Paste pescărești

sursa: pixabay

Bun… de obicei lunea incerc să postez chestii simpatice și utile, care să ne facă poftă de viață. O rețetă, un limerick, o glumă… în fine, ați prins ideea.

Azi o să vă povestesc ce am preparat eu sâmbătă, când mă vizita, ca să nu zic altfel, o mare lene. Teoretic, în weekend ar trebui să gătim sofisticățenii, fiindcă avem ceva mai mult timp liber, nu? Dar de fapt, vrem să o lălăim și să nu facem nimic. Mă mai lovește și rnicia în bucătărie, dar nu a fost cazul sâmbătă. Mi-a venit însă o idee foarte bună și o să vă povestesc ce și cum, poate vreți să încercați rețeta mea super rapidă și bună. Bineînțeles că e potrivită și pentru mijlocul săptămânii sau când vreți, fiindcă se face numaidecât.

Aveam eu prin dulap vreo trei conserve din alea mici de midii de la Lidl, pe care scrie Mejillones en escabeche de las rias Gallegas. Când aduc ăștia mai iau fiindcă îmi plac foarte tare. Acum am zis – hai să fac ceva să mâncăm cu toții. Am cumpărat un pachet de spaghetti de la Barilla (e necesar să luați niște paste de calitate mai bună, de preferință italiene). Am fiert respectivele spaghete (cam 400g). Le-am scurs și peste ele am răsturnat cele trei cutii de midii, cu tot cu sos. Mi-am zis că n-ar strica să mai adaug și o cutie de ton în saramură. Am amestecat bine afacerea asta, am mai completat cu sare, piper și praf de chilli la alegerea fiecăruia.

Oamenilor buni, iese ceva de te lingi pe degete! Eu sunt destul de mofturoasă când vine vorba de paște cu fructe de mare și nu am fost foarte mulțumită de ceea ce am mâncat prin restaurante uneori, deși prețul e pe măsură. Mai ales că așa-numitul cocktail de fructe de mare conține bucățele de caracatiță sau calamar care, gătite prea mult timp, se întăresc de zici că e cauciuc. Astea au fost o bunătate. Așadar, vă invit să luați în calcul varianta mea poreclită paste pescărești.

Ah, întrucât pastele au dispărut în mai puțin de 60 de secunde, vorba filmului, n-am poze, dar o să mă credeți pe cuvânt, că nu minciunesc așa, pentru rating. ;)

Poza e luată de pe internet, ca să am totuși o imagine, să nu fie așa, pe sec.

Poftă bună!
Advertisement

9 thoughts on “Paste pescărești

  1. Super. Eu n-am midii și nici nu mă grăbesc să iau, că… nu prea știu ce-s alea, dar sunt plină de conserve de ton. Cred că tot pe-acolo ies, că nici în ton nu sunt expertă deloc :))

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.