
Bun… de obicei lunea incerc să postez chestii simpatice și utile, care să ne facă poftă de viață. O rețetă, un limerick, o glumă… în fine, ați prins ideea.
Azi o să vă povestesc ce am preparat eu sâmbătă, când mă vizita, ca să nu zic altfel, o mare lene. Teoretic, în weekend ar trebui să gătim sofisticățenii, fiindcă avem ceva mai mult timp liber, nu? Dar de fapt, vrem să o lălăim și să nu facem nimic. Mă mai lovește și hărnicia în bucătărie, dar nu a fost cazul sâmbătă. Mi-a venit însă o idee foarte bună și o să vă povestesc ce și cum, poate vreți să încercați rețeta mea super rapidă și bună. Bineînțeles că e potrivită și pentru mijlocul săptămânii sau când vreți, fiindcă se face numaidecât.
Aveam eu prin dulap vreo trei conserve din alea mici de midii de la Lidl, pe care scrie Mejillones en escabeche de las rias Gallegas. Când aduc ăștia mai iau fiindcă îmi plac foarte tare. Acum am zis – hai să fac ceva să mâncăm cu toții. Am cumpărat un pachet de spaghetti de la Barilla (e necesar să luați niște paste de calitate mai bună, de preferință italiene). Am fiert respectivele spaghete (cam 400g). Le-am scurs și peste ele am răsturnat cele trei cutii de midii, cu tot cu sos. Mi-am zis că n-ar strica să mai adaug și o cutie de ton în saramură. Am amestecat bine afacerea asta, am mai completat cu sare, piper și praf de chilli la alegerea fiecăruia.
Oamenilor buni, iese ceva de te lingi pe degete! Eu sunt destul de mofturoasă când vine vorba de paște cu fructe de mare și nu am fost foarte mulțumită de ceea ce am mâncat prin restaurante uneori, deși prețul e pe măsură. Mai ales că așa-numitul cocktail de fructe de mare conține bucățele de caracatiță sau calamar care, gătite prea mult timp, se întăresc de zici că e cauciuc. Astea au fost o bunătate. Așadar, vă invit să luați în calcul varianta mea poreclită ‘paste pescărești‘.
Ah, întrucât pastele au dispărut în mai puțin de 60 de secunde, vorba filmului, n-am poze, dar o să mă credeți pe cuvânt, că nu minciunesc așa, pentru rating. ;)
Poza e luată de pe internet, ca să am totuși o imagine, să nu fie așa, pe sec.
Poftă bună!
Super. Eu n-am midii și nici nu mă grăbesc să iau, că… nu prea știu ce-s alea, dar sunt plină de conserve de ton. Cred că tot pe-acolo ies, că nici în ton nu sunt expertă deloc :))
LikeLiked by 2 people
Midiile astea de care zic eu sunt scoici fara cochilie intr-un sos misto, dar sigur, merge si cu ton. Am si vreo doua retete cu ton pe blog, aproape la fel de simple, uite asta de exemplu: https://adropofinspiration.wordpress.com/2018/05/02/salata-de-paste-cu-ton-tuna-and-pasta-salad/
LikeLiked by 2 people
deja am și mîncat :))) cu ton, ceapă și ulei de măsline. dar mă uit acuș și pe rețeta ta 🙂
LikeLiked by 1 person
Issa, pasta de peşte ai încercat-o, vă place? Că ziceai că ai multe conserve de ton. Dacă nu se supără Ana pe mine, îţi zic reţeta: conservă de ton în ulei. Dacă sunt din alea mici, pui două-trei. Dacă sunt mari, ajunge una. Dacă sunt în ulei, pui cu totul. Dacă-s în suc propriu, adică apă, scurgi bine, nu pui apa aia, şi pui tu o lingură de ulei.
Pui un pachet de unt, la temperatura camerei. O ceapă albă, mai măriciă, rasă sau dată-n blender şi scursă apa, că e amăruie. Pui sare şi piper, zeama de la o jumătate de lămâie. Bagi mixerul până devine pastă, pui la rece. Şi gata!
LikeLiked by 3 people
Nu ma supar, cum sa ma supar… chiar va rog sa puneti idei si ce mai aveti, sigur e gustoasa si se face usor. Doar ca nu merge pentru mine, prea gras si cu unt, si cu ulei, eu scurg tot ce are ulei si folosesc de obicei conserve in suc propriu. Dar sigur e misto, un fel de pate.
LikeLike
Dacă pui unt şi sucul ăla, se taie. Ca orice cremă făcută cu unt în care pui apă.
LikeLiked by 1 person
Da, stiu. Eu spun numai fiindca nu-mi pica bine, ca altminteri e clar ceva bun. 😉
LikeLike
Gata, mă bag! Că îmi plac şi mie tare mult astea-n conservă. Fac şi eu! Mulţumesc, Ana!
LikeLiked by 1 person
Cu drag! Sa-mi zici cum au fost. Mie mi s-au parut super.
LikeLiked by 1 person