Mâța Vinerii – Doina Ruști

Recomand calduros acest roman, aflat inca in topul preferintelor mele. 🙂

adropofinspiration

Mata vinerii1

Astăzi vă spun câteva cuvinte despre prima lectură a anului 2020, una foarte frumoasă și pe care vreau să v-o recomand. Cu scrierile Doinei RuștifăcusemcunoștințăcitindromanulManuscrisul fanariot. Recunosccăm-a captivat acealectură, un amestecinteresantdeficțiuneistoricășiceva elemente fantastice, care trebuiesăspuncăînlecturalacare face referire acest articol, anumeMâțaVinerii,predomină.

Acțiunea este plasată tot în Bucureștiul sfârșitului de secol optsprezece, însă cadrul istoric este mai mult un pretext, de această dată, pentru ca autoarea să dea frâu liber uneia dintre cele mai extravagante compoziții care să implice o serie de personaje de-a dreptul ieșite din comun, totul pe fundalul unei capitale valahe descrisă ca un tărâm al miturilor devenite realitate.

Scrisă de această dată la persoana întâi, povestea relatează aventurile unei tinere numită Pâtca, care este de fapt Mâța Vinerii, din tradiția unui soi de magicieni numiți satorini. Aceasta ajunge din Brașov în Bucureștiul natal, convinsă că bunica ei, Maxima Tutilina, a…

View original post 611 more words

6 thoughts on “Mâța Vinerii – Doina Ruști

  1. Mulțumesc pentru recenzie. Sunt fană Doina Ruști. Îi citesc fragmentele de scrieri în fiecare marți pe blogurile Adevărul. Singura mea problemă e că nu mai am loc pentru cărți și nici ochii nu mă mai ajută. Caut în disperare să cumpăr e-book-uri și sper ca acum, cu noile politici de ieftinire a cărților electronice, să nu mai dau de cuvântul ”indisponibil” când e vorba de o carte cerută.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.