Ce autori români am mai citit (17)

2021 a fost un an cu multe, multe lecturi reușite autohtone. Le găsiți în articolele anterioare, cele de la începutul anului încoace, nu o să stau să lungesc vorba și o să prezint, pe scurt, cinci alte cărți pe care le-am citit.

În exil printre oameniIssabela Cotelin

V-am mai zis câte ceva despre romanele Issabelei, ale căror eroi sunt oamenii noștri, oamenii obișnuiți, cum li se spune, care trec prin tot felul de încercări puse în fața lor de destin sau de societate. Eroina acestui roman trebuie să plătească prețul pentru naivitate, dar și să aibă tăria să mergă înainte pentru a depăși obstacolele.

Mai multe despre roman, AICI.

Refugiul dintre valuriYasmine I. Bonciu

Continuă povestea începută cu Castelul din infern, dar la o altă scară. De data aceasta am trecut peste nemulțumirile legate de stil, de dragul poveștii și al talentului nativ al autoarei, rezultând o lectură captivantă. Ceva mai multă șlefuire, o editare mai atentă, ar duce acest roman departe. Chiar și așa, povestea merită citită, mai ales dacă sunteți fani fantasy young adult (eu nu prea sunt, și tot mi-a plăcut).

Detalii, AICI.

Cele patru oglinzi ale adevăruluiAna-Maria Negrilă

Una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit anul acesta. O ficțiune istorică superbă, care abordează teme universale cum ar fi devenirea, libertatea, testele pe care trebuie să le treacă un tânăr pornit pe drumul său printr-o lume plină de primejdii, dar și de frumusețe.

Am scris despre carte, AICI.

Prima dragoste a lui Fabien BonnaireRalu-Ana Avram

Nu a fost chiar cea mai fericită alegere pentru mine, deși am apreciat o componentă a scriiturii, acel aer de epocă, un aer care mie îmi place în mod deosebit. Altminteri, o poveste despre ipocrizia socială a unora, un subiect puternic, dar care ar fi putut, zic eu, fi pus în scenă ceva mai inspirat.

Detalii, AICI.

Un nou PământRoxana Ruscior

O surpriză plăcută, un roman SF care alătură mai multe concepte într-un mod fluid și ușor de parcurs, povestea unui exod interstelar, marcată însă de introspecții pe marginea naturii umane, abordând teme precum manipularea și reacția în fața unor situații limită.

Mai multe despre carte am scris AICI.

Cinci romane, cinci genuri diferite, cinci idei de lectură. Vă rog să îmi spuneți în comentarii dacă ați citit vreuna dintre aceste cărți, iar dacă nu, care vă atrage și să-mi împărtășiți, ca de obicei, cele mai recente lecturi românești pe care doriți să mi le recomandați.

Lecturi plăcute și la cumpăna dintre ani!

 

10 thoughts on “Ce autori români am mai citit (17)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.