drept, deja începuse) Olimpiada de la Tokio 2020. Altfel spus, ieri a fost deschiderea oficială, foarte reușită, dacă e să mă întrebați pe mine. Acest eveniment sportiv are loc sub o serie de interdicții și de restricții, din păcate, important însă e că are loc și să sperăm că totul va merge bine.

Delegația română cuprinde 101 sportivi de la 17 discipline. Băieții de la fotbal au debutat deja sub culorile olimpice, învingând Honduras cu 1-0, autogol. N-a fost un meci spectaculos, dar luând în calcul că a fost primul meci pentru acești tineri care, majoritatea, nu au mai participat la o competiție majoră, s-au descurcat onorabil. Rădoi a făcut ceva ce nu îl caracterizează în general și a reușit să fie pragmatic și să conserve rezultatul. Cel mai tânăr lot cu cel mai tânăr antrenor, par totuși să fie o echipă în mai mare măsură decât se aștepta cineva, selecționați fiind așa cum s-a putut.

Să sperăm că va fi un spectacol sportiv frumos și ai noștri vor aduce acasă și câteva medalii strălucitoare.

Au început și emoțiile în preliminariile Conference league. CFR Cluj au dat ceva emoții în Liga campionilor, dar au șanse bune să treacă de turul II. Universitatea Craiova însă a pierdut în fața celor de la Laci, cu 1-0, Sepsi a făcut 0-0 cu Spartak Trnava, iar FCSB bate cu greu pe Shakther Karagandy, cu 1-0. Nu se întrevăd mari performanțe din această zonă, nici în acest sezon.

Liga 1 a început și ea deja de două etape și se anunță mai interesantă decât înainte. De data aceasta o să urmăresc și eu, fiindcă Rapid și Farul sunt din nou în primul eșalon, unde e locul lor.

Altminteri, iată că sunt destule evenimente sportive de urmărit până începe Serie A, inclusiv etapa de Formula 1 din Ungaria, de săptămâna viitoare (despre ultima etapă nici nu vreau să scriu, mi-a lăsat un gust amar ce s-a petrecut acolo).

Multă baftă sportivilor români!

7 thoughts on “Scurt jurnal sportiv – iulie 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.