Trăiește & Detox – Laura Nureldin

Cei care mă citiți de o vreme deja știți că eu nu prea sunt cu nonficțiunea. Am zis-o de mai multe ori și o repet, eu îmi iau doza de motivațional din ficțiune. Chiar și din cea istorică. 🙂

Oricum, aceste două cărticele frumoase m-au făcut curioasă. Nu am citit romanele Laurei Nureldin, dar iată, am fost tentată de aceste mici frumuseți, în mare parte și datorită coperților primăvăratice, atât de potrivite cu mesajul de reînnoire al sezonului.

Trăiește este conceput ca un mic ghid de buzunar, pentru cei care se simt copleșiți de probleme sau se confruntă cu depresie și anxietate. Autoarea nu face un secret din faptul că nu e deloc străină de aceste aspecte ale vieții, până la urmă, care afectează din ce în ce mai multă populație. De fapt, ca să nu fim ipocriți, nu cred că sunt prea mulți cei care pot afirma cu seninătate că nu au trecut prin momente care i-au solicitat psihic, într-atât încât să simtă că suferă pe acest palier, însă depinde mult durata și intensitatea cu care e afectat fiecare în parte. Pentru unii, aceasta este realitatea pe care o înfruntă de ani întregi. Depresia, acest musafir nepoftit care se lasă atât de greu plecat, odată instalat în intimitatea cuiva. Totuși, ce e de făcut? Fiindcă ceva se poate face, oricât de puțin, oricât de încet, orice pas înainte este o realizare. Laura Nureldin pune la dispoziția cititorilor informații obținute prin experiență directă, sfaturi pentru a reuși să meargă înainte, care se pot dovedi utile pentru mulți dintre cei care se confruntă cu asemenea situații.

Pentru cei mai experimentați, poate nu toate sfaturile Laurei vor găsi ecou, întrucât nu e ușor să găseșți un ajutor specializat care chiar să ți se potrivească. E mai mult un noroc acesta, aș zice, dar da, a căuta ajutor este extrem de important. Nimeni nu ar trebui să simtă că luptă singur, împotriva acestor probleme și împotriva prejudecăților și neînțelegerii.

 

sursa – rawpixel

Detox, a doua cărticică, se referă la relații toxice – ne referim la cele de iubire, prietenie, job sau familie. Adică exact acele aspecte în care fiecare visează să fie împlinit. Aspectele care creează cele mai multe visuri și care, deci, se transformă în coșmaruri. De ce? Fiindcă putem pica, oricât de tari ne credem, în capcana unor persoane toxice, care ne subminează personalitatea, ne aduc în stare să nu ne mai recunoaștem singuri. De ce este atât de dificil să ieși dintr-o relație toxică? Fiindcă asta înseamnă să recunoaștem că ne-am înșelat, iar asta poate fi extrem de dureros.

Laura ia pe rând fiecare zonă din cele descrise mai sus, cu scopul de a încuraja oamenii să se desprindă și să se elibereze din aceste situații. În primul rând, să le conștientizeze, ceea ce e primul pas în direcția bună, fiindcă odată ce realizezi că o relație e toxică, aceasta începe treptat să-și piardă din forța aceea gravitațională teribilă, care te ținea prizonier.

Departe de a fi un ghid exhaustiv, cărțile acestea reușesc să ajungă la inima cititorului, mai exact prin tonul lor, prin faptul că autoarea cunoaște din experiență proprie subiectele pe care le aduce în față. Lectura lor poate reprezenta un prim pas spre o cale nouă, un nou mod de viață, eliberat(a) de aceste greutăți. Până la urmă, de multe ori primul pas este și cel mai greu.

Dacă vă atrag subiectele amintite, mai precizez și faptul că aceste două cărticele au nu numai coperte frumoase, dar și un interior de calitate, hârtie bună și o grafică cu o notă estetică pronunțată. Într-un cuvânt, sunt niște mici bijuterii. Le puteți lua cu dumneavoastră în buzunar sau în poșetă și le puteți citi undeva în aer liber, într-o zi frumoasă, admirând natura. Închideți doar ochii, meditați puțin la cele citite și lăsați schimbarea să se producă, în ritmul ei natural. Merită să trăiești, nu doar să exiști în virtutea inerției.


7 thoughts on “Trăiește & Detox – Laura Nureldin

  1. Și, totodată, cred că ar putea fi un cadou frumos. Am o prietenă care tocmai a trecut printr-un divorț și citind articolul tău, Ana, am simțit că i-ar prinde bine să citească ambele cărticele, o vizualizez acum bucurându-se doar privindu-le coperțile primăvăratice, cum spui. 🙂 Îți mulțumesc pentru recomandare! ❤

    Liked by 1 person

  2. Pingback: Ce autori români am mai citit (19) | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.