Ce autori români am mai citit (19)

Dragilor, a trecut ceva timp de la ultima postare din această serie, ceea ce nu înseamnă că nu am mai citit autori români, ba chiar dimpotrivă, drept urmare vreau să mă revanșez și să nu întârzii în a-i înfățișa, pe scurt, în toată splendoarea.

Drept urmare, iată încă alte cinci propuneri de lectură, una și una, prezentate pe scurt. Pentru detalii, vă rog să accesați linkurile de sub fiecare în parte.

Foamea de întunericCostin Neață

Acest roman este volumul cu numărul trei din seria-surpriză Despre magie și alte secrete. De ce îi zic surpriză? Fiindcă asta a fost, o minunată surpriză venită de la un autor foarte tânăr, care a crescut remarcabil de la un volum la altul, precum eroii din poveștile populare. Mi-a plăcut de la început, a arătat potențial și a confirmat cât se poate de frumos. Așadar, iubitori ai genului fantasy, adolescenți și maturi deopotrivă, nu ratați această serie! O recomand în special pentru adolescenții mai puțin înclinați înspre lectură – o vor savura, vă zic. Unde mai pui că în curând va apărea și volumul al patrulea, cel care, din câte știu eu, încheie seria.

Mai multe detalii despre roman, AICI.

Agenții haosuluiAna-Maria Negrilă

Despre acest roman, ce să mai zic, e încununarea seriei SF de succes Stelarium, una dintre cele mai bune scrieri SF autohtone (n-am zis-o numai eu), care recent a primit și premiul Vladimir Colin pentru cel mai bun roman SF. Bineînțeles, dacă nu ați citit încă seria e cazul să începeți cu primul volum – Regatul sufletelor pierdute – și nu veți mai avea nevoie de alte îndemnuri ca să le citiți și pe celelalte.

Acest volum încheie aventurile spațiale ale agenților ahn, dar dacă v-ați îndrăgostit de lumea creată de autoare, nu uitați că a apărut un roman situat în același univers, de data aceasta un dark fantasy, deci vă veți putea întoarce pe Galene să îl cunoașteți pe Stăpânul umbrelor. Și continuarea acestuia va veni, probabil chiar undeva la finele anului în curs.

Mai multe puteți citi AICI.

Ro și spiritul de la mansardă Laura Damian

Vă plac poveștile cu spirite răzbunătoare și case vechi, bântuite? Dacă da, vă invit să citiți și această carte din zona thrillerului paranormal, care o are în centru pe o adolescentă româncă emigrată în Italia. Alături de grupul ei de prieteni și fratele mai mic, se vede pusă în situația de a dezamorsa un vechi blestem, unul care le pune în pericol viețile.

Un stil aparte, o poveste țesută cu îndemânare, coperți care adaugă la atmosfera poveștii pe care o conțin.

Mai multe, AICI.

Regatul măștilorSylvie Danielle Matias

Și înapoi la fantasy… De această dată, un început de serie care promite. Ora dragonului se anunță drept o serie interesantă și originală, în contextul în care despre dragoni s-a tot scris în lumea acestui gen care nu pare să cunoască limitări. Eroi neobișnuiți, întorsături de situație, worldbuilding, un stil care atrage atenția, o poveste bine împletită, care duce la o alta, dar despre care o să vă spun câte ceva într-un alt articol, așadar, fanilor care vor să vadă o altă perspectivă cu dragoni, un alt fel de reprezentare a acestor făpturi legendare, le recomand să aibă în vedere romanul (și seria, evident).

Ceva mai multe puteți citi AICI.

ArlequineGeorge Cornilă

Last, but not least. Ca o paranteză, ordinea în care le prezint este ordinea citirii. Așadar, gândind să încerc ceva de la autorul George Cornilă, mi-au căzut ochii pe descrierea acestei cărți apărute la editura Crux Publishing. Descriere suculentă, ca de altfel majoritatea celor de la această editură, care nu publică chiar orice și sunt bine axați pe nișa ficțiunii speculative.

Proză scurtă, dragilor, din cea de bună calitate. Fantastic, paranormal, mister. Descrieri pitorești, culoare locală, un traseu rafinat european, dar și unul ceva mai exotic. În concluzie, rezultă că sunt întrunite toate elementele pentru o lectură faină, iar eu mai vreau să încerc și alte lucrări semnate de domnul Cornilă, al cărui stil m-a convins.

Dacă vreți să citiți mai multe, le aflați AICI.

Cum apărea pe ecrane când ne uitam, pe vremuri, la desene animate, That’s all, folks! For now. Urmează și alte propuneri de lectură din zona autohtonă și contemporană, chiar avem de unde alege, dacă e să privim obiectiv și să avem curaj să încercăm, înainte să dăm crezare celor care vor să discrediteze această zonă, din varii motive.

Dacă ați citit vreo carte din cele prezentate mai sus, vă rog să ne împărtășiți impresiile. La fel, aștept să povestiți despre cele mai recente lecturi autohtone și vă doresc spor la citit!
Advertisement

14 thoughts on “Ce autori români am mai citit (19)

 1. Salut! Eu tocmai am citit Inocentii de Ioana Parvulescu – recomand! Este despre o familie din Brasov (narator fiind mezina familiei) si despre schimbarile si evenimentele din perioada 1960-1970. Mi-a placut foarte mult, cu siguranta vreau sa mai citesc carti de Ioana Parvulescu!

  Daca te tenteaza sa citesti mai multe despre Inocentii, am scris un review aici: https://readershightea.com/2022/03/09/the-innocents-inocentii-by-ioana-parvulescu-book-review/

  Liked by 3 people

  • Foarte frumoasa recomandare! Am auzit despre carte, de fapt cred ca erau fragmente din ea in testele pentru evaluarea nationala de anul trecut. Voi nota acest titlu, dar si numele autoarei, pentru alte titluri interesante. Multumesc foarte frumos, weekend placut si lecturi faine! ❤

   Liked by 2 people

  • Pai sunt frumoase fiindca sunt frumoase, eu nu am nimic de-a face cu asta, decat poate ca imi aleg lecturile cu stil. 😀 Cand am avut si ceva de obiectat, nu m-am sfiit sa scriu despre asta, insa ce recomand aici este ceea ce mi-a placut, nu termin lecturi care ma agaseaza. Drept urmare sunt doar chestiuni relativ minore, din zona subiectiva. Nu sunt spiridusi, Issa, sunt ditamai spiritele razbunatoare. 😀

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.